Skocz do zawartości

Shimano Stella 3000 DH Ship 95r. SERWIS

Rekomendowane odpowiedzi

w kazdym moim kreciołku czyli: twin power '98 czy XT '95 czy stelli '98.... 95 nie mialem i nie bede miec;d

nigdy mi nie została przekładnia w lewej czesci korpusu, jeżeli nie byla rozkrecana a napewno nie była to nie bata zeby tak sie stało...

kolowrotki uzywane i rozkrecane przez ludzi ktorzy lubia mieć wszsytko uscisnione i bez luzu to wtedy przy rozbiore przekładnia moze zostać... bo a to panowanie zastosowai nie oryginalne podkladeczki, czy obudowe minimalnie inaczej skrecili...

przy konserwacji bład/lub celowe niefabryczne skrecenie w postaci skrecenia to jest 0,1 - 0,01 milimetra...

ale to rzecz indywidualna, ja tam czasami lekko luzuje przekładnie tzw. luz technologiczny i jest cacy, masło bez jakiś tam stuków :D

ja po zdobycia jakiegoś tam doświadczenie przy rozkrecaniu kolowrotka robilem co chwile dokumentacje fotograficzna... kazda srubka w obudowie była wkrecona identycznie (wizualnie po łebku śruby)itd...

ale to już zboczenie i choroba psychiczna, czasami koledzy zarzucali mi ze ich kolowrotki nie zostały rozebrane a ja tylko wyczyscilem z zewnatrz... :D

i jakoś zawsze chodził tak samo albo ciut lepiej...

• 3 tygodnie później...

Może się podepnę. Szukam usilnie schematu Twin Powera 4000 XT Japan. Prawdopodobnie model 1998 - następny po słynnym czarnym XTR. Podwójna korbka.

Może ktoś pomóc???

Hej.Mam książeczkę tego młynka(trafiłem niedawno prawie nówkę :mellow: )i jest tam schemat, ale chyba opisany po japońsku(nie wiem na pewno bo pudło i papiery schowane przed żonką).Przyślij meila to w wolnej chwili zeskanuję i podeślę.Pozdro.

• 2 tygodnie później...