Skocz do zawartości

Twin Power 4000 XD 2017

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Człowieku była propozycja usługi serwisowej pogwarancyjnej zaproponowana - była, wyjaśnione że delikatne puknięcie jest normalną rzeczą w tych konstrukcjach ale nie do niewyeliminowania - było.

Była też zaproponowana kwota za usługe wzięcia tego kołowrotka na serwis ( ogólne serwis i regulacje jeśli są wymagane ) było, tylko ty olałeś temat bo za drogo.

A sklep wziął kołowrotek bo podobno wcześniej dzwoniłeś do Shimano i wmówiłes im że mają go przyjąć na serwis bo Shimano tak zadecydowało.

Ho ho :-))))

Ktoś kłamie? :-))))

Człowieku była propozycja usługi serwisowej pogwarancyjnej zaproponowana - była, wyjaśnione że delikatne puknięcie jest normalną rzeczą w tych konstrukcjach ale nie do niewyeliminowania - było.

Była też zaproponowana kwota za usługe wzięcia tego kołowrotka na serwis ( ogólne serwis i regulacje jeśli są wymagane ) było, tylko ty olałeś temat bo za drogo.

A sklep wziął kołowrotek bo podobno wcześniej dzwoniłeś do Shimano i wmówiłes im że mają go przyjąć na serwis bo Shimano tak zadecydowało.

Z tym się nie zgodzę :) Jeśli powiedziano by, że rozbiorą kołowrotek i zobaczą co da się z tym zrobić a nie od razu, że to norma to bez szemrania zapłaciłbym i więcej niż mi powiedziano dla świętego spokoju :) Chyba mnie z kimś pomylono bo nikomu nie wmawiałem, że dzwoniłem do shimano po prostu zaniosłem do sklepu kołowrotek powiedziałem, że dostałem informację od znajomego, że mogę od nich wysłać kołowrotek do serwisu shimano mimo, że pochodzi z Moritza....bardzo dużo "że:" :D Myślałem, że skoro w moim i kolegi kołowrotku pojawia się to samo stukanie to serwis shimano zna temat i wysłanie kołowrotka do nich będzie dobrym wyjściem. Nie obruszaj się tak bo Ci żyłka pęknie. Luzz przyjdzie  zapłacę 2 razy tyle ile powiedziało shimano i jak będę miał problem na dobre z głowy to będę zadowolony.... (P.S. nie chodziło o pojedyńcze puknięcie a o kilka stuknięć w momęcie kiedy szpula dochodzi do skrajnego położenia)

Panowie nie mam zamiaru udowadniać czy kłamię czy nie otrzymałem info ile muszę zapłacić za serwis i nie byłem zaskoczony ale zaraz po tym otrzymałem informację, że do stukanie to normalna sprawa i dlatego odpuściłem serwis.

Pozdrawiam i nie zaśmiecajmy już wątku :) Jeśli macie mi coś do napisania to zapraszam na priv.

Edytowane przez Qcyk
  • Like 2

Propozycja rozebrania byla ( zawarta w ogólnym serwisie i sprawdzeniu ) tak się składa że byłem światkiem tej rozmowy i wiem o czym ona była.

Miłego wieczoru.

Światek to może być co najwyżej przestępczy ;) Edytowane przez coma
  • Like 2

Serwisy...

Zdaje się ,że wszędzie weszła moda na obwinianie nabywcy...za wybór marki chyba?!

Swoją drogą,ciekawe jaka jest podstawa odmowy naprawy gwarancyjnej kupionego w unii sprzętu?

Jak mi w DE padł kupiony w PL samochód (VW) to naprawili na gwarancji bez żadnych obiekcji...

TPO

Pogwarancyjne korekty to Sławek z Želaznej...rzeczowo,bez wysyłek i ekonomicznie.

Edytowane przez darek1

"W przypadku gwarancji, ten, kto jej udzielił odpowiada za produkt na zasadach określonych przez siebie na piśmie. Zwykle gwarantem jest producent, choć może nim być także sprzedawca" tyle od strony prawnej wystarczy.

W Shimano gwarantem jest sklep w którym kupujesz i to on będzie sobie resztę załatwiał z Shimano. Każdy inny ma prawo odmówić Ci pomocy..

Tylko kto przed zakupem czyta ulotki z pudełka....

Ps. Shimano nie rozdaje kart gwarancyjnych bo działają na zasadzie 24 miesięcznej rękojmi realizowanej przez sklep....

Edytowane przez przemo_w

• 3 tygodnie później...

Mój,- ma się lepiej niż na początku  :lol:  

Kupiłem z lekkim luzem i szumiał dość wyraźnie (o czym pewnie jak poszukasz to w tym wątku znajdziesz ;) )

Po dość mocnym sezonie a dokładniej większej części sezonu wysłałem do kolegi by skasował ten niewielki luz i nasmarował.

Kołowrotek wrócił w stanie bajecznym: cisza w kręceniu,- szum ustąpił, kręci jak moje Stelle a do tego na pytanie ,- jak wyglądają poszczególne podzespoły w środku?

Kolega odpowiedział krótko,- jak nowe. 

• Like 4

U mnie chodził max do 32 g najczęściej w okolicach 15- 20g bo do jesieni była dość niska woda, późniejszą jesienią przesiadłem się na Stelle SW więc trudno mi powiedzieć coś sensownego...

Trudno też porównywać 32 g w Reńskim nurcie do 40g w Odrzańskim  :rolleyes: ale ponieważ znam obydwa ;)  to zaryzykuję, że da radę...

Tez myślałem o Stelli SW/ TP SW. Moze skuszę sie na któraś po TP XD, widziałem na filmikach ze dość grube ma koło główne.

PS. Jak zawsze uzywalem Daiwy tak w tamtym sezonie dwie Caldie 3000 posypały się po pół roku użytkowania :D

Edytowane przez Krismuaythai

• 4 tygodnie później...

Jeżeli o to pytasz, nigdy nie lowiles kołowrotkiem klasy SW. Uchwyty w TP SW i TP XD, są jak dla mnie, najwygodniejszym knobami Shimano.

Prawda, nigdy nie łowiłem kołowrotkiem SW, ale ten uchwyt miałem w łapie i w pierwszym momencie mi nie pasował. Może przy dłuższym użytkowaniu kołowrotka zmieniłbym zdanie. Się zobaczy.

Jak popatrzeć po kolowrotkach SW, to wszystkie mają te knoby "specyficzne": Force, Saltiga, Stella 2001, 2008, 2013, Twin Power SW. W obu stellach 2008 gałę wymieniłem na T knob. Każdym Force'm łowię z tą wielką gałą, bo z lenistwa nie chce mi się jej wymienić :-P

Po prostu przy zwijaniu większej przynęty albo holu większej ryby na ciężkim kiju wygodniej jest "mieć za co złapać" :-)

W przypadku Twinka zgaduję, że powinno dać się gałę wymienić na T knob dostępny od ręki u Mefisto. Ale tylko zgaduję na podstawie wiary w fakt, że taniej jest produkować zgodnie z jednym standardem :-)