Skocz do zawartości

Twin Power 4000 XD 2017

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Ta buła to moim zdaniem duży puls w użytkowaniu TP [emoji4]

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

Każdy ma swoje zdanie

Dla mnie Ta buła jest nie do zaakceptowania szczególnie drazni mnie Ta pianka z ktorej jest wykonana ;)

Edytowane przez Siwy gołąb

To nie łowiłeś nigdy ryb w zimnym oceanie ani glowacicy w zimie ;)

W oceanie niestety nie I na pewno nie będę ale za Głowatka w zimie chodzilem I nie uważam żeby knob musiał być z pianki

Jak ktoś lubi to niech łowi jak mu wygodnie ;)

Ja osobiscie nienawidzę pianki

Czy to w knobach czy w rękojeści wędki

Tak po prostu ...

Pianka pianką, ale knob w TP XD jest fenomenalny......i mówi to ten, co publicznie zarzekał się przed zakupem, że bezwzględnie knob wymieni na typowe szimanowskie T.....nigdy w życiu! ;)

Aaaaaa.....a Twin Power XD to bardzo udana konstrukcja.

Edytowane przez cristovo
  • Like 3

• 4 miesiące temu...

Dotarł do mnie C3000 HG.

Będzie ciekawa maszyna do sandaczy,

Wrażenia: nie czuć wysokiego przełożenia, kręci płynnie i miękko. Trochę szumi ale mi to nie przeszkadza.

Miałeś okazję porównać go wielkością z wersją 4000. Jeśli tak to jakie wrażenia. Mam 4000 + szpula 5000, dla trójki też było by zajęcie. Pozdrawiam i czekam na Twoją opinie.  ;)

• Like 1

Miałeś okazję porównać go wielkością z wersją 4000. Jeśli tak to jakie wrażenia. Mam 4000 + szpula 5000, dla trójki też było by zajęcie. Pozdrawiam i czekam na Twoją opinie. ;)

Tak się składa, że 4000 też mam.

Różnice w wielkości są duże. 4000 to standardowe 4000 od Shimano.

C3000HG ma korpus wielkościowo od 2500.

3000 to dla mnie taka fajna pokręcajka do snadaczowego kija 2,03m :)

W 4000 czuć to szybkie przełożenie.

Jak dla mnie nie nadaje się do opadu. Choć od biedy pewnie można.

U przeznaczenie ma na bolenie i morskie spininngowe łowienie.

post-48602-0-69844500-1559668667_thumb.jpg

Edytowane przez piethras
  • Like 2

Dzięki @piethras za cenne uwagi. Pozostaje dokupić jeszcze jednego 4000XD lub następną szpulę 5000XD. Match 14'0" polubił TP 4000, trudno ich rozdzielić... ;)

Czyli ofensywna kablakowcow u Andrzeja...

Daniel, 11 lat męczyłem multiki a że czas ucieka na szósty krzyżyk zmieniłem w połowie wędkarskie upodobania, niektóre trącą dekadencją...  :D

• Like 4

• 3 miesiące temu...

Do jakiej gramatury przynęt nadaje się rozmiar C3000HG ? Udało mi się kupić nówkę w dobrej cenie i myślę, że będzie pasował do wędki na pstrągi którą planuje zamówić ale to jeszcze trochę czasu. Teraz na jesieni mógłbym połowić nim sandacze,okonie i szczupaki. Może trocie w rzece (Szwecja).

Witam!

Na razie lekko główka 21g+ guma 4'. Mam stradica 4000 CI4+  którego doradzili mi w sklepie przy zakupie Kija ,ale rozważam kupienie Twin Powera ponieważ spotkałem się z opiniami ze mogę Stradica zajechać co już z resztą miało miejsce.... Później zimą będzie Drop Shot 35-40g. więc trochę zaczynam się obawiać

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Pod koniec sezpnu w moim TPXD pojawilo sie dziwne chrobotanie w trakcie holu. Na sucho wszystko ok jednak juz pod obciazeniem slabo a pod ryba, bardzo sabo.

Nie mialem pewnosci co jest grane wiec mlynek odstawilem na polke bo i tak pozna jesienia inne "maszyny" sa zaprzegniete do roboty.

Jednak nie dawalo mi to spokoju, tym bardziej ze bardzo polubilem ten mlynek gdyz wiele fajnych, w sensie duzych ryb z ekstremalnych Renskich opaskowych nurtow wyjal bez jekniecia.

Planowy zimowy serwis oczywiscie zweryfikuje przypuszczenia ale wydaje mi sie bardzo prawdopodobne to co napisal mi Przemek w jednym z privow.

cytat: " nowe wypusty Shimano mają cholerne problemy z łożyskami. To na dolnym podparciu piniona potrafi się po pierwszym łowieniu wysypać..."

Jesli tak jest faktycznie to mlynek dostanie nowe lozycha i bedzie po sprawie  ;) 

Edytowane przez Rheinangler