Skocz do zawartości

Jaki podbierak dla spinningisty?

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy temu...

Jaki podbierak polecicie na szczupaki? Chodzi o taki model, żeby nie było problemów z podebraniem ryb 110-120cm. Fajnie jakby miał odpowiednią siatkę, która nie będzie się mocno plątała. Musi być mocny

Maćku, zapewne też są inne ale jeśli mógłbym Ci polecić to Cormorana K-Don ze składanym koszem i gumową siatką. Gabaryt dość duży więc trochę waży ale z autopsji powiem ,że 110 cm wjechało bez problemu. 

https://max-fish.pl/product-pol-2433-62-11874-CORMORAN-PODBIERAK-SKLADANY-K-DON-250cm.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gclid=EAIaIQobChMIyajG_cPe7QIVRumyCh14qgUtEAQYASABEgJG3PD_BwE  

• Like 1

• 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Podbierak francuskiej firmy PAFEX to nowość na naszym krajowym rynku. Wart zainteresowania, bo solidnie wykonany i z pięcioletnia gwarancją. Ja sobie wybrałem taki większy "pstrągowy" model https://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/117728-podbierak-pstragowy-pafex-test

• 3 tygodnie później...

Używam najkrótszego Foxa Rage i nawet szczupak +120 się zmieścił:

Podbierak jest bardzo lekki i z powodzeniem zastępuje klasyczne muchowe siatki. Niestety, plastikowa maskownica sprężyny po kilku wypadach pękła i wymagała naprawy.

No to ja nie do konca wiem czy polecasz czy nie? :)

Edytowane przez Luckyguliver

Jeżeli ktoś szuka taniego, lekkiego, solidnego i funkcjonalnego podbieraka to polecam ten ( w bonusie jest też ładny B)) . Sprawdzony w boju, pogumowana siatka nie lubi się z hakami, cały aluminiowy i co sympatyczne miarka z podstawowymi wymiarami ochronnymi. Używam z kompanem na łodzi już jakiś czas i jest wart polecenia ;)   

http://www.kingshad.pl/podbierak-spinningowy-dl-150-cm-p-31889.html

Jak tam ten podbierak po latach ? Podoba mi się jego surowość, ale żyje jeszcze, czy ten zacisk się poluzował?

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Panowie, oba proponowane przez Was podbieraki raczej nanają się na pstrągi, klenie czy jazie. Wydaje mi się że kosz zbyt mały do lądowania fikającej troci.

Edytowane przez Marconi
  • Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...