Skocz do zawartości
  • 0

Zawody Street Fishing 2017

kalenji84

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Będzie bardzo dobrze :)

A tymczasem .... mamy już pod ręką :) I tak jak napisałem na fb ... to momenty, że chciałbym taką zabawkę przytulić :) No ale ... idą w świat do ludzi, do osób, które zawalczą o najwyższe lokaty.

Deeper zaprezentuje też echosondy nad wodą. Przyjadą mistrzowie Deeper'a. Będzie pokaz.

d-1.jpg

d-2.jpg

• Like 5

• 0

Dziś 3 godziny nad Brda. Wynik : kilkanaście okoni i ... wędkarz który przy mnie wyholował okonia 46 cm [emoji13]

Ryba pływa dalej.

Mam nadzieje ze łowca się pochwali.

Aha, woda zimna zielska mało No i dziś niska, ale to tak w weekend zazwyczaj jest.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 5

• 0

Witam

Czy znana jest przybliżona data następnych zawodów Wrocław lub Warszawa ?

●      BYDGOSZCZ – 13.05.2017 – ZAWODY DZIENNE – 9:00-16:00

●      WARSZAWA – 29-30.07.2017 – OD ZMIERZCHU DO ŚWITU – 18:00-12:00

●      WROCŁAW – 9-10.09.2017 – ZAWODY CAŁODOBOWE – 13:00-14:00 (następnego dnia)

• Like 4

• 0

Cześć, okonki na co?

Jakbyście jeszcze mogli doradzić - jakie max ciężary główek pod gumy przygotować? Łowie praktycznie tylko na Odrze a płytka zarośnięta rzeka to nie moja bajka :), a po co mam targać ze Szczecina całe kilogramy ołowiu.

Ja używam 1-4 g, max 5 g. Najczęściej używane 2 g i 3 g. Do prowadzenia gumy pod prąd przy dnie potrzeba by więcej użyć, tylko w niewielu miejscach warunki na to pozwolą.
  • Like 2

• 0

Ok dzięki, wiem już czego nie brać. :)

Po dzisiejszym "treningu" mały update: przy wietrze i okoniach siedzących przy dnie warto mieć jakieś rezerwowe 6-7 g.

A dno mocno zaczepowe?

Głównie zeszłoroczne zielsko, ale trafiają się "twarde" zaczepy i jakieś "miejskie" śmieci. Straty zawsze jakieś są ;)

• Like 1

• 0

Witam , czy na wyznaczonej  "trasie" na której można łowić wg mapki znajdują się miejsca gdzie, trzeba przestrzegać 50m odległości od jazów, budowli hydrotech. spiętrzeń itp, jęsli tak to może warto by było zaznczyc na mapce takie miejsca , żeby nie było niespodzianek...najlepiej jakby miejscowi wędkarzę się wypowiedzieli...

• 0

Witam , czy na wyznaczonej  "trasie" na której można łowić wg mapki znajdują się miejsca gdzie, trzeba przestrzegać 50m odległości od jazów, budowli hydrotech. spiętrzeń itp, jęsli tak to może warto by było zaznczyc na mapce takie miejsca , żeby nie było niespodzianek...najlepiej jakby miejscowi wędkarzę się wypowiedzieli...

Nie musi być miejscowy wędkarz. 50m od wszelkich urządzeń hydrotechnicznych.Kiedyś był zapis,że licząc od linii brzegowej.Na terenie zawodów jest elektrownia,koło niej śluza.W górę rzeki na zalewie przepławka i jaz spustowy,a jeszcze powyżej śluza trapezowa.Wszystko to urządzenia hydrotechniczne.

• Like 1