Skocz do zawartości

Jaki podbierak dla spinningisty?

Rekomendowane odpowiedzi

• 10 miesięcy temu...

Cześć, mam pytanie. Szukam podbieraka do wykorzystania podczas wędrówek wzdłuż Wisły (Warszawa i okolice). Zależy mi na tym żeby miał długość całkowitą na poziomie 220cm-250cm. Znalazłem podbierak Gunki, który waży około 750g i zastanawiam się czy to nie za dużo. Szukam w sieci informacji o wadze podbieraków, ale nic sensownego nie zmslazłem. Mało kto podsje takue informacje.

I tutaj dwa pytania:

1. Czy 750g to dużo dla podbieraka 220cm? Czy to w miarę norma?

2. Może macie jakieś podbierakai godne polecenia, które mają długość max 220-250 cm?

Pozdrawiam,

Rafał

Rok temu w końcu wymieniłem mój stary podbierak z krótką rączką i zakupiłem z Kongera z Ben Heada. To bym jeden z lepszym zakupów wędkarskich, podbierak bez problemu się rozkłada jedną ręką, a do tego przytrzymując stopą można go rozsunąć do 155cm- pamiętam pięknego pstrąga który owinął się o drzewo i stał dobry metr od brzegu, z normalnym podbierakiem nie byłoby szans.

Do tego polecam magnesy 2,5kg, jeden montuje przy pomocy trytytyki do podbieraka dzięki czemu mogę go nosić na plecach i jednym ruchem ściągnąć. Podbierak trzyma się na tyle dobrze, że po roku go jeszcze nie zgubiłem :)

• 2 tygodnie później...

Pytanie do posiadaczy podbieraka Westin W3 CR Adjustable Landing Net, czy ktoś z was obmyślił sposób wieszania tego podbieraka na kamizelce za pomocą magnesu? Wg mnie bardzo dobry podbierak ale tego mi bardzo w nim brakuje. Może ktoś coś wymislił??

Magnes przyczepiony na trytytce w okolicach przegubu. Daje tak rade już czwarty sezon.
  • Like 3

• 1 rok później...