piethras Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Witajcie. Jak spisują się wasze TPXD??Warto wypróbować? Edytowane 21 Stycznia 2019 przez piethras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Witajcie. Jak spisują się wasze TPXD??Warto wypróbować? W fotelu SUPER! Na łowisku sprawdzę w lutym - Dunajec... Póki co dziewica. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Reszta użytkowników jak wrażenia. Jakieś problemy z konstrukcja przez ostatni rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Dobry sprzet Jedynie minus jak dla mnie to ta buła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Reszta użytkowników jak wrażenia. Jakieś problemy z konstrukcja przez ostatni rok? Jest tylko 17 stron o TP XD, gdyby było 117 można by było się zacząć martwić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Jest tylko 17 stron o TP XD, gdyby było 117 można by było się zacząć martwić No i super... decyzja podjęta.Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Dobry sprzet Jedynie minus jak dla mnie to ta bułaTa buła to moim zdaniem duży puls w użytkowaniu TP [emoji4] Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Ta buła to moim zdaniem duży puls w użytkowaniu TP [emoji4] Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu TapatalkaKażdy ma swoje zdanie Dla mnie Ta buła jest nie do zaakceptowania szczególnie drazni mnie Ta pianka z ktorej jest wykonana Edytowane 22 Stycznia 2019 przez Siwy gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 To nie łowiłeś nigdy ryb w zimnym oceanie ani glowacicy w zimie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 To nie łowiłeś nigdy ryb w zimnym oceanie ani glowacicy w zimie W oceanie niestety nie I na pewno nie będę ale za Głowatka w zimie chodzilem I nie uważam żeby knob musiał być z pianki Jak ktoś lubi to niech łowi jak mu wygodnie Ja osobiscie nienawidzę pianki Czy to w knobach czy w rękojeści wędki Tak po prostu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Pianka pianką, ale knob w TP XD jest fenomenalny......i mówi to ten, co publicznie zarzekał się przed zakupem, że bezwzględnie knob wymieni na typowe szimanowskie T.....nigdy w życiu! Aaaaaa.....a Twin Power XD to bardzo udana konstrukcja. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez cristovo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Dotarł do mnie C3000 HG.Będzie ciekawa maszyna do sandaczy,Wrażenia: nie czuć wysokiego przełożenia, kręci płynnie i miękko. Trochę szumi ale mi to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Dotarł do mnie C3000 HG.Będzie ciekawa maszyna do sandaczy,Wrażenia: nie czuć wysokiego przełożenia, kręci płynnie i miękko. Trochę szumi ale mi to nie przeszkadza. Miałeś okazję porównać go wielkością z wersją 4000. Jeśli tak to jakie wrażenia. Mam 4000 + szpula 5000, dla trójki też było by zajęcie. Pozdrawiam i czekam na Twoją opinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Miałeś okazję porównać go wielkością z wersją 4000. Jeśli tak to jakie wrażenia. Mam 4000 + szpula 5000, dla trójki też było by zajęcie. Pozdrawiam i czekam na Twoją opinie. Czyli ofensywna kablakowcow u Andrzeja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) Miałeś okazję porównać go wielkością z wersją 4000. Jeśli tak to jakie wrażenia. Mam 4000 + szpula 5000, dla trójki też było by zajęcie. Pozdrawiam i czekam na Twoją opinie. Tak się składa, że 4000 też mam.Różnice w wielkości są duże. 4000 to standardowe 4000 od Shimano.C3000HG ma korpus wielkościowo od 2500. 3000 to dla mnie taka fajna pokręcajka do snadaczowego kija 2,03m W 4000 czuć to szybkie przełożenie. Jak dla mnie nie nadaje się do opadu. Choć od biedy pewnie można. U przeznaczenie ma na bolenie i morskie spininngowe łowienie. Edytowane 4 Czerwca 2019 przez piethras 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Dzięki @piethras za cenne uwagi. Pozostaje dokupić jeszcze jednego 4000XD lub następną szpulę 5000XD. Match 14'0" polubił TP 4000, trudno ich rozdzielić... Czyli ofensywna kablakowcow u Andrzeja... Daniel, 11 lat męczyłem multiki a że czas ucieka na szósty krzyżyk zmieniłem w połowie wędkarskie upodobania, niektóre trącą dekadencją... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Do jakiej gramatury przynęt nadaje się rozmiar C3000HG ? Udało mi się kupić nówkę w dobrej cenie i myślę, że będzie pasował do wędki na pstrągi którą planuje zamówić ale to jeszcze trochę czasu. Teraz na jesieni mógłbym połowić nim sandacze,okonie i szczupaki. Może trocie w rzece (Szwecja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 do ok. 30 g gumy łącznie z główką, wobki do 12 cm, obrotówki do 3 ew. 4. Trocie raczej nie. Okonie, sandacze, szczupaki do metra jak najbardziej. Odłożyłbym go jednak lepiej na te pstrągi, powinien być idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Witam!Na razie lekko główka 21g+ guma 4'. Mam stradica 4000 CI4+ którego doradzili mi w sklepie przy zakupie Kija ,ale rozważam kupienie Twin Powera ponieważ spotkałem się z opiniami ze mogę Stradica zajechać co już z resztą miało miejsce.... Później zimą będzie Drop Shot 35-40g. więc trochę zaczynam się obawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Stradic CI4+ rzeczywiście nie przepada za takimi klimatami. W lżejszych zdecydowanie się lepiej czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Jakie są różnice między TPXD4000XG a TPXDC5000XG, tylko szpula większa, rotor i korpus taki sam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Jakie są różnice między TPXD4000XG a TPXDC5000XG, tylko szpula większa, rotor i korpus taki sam ?Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Dzięki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 (edytowane) Pod koniec sezpnu w moim TPXD pojawilo sie dziwne chrobotanie w trakcie holu. Na sucho wszystko ok jednak juz pod obciazeniem slabo a pod ryba, bardzo sabo.Nie mialem pewnosci co jest grane wiec mlynek odstawilem na polke bo i tak pozna jesienia inne "maszyny" sa zaprzegniete do roboty.Jednak nie dawalo mi to spokoju, tym bardziej ze bardzo polubilem ten mlynek gdyz wiele fajnych, w sensie duzych ryb z ekstremalnych Renskich opaskowych nurtow wyjal bez jekniecia.Planowy zimowy serwis oczywiscie zweryfikuje przypuszczenia ale wydaje mi sie bardzo prawdopodobne to co napisal mi Przemek w jednym z privow.cytat: " nowe wypusty Shimano mają cholerne problemy z łożyskami. To na dolnym podparciu piniona potrafi się po pierwszym łowieniu wysypać..."Jesli tak jest faktycznie to mlynek dostanie nowe lozycha i bedzie po sprawie Edytowane 22 Grudnia 2019 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 No to porażka z łożyskami, aż takie dziadostwo wkładają do TP?No świat zupełnie schodzi na psy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi