Endi Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 w kazdym moim kreciołku czyli: twin power '98 czy XT '95 czy stelli '98.... 95 nie mialem i nie bede miec;d nigdy mi nie została przekładnia w lewej czesci korpusu, jeżeli nie byla rozkrecana a napewno nie była to nie bata zeby tak sie stało... kolowrotki uzywane i rozkrecane przez ludzi ktorzy lubia mieć wszsytko uscisnione i bez luzu to wtedy przy rozbiore przekładnia moze zostać... bo a to panowanie zastosowai nie oryginalne podkladeczki, czy obudowe minimalnie inaczej skrecili... przy konserwacji bład/lub celowe niefabryczne skrecenie w postaci skrecenia to jest 0,1 - 0,01 milimetra... ale to rzecz indywidualna, ja tam czasami lekko luzuje przekładnie tzw. luz technologiczny i jest cacy, masło bez jakiś tam stuków ja po zdobycia jakiegoś tam doświadczenie przy rozkrecaniu kolowrotka robilem co chwile dokumentacje fotograficzna... kazda srubka w obudowie była wkrecona identycznie (wizualnie po łebku śruby)itd... ale to już zboczenie i choroba psychiczna, czasami koledzy zarzucali mi ze ich kolowrotki nie zostały rozebrane a ja tylko wyczyscilem z zewnatrz... i jakoś zawsze chodził tak samo albo ciut lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udało się zdobyć schemat Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 dzięki @Pszemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Spoko Patryk Trzeba się dzielić z kolegami po kiju Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Moja niemal nowa 3000DH (dodatkowo po małym serwisie ) chodzi jak ta lala. Choć możliwe, że niebawem zmieni właściciela kosztem upragnionej 3000/4000F. Będzie idealnie się kompletowała z 2500F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Może się podepnę. Szukam usilnie schematu Twin Powera 4000 XT Japan. Prawdopodobnie model 1998 - następny po słynnym czarnym XTR. Podwójna korbka.Może ktoś pomóc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 napewno nie '98 tylko '95, rotor w twoim twinku przypomina super aero '97 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 ...Dostepnosc czesci, przynajmniej wg mojej wiedzy jest zerowa, sam mam niezaspokojone potrzeby w tym zakresie i nie udaje mi sie znalezc ich spelnienia... szukasz zrodla z czesciami czy zrodla starych kolwrotkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Może się podepnę. Szukam usilnie schematu Twin Powera 4000 XT Japan. Prawdopodobnie model 1998 - następny po słynnym czarnym XTR. Podwójna korbka.Może ktoś pomóc???Hej.Mam książeczkę tego młynka(trafiłem niedawno prawie nówkę )i jest tam schemat, ale chyba opisany po japońsku(nie wiem na pewno bo pudło i papiery schowane przed żonką).Przyślij meila to w wolnej chwili zeskanuję i podeślę.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 @Havy dzięki za chęć pomocy. Mój e-mail to godski@wp.pl. @Endi, nie wiem czy przypomina Super Aero 97.To złoty młynek z podwójną korbką i złotą dupką.Pisałem już do Shimano Europa i USA, ale mnie olali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Wysłałem schemat pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Wielkie dzięki za skan. Róznica pomiędzy moim a rysunkiem to podwójna i składana korbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi