Qcyk Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Chodzi mi o stuki które opisałem. Bo jasno dałeś do zrozumienia, że w Moritz 90 % 15stek stuka nawiązując do XD... Myślisz, że Moritz wybiera wszystkie stukające i robi na nie promo? No bez przesady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Człowieku była propozycja usługi serwisowej pogwarancyjnej zaproponowana - była, wyjaśnione że delikatne puknięcie jest normalną rzeczą w tych konstrukcjach ale nie do niewyeliminowania - było.Była też zaproponowana kwota za usługe wzięcia tego kołowrotka na serwis ( ogólne serwis i regulacje jeśli są wymagane ) było, tylko ty olałeś temat bo za drogo. A sklep wziął kołowrotek bo podobno wcześniej dzwoniłeś do Shimano i wmówiłes im że mają go przyjąć na serwis bo Shimano tak zadecydowało.Ho ho :-))))Ktoś kłamie? :-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Chodzi mi o stuki które opisałem. Bo jasno dałeś do zrozumienia, że w Moritz 90 % 15stek stuka nawiązując do XD... Myślisz, że Moritz wybiera wszystkie stukające i robi na nie promo? No bez przesady Nie chce mi się kolejny raz tego opisywać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Człowieku była propozycja usługi serwisowej pogwarancyjnej zaproponowana - była, wyjaśnione że delikatne puknięcie jest normalną rzeczą w tych konstrukcjach ale nie do niewyeliminowania - było.Była też zaproponowana kwota za usługe wzięcia tego kołowrotka na serwis ( ogólne serwis i regulacje jeśli są wymagane ) było, tylko ty olałeś temat bo za drogo. A sklep wziął kołowrotek bo podobno wcześniej dzwoniłeś do Shimano i wmówiłes im że mają go przyjąć na serwis bo Shimano tak zadecydowało.Z tym się nie zgodzę Jeśli powiedziano by, że rozbiorą kołowrotek i zobaczą co da się z tym zrobić a nie od razu, że to norma to bez szemrania zapłaciłbym i więcej niż mi powiedziano dla świętego spokoju Chyba mnie z kimś pomylono bo nikomu nie wmawiałem, że dzwoniłem do shimano po prostu zaniosłem do sklepu kołowrotek powiedziałem, że dostałem informację od znajomego, że mogę od nich wysłać kołowrotek do serwisu shimano mimo, że pochodzi z Moritza....bardzo dużo "że:" Myślałem, że skoro w moim i kolegi kołowrotku pojawia się to samo stukanie to serwis shimano zna temat i wysłanie kołowrotka do nich będzie dobrym wyjściem. Nie obruszaj się tak bo Ci żyłka pęknie. Luzz przyjdzie zapłacę 2 razy tyle ile powiedziało shimano i jak będę miał problem na dobre z głowy to będę zadowolony.... (P.S. nie chodziło o pojedyńcze puknięcie a o kilka stuknięć w momęcie kiedy szpula dochodzi do skrajnego położenia)Panowie nie mam zamiaru udowadniać czy kłamię czy nie otrzymałem info ile muszę zapłacić za serwis i nie byłem zaskoczony ale zaraz po tym otrzymałem informację, że do stukanie to normalna sprawa i dlatego odpuściłem serwis.Pozdrawiam i nie zaśmiecajmy już wątku Jeśli macie mi coś do napisania to zapraszam na priv. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciernik129 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Propozycja rozebrania byla ( zawarta w ogólnym serwisie i sprawdzeniu ) tak się składa że słyszałem tą rozmowe i wiem o czym ona była.Miłego wieczoru. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Ciernik129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Propozycja rozebrania byla ( zawarta w ogólnym serwisie i sprawdzeniu ) tak się składa że byłem światkiem tej rozmowy i wiem o czym ona była.Miłego wieczoru.Światek to może być co najwyżej przestępczy Edytowane 15 Stycznia 2018 przez coma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Propozycja rozebrania byla ( zawarta w ogólnym serwisie i sprawdzeniu ) tak się składa że słyszałem tą rozmowe i wiem o czym ona była.Miłego wieczoru.Wysłałem wiadomość na priv i liczę na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Serwisy...Zdaje się ,że wszędzie weszła moda na obwinianie nabywcy...za wybór marki chyba?!Swoją drogą,ciekawe jaka jest podstawa odmowy naprawy gwarancyjnej kupionego w unii sprzętu?Jak mi w DE padł kupiony w PL samochód (VW) to naprawili na gwarancji bez żadnych obiekcji... TPOPogwarancyjne korekty to Sławek z Želaznej...rzeczowo,bez wysyłek i ekonomicznie. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) "W przypadku gwarancji, ten, kto jej udzielił odpowiada za produkt na zasadach określonych przez siebie na piśmie. Zwykle gwarantem jest producent, choć może nim być także sprzedawca" tyle od strony prawnej wystarczy. W Shimano gwarantem jest sklep w którym kupujesz i to on będzie sobie resztę załatwiał z Shimano. Każdy inny ma prawo odmówić Ci pomocy..Tylko kto przed zakupem czyta ulotki z pudełka....Ps. Shimano nie rozdaje kart gwarancyjnych bo działają na zasadzie 24 miesięcznej rękojmi realizowanej przez sklep.... Edytowane 15 Stycznia 2018 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Jak TP po sezonie ciężkiej pracy zachowuje sie koledzy?? Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Krismuaythai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Mój,- ma się lepiej niż na początku Kupiłem z lekkim luzem i szumiał dość wyraźnie (o czym pewnie jak poszukasz to w tym wątku znajdziesz )Po dość mocnym sezonie a dokładniej większej części sezonu wysłałem do kolegi by skasował ten niewielki luz i nasmarował.Kołowrotek wrócił w stanie bajecznym: cisza w kręceniu,- szum ustąpił, kręci jak moje Stelle a do tego na pytanie ,- jak wyglądają poszczególne podzespoły w środku?Kolega odpowiedział krótko,- jak nowe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Myśle o zastosowaniu go do łowienia sandaczy w Odrze, ciężary w okolicach 15g-40g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 U mnie chodził max do 32 g najczęściej w okolicach 15- 20g bo do jesieni była dość niska woda, późniejszą jesienią przesiadłem się na Stelle SW więc trudno mi powiedzieć coś sensownego...Trudno też porównywać 32 g w Reńskim nurcie do 40g w Odrzańskim ale ponieważ znam obydwa to zaryzykuję, że da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Tez myślałem o Stelli SW/ TP SW. Moze skuszę sie na któraś po TP XD, widziałem na filmikach ze dość grube ma koło główne. PS. Jak zawsze uzywalem Daiwy tak w tamtym sezonie dwie Caldie 3000 posypały się po pół roku użytkowania Edytowane 2 Lutego 2018 przez Krismuaythai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Da rade, ale do silnego nurtu plus 40 g sa nieco lepsze konstrukcje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Jakie konstrukcje masz na myśli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Nawet w tym temacie temat byl poruszany ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Znowu zapytam o knob. Do TP XD jaki będzie pasował knob zamiast tej solniczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Jeżeli o to pytasz, nigdy nie lowiles kołowrotkiem klasy SW. Uchwyty w TP SW i TP XD, są jak dla mnie, najwygodniejszym knobami Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Jeżeli o to pytasz, nigdy nie lowiles kołowrotkiem klasy SW. Uchwyty w TP SW i TP XD, są jak dla mnie, najwygodniejszym knobami Shimano.Prawda, nigdy nie łowiłem kołowrotkiem SW, ale ten uchwyt miałem w łapie i w pierwszym momencie mi nie pasował. Może przy dłuższym użytkowaniu kołowrotka zmieniłbym zdanie. Się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Przyzwyczaisz sie, ja tez z tym na początku miałem problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Znów najmądrzejsza tabelka :-)Każdy typ Ahttp://fishing.shimano.co.jp/product/s/yumeya_series/attachment_01 Edytowane 25 Lutego 2018 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Też mi nie pasował do momentu kiedy pojechałem na ryby od tamtej pory nie zamienię na żaden inny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Jak popatrzeć po kolowrotkach SW, to wszystkie mają te knoby "specyficzne": Force, Saltiga, Stella 2001, 2008, 2013, Twin Power SW. W obu stellach 2008 gałę wymieniłem na T knob. Każdym Force'm łowię z tą wielką gałą, bo z lenistwa nie chce mi się jej wymienić :-PPo prostu przy zwijaniu większej przynęty albo holu większej ryby na ciężkim kiju wygodniej jest "mieć za co złapać" :-) W przypadku Twinka zgaduję, że powinno dać się gałę wymienić na T knob dostępny od ręki u Mefisto. Ale tylko zgaduję na podstawie wiary w fakt, że taniej jest produkować zgodnie z jednym standardem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgadles. Tylko nie ma takiej potrzeby. Chyba ze ktos kolowrotek 4000 badz wiekszy podlacza do np. kleniowki, wtedy dla subtelnosci estetyki warto ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi