Skocz do zawartości

Twin Power 4000 XD 2017

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Co do Twin Powera 4000PG to facetowi z tego filmu 

po mniej niż roku przekładnia poszła z dymem , jeszcze serwis Shimano nie uznał mu gwarancji i musiał zapłacic ponad dwie stówki za nowy element to trzeba mieć pecha, myślałem że PG to ma zdecydowanie dłuższą żywotnośc , spotkaliscie sie z czyms takim ?

To co ten gosc z filmiku mowi,- tego nie komentuje, kazdy ma prawo kompromitowac sie na wlasna reke a youtuberzy bija w tym wzgledzie kolejne rekordy i sa klasa sama dla siebie.

Ale jak tak sprawiedliwie (jak na moje standardy) przygladnac sie holom to moim zdaniem:

1. Pierwsz hol jest holem juz wczesniej zlowionej ryby, sfingowane zaciecie i szczupaczek jedzie jak worek kartofli,- no woreczek, bo po wygieciu kija widac, ze oporu nie ma prawie wcale a ryba sunie po wodzie niczym boleniowy popper i dopiero jak czuje piach pod brzuchem to resztkami sil jeszcze reaguje szamotanina....

2. Drugi hol, przyzwoitego szczupaka jest naturalny i tam widac pompowanie i zwijanie/wybieranie kolowrotkiem luzu.

3. Na trzecim filmiku ten podhaczony sumek tez jest normalnie pompowany.

4. Jest jeszcze taka mozliwosc ze ja rowniez zle holuje ryby, zbyt szybko i nieumiejetnie itd.... i dlatego nie widze jakis strasznych bledow w pokazanych holach.... Ale mnie sie nie zdarzylo zniszczyc w ten sposob kolowrotka ani Daiwy ani Shimano...

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 2

U mnie w tym roku zmieniło się tyle, ze hamulec mam dużo mniej przykręcony. Nie zauważyłem, aby miało to negatywny wpływ na zacięcie ryby, a nawet rzekłbym, ze w przypadku kleni podniosło bardzo skuteczność zacięć (w tym miejscu podziękowania dla Piotrka Pisarza za cierpliwe słuchanie mojego biadolenia i zawsze cenne uwagi ????). A pisze o hamulcu, bo podejrzewam, ze na zepsucie kołowrotka z filmu powyżej złożyły się dwa czynniki - główny, czyli zwijanie zamiast pompowania i drugi, zbyt mocno dokręcony hamulec, w wyniku czego wpierdziel dostawała przekładnia.

• Like 1

To co ten gosc z filmiku mowi,- tego nie komentuje, kazdy ma prawo kompromitowac sie na wlasna reke a youtuberzy bija w tym wzgledzie kolejne rekordy i sa klasa sama dla siebie.

Ale jak tak sprawiedliwie (jak na moje standardy) przygladnac sie holom to moim zdaniem:

1. Pierwsz hol jest holem juz wczesniej zlowionej ryby, sfingowane zaciecie i szczupaczek jedzie jak worek kartofli,- no woreczek, bo po wygieciu kija widac, ze oporu nie ma prawie wcale a ryba sunie po wodzie niczym boleniowy popper i dopiero jak czuje piach pod brzuchem to resztkami sil jeszcze reaguje szamotanina....

2. Drugi hol, przyzwoitego szczupaka jest naturalny i tam widac pompowanie i zwijanie/wybieranie kolowrotkiem luzu.

3. Na trzecim filmiku ten podhaczony sumek tez jest normalnie pompowany.

4. Jest jeszcze taka mozliwosc ze ja rowniez zle holuje ryby, zbyt szybko i nieumiejetnie itd.... i dlatego nie widze jakis strasznych bledow w pokazanych holach.... Ale mnie sie nie zdarzylo zniszczyc w ten sposob kolowrotka ani Daiwy ani Shimano...

Obejrzałeś cały - szacun :)

• Like 1

:lol:  :lol:  :lol:  :lol: 

Musze Ci powiedziec Daniel, ze kiedys szybciej i intensywniej reagowalem, ale ostatnio w ramach doksztalcania zawodowego robie dodtkowe wyksztalcenie  jako terapeuta.

Poniewaz to forma doksztalcania dla pracujacych w zawodzie to gro zajec to warsztaty, na ktorych slucham nieraz bardzo niewiarygodnych opowiesci (oczywiscie traktowanych przez pacjentow ze smiertelna powaga) to jak sadze wlasnie dlatego zaczalem dokladniej analizowac "co poeta mial na mysli",- czasem warto  ;) koniec oftopa

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 4

Gdzie on mówi że po mniej niż roku?

Tylko 250zł za wymianę przekładni?

Jedna ważna rzecz. On ryby młynkiem zwija to wcale nic dziwnego że tego twinka zamęczył. To jest dobry przykład jak nie należy ryb holować.

Ano wrzucił filmik jak go kupił rok temu w grudniu , możliwe ze jest tak jak mówisz ale mimo wszystko zajechac w 10 miesiecy młynek takiej klasy to nieźle :D 

Jest odpowiedź w komentarzach pod filmikiem na YT :-)

"Zerwał się gwint w miejscu wkręcania korbki".

Sam się zerwał :-)

Znaczy sam go popsuł!

Tak to jest jak się na chama korbę dokręca :-) ot cały sekret.

Od razu coś mi tu nie pasowało.

Ten Czesiu z filmu to powinien w serwisie Shimano pracować.

Jest odpowiedź w komentarzach pod filmikiem na YT :-)

"Zerwał się gwint w miejscu wkręcania korbki".

Sam się zerwał :-)

Znaczy sam go popsuł!

Tak to jest jak się na chama korbę dokręca :-) ot cały sekret.

Od razu coś mi tu nie pasowało.

Jezus Maria ,ile to takich rzeczy się naoglądałem,i jeszcze gorszych. Ludzie to wielka zagadka.

Edytowane przez Józef Lesniak
  • Like 1