Skocz do zawartości

Twin Power 4000 XD 2017

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Witajcie!

Poszukuję młynka na morską troć (brodzenie i kładki). Miałem w ręce TP 4000PG  XD FA(czyli '21 rok). Mega kręcił, leciutki 240g do elitki uncjowej jak znalazł. Chciał bym poznać wasze opinie o tych młynkach, w którą serię uderzać, jakie przełożenie jęśli chodzi o łowienie troci i belony.

Moim skromnym zdaniem PG nie nadaje się do łowienia na morzu. Przede wszystkim nie wybierzesz w miarę szybko luzu linki po rzucie. Po drugie, prowadzenie przynęt w morzu wolnym kołowrotkiem...Trzeba mieć szybkie ramię ;) Swojego PG sprzedałem i kupiłem kolejnego XG ;)

• Like 4

Ja mam akurat 4000 SW jednak z 15 i jest on dość ciężki.....

Przyszedł czas na nowe. Morski zostaje mi do dorszy a trocie i belonki chcę łowić finezyjnie ( w miarę...).  Stąd moje pytanie, czy uważacie że można znaleźć jakiś kompromis ? Z przełożeniem aby mi ten twinek XD obsługiwał morze i Odrę na sandacza ?

Ja mam akurat 4000 SW jednak z 15 i jest on dość ciężki.....

Przyszedł czas na nowe. Morski zostaje mi do dorszy a trocie i belonki chcę łowić finezyjnie ( w miarę...).  Stąd moje pytanie, czy uważacie że można znaleźć jakiś kompromis ? Z przełożeniem aby mi ten twinek XD obsługiwał morze i Odrę na sandacza ?

a tytułowy kołowrotek nie obsłuży? a jeśli nie uda się kupić nówki sztuki, to co złego w najnowszym wypuście, 21TP XD 4000HG? jeżeli ma być finezyjnie.........

a tytułowy kołowrotek nie obsłuży? a jeśli nie uda się kupić nówki sztuki, to co złego w najnowszym wypuście, 21TP XD 4000HG? jeżeli ma być finezyjnie.........

Właśnie myślę o najnowszym xd, tylko teraz jakie przełożenie wybrać ( młynek ma służyć na Odrę sandacze i morskie trocie)

• 3 miesiące temu...

Witam

Mam okazje kupic nowke TP 4000 XG - D

Co oznacza litrra D ?

Domyslam sie ze chodzi o rocznik, moze sie myle

Nic w necie nie moge znalesc

Pozdrawiam

Są 3 możliwości

Albo jest to TP 4000xg fd

Albo jest to TP 4000xg xd

Ale sprzedający nie podał pełnej nazwy produktu...

Albo jest to coś, czego nie ma.

• Like 1