Skocz do zawartości
  • 0

Zawody Street Fishing 2017

kalenji84

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam prośbę do doświadczonych w nocnym łowieniu kolegów. Jak się przygotować do takiego całonocnego łowienia i co warto z sobą zabrać (oprócz latarki rzecz jasna:))? Pytam bo podejrzewam, iż nie tylko dla mnie, będzie to debiut.

Latarka czołowa , coś na komary, coś przeciwdeszczowego, coś ciepłego do ubrania - nad ranem potrafi być nad wodą chłodno, małą apteczkę - jakiś bandaż, plaster + antyseptyk, coś "energetycznego" do przegryzienia w nocy...

to tak po krótce :P

• 0

Latarka czołowa , coś na komary, coś przeciwdeszczowego, coś ciepłego do ubrania - nad ranem potrafi być nad wodą chłodno, małą apteczkę - jakiś bandaż, plaster + antyseptyk, coś "energetycznego" do przegryzienia w nocy...

to tak po krótce :P

...Coś na komary...

Właśnie - jak z komarami?

U mnie mimo w sumie mokrego lata komarów na szczęście znikoma ilość.

Edytowane przez eRKa

• 0

Czy już jest jakaś decyzja z OM PZW co z opłatami za wędkowanie w dniu, a właściwie dniach, zawodów???

już wiemy z równoległego wątku o Night Street Fishing Extreme 2017.

gratuluję odwagi O/PZW Mazowiecki w zakomunikowaniu tej decyzji wcześniej... myślałem, że na dzień przed zawodami poinformują, że nie są w stanie podjąć decyzji i że przepraszają... a to taka odważna decyzja i bez przeprosin.... Ciechanów, Siedlce, Radom na 2018.

przyjezdnych proszę o zwrócenie uwagi na "Zobligował uczestników do zapłaty jednodniowych zezwoleń 20PLN (wody nizinne)." 2x po 20PLN jak sądzę... beton to beton.

Edytowane przez RulleZ

• 0

Niestety nie jesteśmy w stanie przeskoczyć pewnych rzeczy. Dołożyliśmy wszelkich starań by "załatwić" Wam zwolnienie z opłat lecz decyzja należała do zarządu okręgu. Mamy nadzieję, że ten ponury akcent nie przeszkodzi Wam świetnie się bawić na imprezie :)

• Like 2

• 0

remek

....."Zła: Zarząd O/PZW w Warszawie nie skorzystał z objęcia patronatem honorowym wydarzenia Street Fishing Extreme 2017 NIGHT w Warszawie. Nie wyraził też zgody na zwolnienie uczestników zawodów wędkarskich z wniesienia opłat za wędkowanie. Zobligował uczestników do zapłaty jednodniowych zezwoleń 20PLN (wody nizinne)".....

Jeśli można to proszę o doprecyzowanie - czy wystarczy owo jednodniowe zezwolenie,czy też trzeba wykupić zezwolenie na dwa dni.

Impreza jako taka trwa mniej niż dobę, lecz czy tak to zostanie policzone przez ZO ?

Bo w kalendarzu to już dwa dni...

• 0

Czyli na dwa dni trzeba wykupić zezwolenie.

Ja rozumiem, że organizatorzy są z Warszawy i że im bliżej sercem czy duchem do tego miasta. Warszawa to także stolica, a Street Fishing Extreme to największa impreza tego typu w Polsce i głupio by wyglądało jakby omijała największe polskie miasto, ale chyba nas tam nie chcą włodarze PZW i nie wydaje mi się również żeby było tylu zwolenników tego miasta wśród uczestników, żeby za rok noga Street Fishing tam stanęła.

• Like 4

• 0

To chyba logiczne, że dwie dniówki. Informowanie o tym, że dodatkowa opłata to 20zł jest zwyczajnie słabe, tak samo jak informacja o braku zwolnień publikowana w ostatniej chwili. Nie wydaje mi się, że planując tego typu przedsięwzięcie o braku współpracy z OM PZW dowiadujecie się w ostatniej chwili.

Nie dziwię się młodym wędkarzom, że ta sytuacja jest odbierana jako żenująca i moim zdaniem jest to wtopa wizerunkowa nie tylko OM PZW, ale też SFP jako organizatora zabawy. 

• Like 3

• 0

To chyba logiczne, że dwie dniówki. Informowanie o tym, że dodatkowa opłata to 20zł jest zwyczajnie słabe, tak samo jak informacja o braku zwolnień publikowana w ostatniej chwili. Nie wydaje mi się, że planując tego typu przedsięwzięcie o braku współpracy z OM PZW dowiadujecie się w ostatniej chwili.

Nie dziwię się młodym wędkarzom, że ta sytuacja jest odbierana jako żenująca i moim zdaniem jest to wtopa wizerunkowa nie tylko OM PZW, ale też SFP jako organizatora zabawy.

Informację otrzymaliśmy w poniedziałek pomimo wielu ponagleń z naszej strony we wcześniejszym czasie.Ale rozumiem, że wiesz lepiej a my kłamiemy - "Nie wydaje mi się, że planując tego typu przedsięwzięcie o braku współpracy z OM PZW dowiadujecie się w ostatniej chwili".

Co do logiki 2 czy 1 dzień, w pzw Toruń opłata jednodniowa obowiązuje 24 h od godziny rozpoczęcia wpisanej podczas wykupienia zezwolenia, dlatego też sprawdziliśmy to by mieć pewność.

• 0

Chwila moment. Nie zarzucajmy wtopy organizatorom. Na pewno organizatorzy próbowali wywalczyć... z mojego doświadczenia organizacyjnego wiem, iż mimo że się starasz, piszesz pisma, dzwonisz, prosisz itp itd to i tak czasem nic nie daje, ale walczysz do końca. Czasem się udawało, a czasem na kilka dni przed imprezą (konferencją) informowało się uczestników, że są zmiany.

Jak widać beton to beton.

• 0

Informację otrzymaliśmy w poniedziałek pomimo wielu ponagleń z naszej strony we wcześniejszym czasie.Ale rozumiem, że wiesz lepiej a my kłamiemy - "Nie wydaje mi się, że planując tego typu przedsięwzięcie o braku współpracy z OM PZW dowiadujecie się w ostatniej chwili".

Co do logiki 2 czy 1 dzień, w pzw Toruń opłata jednodniowa obowiązuje 24 h od godziny rozpoczęcia wpisanej podczas wykupienia zezwolenia, dlatego też sprawdziliśmy to by mieć pewność.

Sorry, ale zwyczajnie tego nie rozumiem jak można czekać do ostatniego dnia na tego typu ważne info. Mówiąc "wtopa" oceniam to tylko ze strony wizerunkowej. Nigdzie też nie napisałem, że "kłamiecie", a że trudno mi w to uwierzyć mimo wszystko jest tu jednak subtelna różnica w znaczeniu tych słów. Na codzień zarządzam projektami i gdyby pracownik dwa dni przed startem projektu zgłosił mi, że negocjowany temat nie doszedł do skutku a on czekał na odpowiedź do ostatniej chwili ... to zwyczajnie następnego dnia mógłby już szukać sobie innego zajęcia. Dlatego właśnie dla mnie to dziwne i słabe. Dlatego też mówię, że wizerunkowo byłoby o niebo lepiej od razu napisać, że koszt imprezy to opłata na rzecz SFP + 2xOM. Proste, logiczne, przejrzyste...

• Like 1

• 0

Po ubiegłorocznych zawodach można było przypuszczać, ze będzie podobnie.Tzn - opłaty dla OM.

Więc nie bardzo rozumiem skąd tyle oburzenia, że organizatorzy nie powiedzieli...

Powiedzieli, że chcą sprawę pozytywnie dla uczestników załatwić...

• 0

Proponuję jednego dnia łowić, a drugiego szable w dłoń i na PZW,przecież to niedaleko...

Wiadomo,że miłym gestem było by zwolnienie uczestników z opłat,ale patrząc na to z drugiej strony....jak chcesz pograć w piłkę,to musisz wynająć stadion , jeśli nie masz swojego.

Edytowane przez cyprys19
  • Like 3