leslaw Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 - Koledzy !Przymierzam sie do tej Stelli, ale mysle o plytkiej SFE.Czy to dobry wybor z tych dwoch ?.Prosze o rade.Dziekuje Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Zale?źy do czego potrzebujesz tej Stelki. Ja bym brał od razu z 2 szpulami, płytką i głęboką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 - Ale nie ma takiej mozliwosci. albo z jedna albo z druga.Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Tak jak pisałem wy?źej, zale?źy do czego ją potrzebujesz. Szpule do FE na ebayu chodzą po ok. 120$. Niedługo będę kupował do swojej 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Do typowego spinningu, rzeka, zbiornik zaporowy, wiecej z brzegu, lodka tez, sandacz, szczupak.Chodzi mi o to, ze nie lubie dawac zbyt wiele podkladu pod wlasciwa zylke czy plecionke.A wlasciwej zylki daje odmierzona dlugosc, bo wole czesciej zmieniac na nowa.A $120 za szpule nie jest tak malo. Bo Stelle 4000FE juz wylicytowalem nowke za $590 na ebay,u amerykanskim.Zastanawiam sie, czy ja brac, bo SFE jest za $635.Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Ja bym bral plytka szpule... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Jeśli walczysz o zbicie zbędnych gram?łw i nie potrzebujesz nawijać 300 metr?łw ?źyłki 0,30 mm, bierz płytką. Podobny dylemat miałem, jak brałem TP 4000. Wziąłem wersję płytką, bo wchodzi trochę podkładu plus Spiderwire 14 lb ok 130 metr?łw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Zdecydowanie płytką. Raczej spotkanie z sumem Ci nie grozi, bo nie na niego się nastawiasz. Więc zapas na płytszej szpuli w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 W danych technicznych dopatrzylem sie, ze SFE ma nizsze przelozenie, tj. 5.2:1, a SF 6.2:1 .Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 To chyba musisz nabyć obie... A przekładając szpulki będziesz posiadaczem czterech kołowrotk?łw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi