Kozi Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 WitamChciałbym poznać wasze opinie oraz doświadczenia związane z przyponami wędkarskimi. Tak dla ścisłości to chodzi mi o przypony na szczupaka ?źeby nie mylić z sumem. Tyle tego towaru ju?ź przerobiłem jednak zawsze jest to ale. Jeśli ju?ź sam przypon jest dobry to agrafka jest zła i tak na zmianę. Nie znalazłem jeszcze produktu kt?łry by w 100% spełnił moje oczekiwania. A jak to wygląda u was, co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Wlasnie o to chodzi, ze jak jest super fajna agrafka to jest totalnie zly przypon i na odwrot;) Chyba trzeba jednak samemu robic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Tylko samor?łbki. Niski koszt + wysoka jakość. Poszperaj na forum, było ju?ź kilkukrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Szukałem, ale cię?źko mi to coś idzie. Znalazłem tylko o przyponach fluocarbonowych Jak mo?źecie podeślijcie linka do tematu związanego z przyponami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Proszę: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=179450 &&srch=Rozemeijera#msg_179450 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=186828 msg_186828 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=191385 msg_191385 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 r?łwnie?ź polecam robienie przypon?łw samodzielnie - nie taki diabeł straszny, a satysfakcja większa Potrzebujesz linkę, tulejki i kombinerki - przekładasz dwa razy, zaciskasz, masz. W wątkach z linku pewnie są dokładniejsze informacje. m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 C?ł?ź, samodzielne robienie przypon?łw jest prostsze ni?ź wiązanie haczyk?łw. Tylko trzeba mieć dobrze spasowane, pewne komponenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Mozna kupic takie zestawy do samodzielnego robienia przypon?łw (np Dragon). Niestety, nie zawsze elementy dobrze wsp?łłgraja, zwlaszcza w przypadku linek splatanych pozbawionych otuliny.Z gotowych to fajne sa tytanowe z Cabelasa, np own label czy Terminator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Dragona nie polecam. Dla mnie zbyt drogo wychodzi. Tuleje często mają zbyt du?źą średnicę. Wolę dobierać elementy osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Mętlik w głowie mam...ciągle piszecie tutaj o przyponach robionych samemu jednak ja nie wiem jak się za to zabrać. U?źywał mo?źe ktoś przypon?łw Dragona surfstrand classic i mo?źe mi coś powiedzieć na ich temat?Czym się r?ł?źni surfstrand od surflonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Mętlik w głowie mam...ciągle piszecie tutaj o przyponach robionych samemu jednak ja nie wiem jak się za to zabrać. U?źywał mo?źe ktoś przypon?łw Dragona surfstrand classic i mo?źe mi coś powiedzieć na ich temat?Czym się r?ł?źni surfstrand od surflonu? Z tego co widzę w katalogu to Surfstrand to goły drut a Surflon jest dodatkowo pokryty cienką warstwą nylonu. Ja u?źywałem Dragon Surflon 7x7 i nie mogę o nich nic złego powiedzieć,nie są tak cienkie jak wolfram ale za to nie skręcają się po dłu?źszym u?źytkowaniu jak wolframy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 A jak agrafki się w nich sprawdzają? Wiesz mo?źe czy ze wzrostem wytrzymałości przyponu stosują mo?źe mocniejsze agrafki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 A jak agrafki się w nich sprawdzają? Wiesz mo?źe czy ze wzrostem wytrzymałości przyponu stosują mo?źe mocniejsze agrafki? Agrafki w tych przyponach to Dragon Power Lock spoko są czasami trochę cię?źko je otworzyć ale są bardzo mocne,ja u?źywam przypon?łw o wytrzymałości 9kg i agrafka w nich zastosowana to nr. 6. Owszem im mocniejsze przypony tym większe krętliki i agrafki ale nie wiem dokładnie w jakich są jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=59414& amp;#msg_59414 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6317& ;start=0& http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=525& start=0& http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2288& ;start=0& http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=4932& ;start=0& http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2863& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol50 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Jak osobiście polecam przypony firmy Max na szczupak się nadają ale ju?ź na okonia to będzie problem bowiem mają du?źą agrafkę i to nie zale?źnie od wytrzymałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 U?źywałem tych przypon?łw jednak te agrafki są do kitu....Bardzo często się odpinają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Ja korzystam ze Spinwala. R?ł?źnie bywa czasem się i tak odpinają agrafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol50 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 U?źywałem tych przypon?łw jednak te agrafki są do kitu....Bardzo często się odpinają. Jak na razie mi się ?źaden nie odpiął ale to nie znaczy ?źe się tak nie stanie patrząc pod kątem ceny do jakość to są nawet dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Ja czekam na agrafki, linki, tulejki i krętliki tej firmy: www.americanfishingwire.com/ Tutaj link do samych krętlik?łw: www.americanfishingwire.com/mmcraneswivels.asp a tu do agrafek: http://www.americanfishingwire.com/mmsnapswivels.asp Tylko się zastanawiam, czy produkty sygnowane logiem Dragon-a to nie jest to samo, tzn. czy u nich nie kupuje i czy jest sens ściągać zza wielkiej wody ten sam produkt.Plusem jest to, ?źę mo?źna zam?łwić linki, agrafki i krętliki o wytrzymałości 40,60 czy więcej kilo. W Polsce cię?źko jest takie trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Obecnie podchodze do tematu na 3 rozne sposoby zalezne od rodzaju lowienia: 1. Lowienie z nastawieniem na zlowienie czegokolwiek (nasze wyrybione wody w m-cach ogolnodostepnych) - 1 razowe cienkie wolframy Stanmar (nie wiem czy jeszzce sa w sprzedazy - trzeba zwrocic uwage na dobre splecenie w m-cach zakonczenia), gdzie wymieniam, najczesciej ponizej krytyki, agrafki. 2. Lowienie z nastawieniem na konkretne ryby - bardzo ciekawe i niedrogie rozwiazanie to linka w otulinie Surflon(nie wierze w te blaszki zaciskowe, jak zostalo powiedziane czesto bywaly z tym problemy)- robie omotke i lakieruje albo maze jakims klejem byle nie cyjanopanem.Przy mniejeszych wytrzymalosciach (linka wyst. od 15LB) mozna pokusic sie nawet o wiazanie tego.Zrodlo zakupu bywa wazne, ponizej wyglad opakowania.. http://www.cabelas.com/product/AFW-Surflon-Nylon-Coated-Lead er-Wire/1166223.uts?Ntk=AllProducts&searchPath=%2Fcatalo g%2Fsearch%2F%3FN%3D%26No%3D40%26Ntk%3DAllProducts%26Ntt%3Dl eaders%26Ntx%3Dmode%252Bmatchall%26WTz_l%3DHeader%253BSearch -All%2BProducts%26WTz_st%3D%26WTz_stype%3DSP%26form_state%3D searchForm%26search%3Dleaders%26x%3D0%26y%3D0&Ntt=leader s&WTz_l=Header%3BSearch-All+Products 3. Polaczenie wszystkich sytuacji - przypony terminator titanium o odpowiedniej do warunkow mocy (uwaga 15LB sa zaskakujaco cienkie) - rozwiazanie drogie ale pewne i dobre jakosciowo (przypony sa wyposazone w pewne choc nieco upierdliwe agrafki i najwyzszej klasy kretliki a calosc sie nie skreca) Materialu, z ktorego sa wykonane nie mylic z titanium tooth proof, ktory jest ciekawy ale peka w m-cach wykrepowania (jest 1 ?źyłowy) 4. A czasem w ogole nie zakladam przyponow... <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybkamirek Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Witam wszystkichOd tego sezonu u?źywam gotowych przypon?łw Kongera Steel Flex o wytrzymałości 10kg. Wszystkie elementy są pewne, przypony są faktycznie mocne i co wa?źne nawet po wielu zaczepach są dalej proste a nie przypominają sprę?źynki od długopisu. Ostatnio po wyholowaniu z Nidy szczupłego 92cm , kt?łry niestety zassał woblerka do gardła, przypon spokojnie wytrzymał i nie okazywał nawet małych uszkodzeń. Polecam tym, kt?łrym się nie chce wykonywać przypon?łw własnoręcznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 A jak z ich agrafka nie odpina się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybkamirek Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Agrafka jest bardzo solidna, nie zdarzyło się aby sama się odpięła. Dzisiaj przypon te?ź się sprawdził - bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Dragon Titanium 14 kg. Żadnych awarii, chyba ?źe taka jak ostatnio, kiedy to zawi?łdł mnie krętlik -pr?łbowałem dociągnąć ł?łdź 19-stopową z 4 osobami do zaczepu w trzcinach. Nie chciało mi się wyciągać kotwicy... Puściło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi