godski Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Daiwa S.W 1,00 mm typ F od 2-3 lat pewnie. Można kupić taniej. https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/daiwa-tournament-sw-shockleader-type-f/s/12011 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Nie będę wydawał takiej kasy do robienia przyponów, których rzadko używam. Za dychę mam zestaw Regeneratora 1mm , 3 gotowe przypony o długości 50 cm. Od SG. Edytowane 1 Lipca 2018 przez Novis 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Nie wiem, czy ktoś już pisał, ale ja robię przyponu z flexonitu. Nie przekładam linki przez tulejkę 3X, tylko 2x, dla bhp smarkam końcówkę dwuskładnikowym klejem i zostawiam na noc. Jeszcze mi się nie zdarzyła nieoczekiwana awaria. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Nie będę wydawał takiej kasy do robienia przyponów, których rzadko używam. Za dychę mam zestaw Regeneratora 1mm , 3 gotowe przypony o długości 50 cm. Od SG.Tylko ten regenerator to nowość i nie wiadomo czy się sprawdzi. Oby.Poza tym gotowiec to tylko gotowiec i małe żółte rączki mogły źle coś zacisnąć itp. Edytowane 1 Lipca 2018 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Zrobiłem sobie na Finlandię przypony 60cm z Regeneratora 1,05. Jednym przyponem przełowiłem cały, sześciodniowy wyjazd. Złowiłem sporo szczupaków 60-80cm oraz 105cm. Jeden z większych owinął się przyponem na pysku jak baleron a co najważniejsze przypon trzymał również w poprzek pyska. Na przyponie na koniec wyjazdu znalazłem dwa mikroskopijne zadziorki. Przypon wiązałem na krętliku i chińskiej agrafce typu "klik". Regenerator jest zdecydowanie bardziej wiotki i plastyczny od FC Daiwy i Duela i jest chyba minimalne rozciągliwy (tak to czułem przy zaciskaniu węzłów). Łatwiej się wiąże. Ja oceniam bardzo dobrze chyba, że miałem fart? Edytowane 1 Lipca 2018 przez BOB1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Daiwa S.W 1,00 mm typ F od 2-3 lat pewnie. Można kupić taniej. https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/daiwa-tournament-sw-shockleader-type-f/s/12011Dzięki za info. Nie będę wydawał takiej kasy do robienia przyponów, których rzadko używam. Za dychę mam zestaw Regeneratora 1mm , 3 gotowe przypony o długości 50 cm. Od SG.Zrobiłem sobie na Finlandię przypony 60cm z Regeneratora 1,05. Jednym przyponem przełowiłem cały, sześciodniowy wyjazd. Złowiłem sporo szczupaków 60-80cm oraz 105cm. Jeden z większych owinął się przyponem na pysku jak baleron a co najważniejsze przypon trzymał również w poprzek pyska. Na przyponie na koniec wyjazdu znalazłem dwa mikroskopijne zadziorki. Przypon wiązałem na krętliku i chińskiej agrafce typu "klik". Regenerator jest zdecydowanie bardziej wiotki i plastyczny od FC Daiwy i Duela i jest chyba minimalne rozciągliwy (tak to czułem przy zaciskaniu węzłów). Łatwiej się wiąże. Ja oceniam bardzo dobrze chyba, że miałem fart?Kupiłem na próbę gotowy przypon Regeneratora 1,00 mm / 100cm. Przetestowany, ale bez brania. Wcześniej słyszałem, że w porównaniu do fluorocarbonu jest mniej brań, ponieważ regenerator jest bardziej widoczny w wodzie. Czy jest to prawda? Edytowane 1 Lipca 2018 przez Ultraast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Hmmmm...tylko jak to stwierdzić? Choć osobiście uważam ,że to błędna teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Czyli materiał doskonały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Na pewno nie. Dla mnie idealna jest plecionka tytanowa bez pamięci kształtu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Na pewno nie. Dla mnie idealna jest plecionka tytanowa bez pamięci kształtu Możesz temat rozwinąć.Dlaczego i jaka dokładnie?Plecionki tytanowej nie używałem jedynie drut, ale to jest dla mnie pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Możesz temat rozwinąć.Dlaczego i jaka dokładnie?Plecionki tytanowej nie używałem jedynie drut, ale to jest dla mnie pomyłka.Drut tytanowy zdecydowanie odradzam. Miałem kiedyś i dwa razy mi strzelił na zagięciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Dokładnie mam takie same doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Wejdź na stronę sklepu BRC i znajdziesz co trzeba.Co do drutu się zgadzam, choć te które sam robię jeszcze nigdy mi nie strzeliły Edytowane 2 Lipca 2018 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Linka-1x7-Ni-Titanium-Knot2Kinky-na-przypony-3m10ft/733 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Wie ktoś gdzie znajdę ten pleciony tytan? Tak, żeby do końca lipca paczka była u mnie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Kurcze, nie mają w BRC Edytowane 2 Lipca 2018 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Chodzi o takie http://www.wedkarski.com/przypony/8046-przypon-titanium-braid-1x7-dragon.html ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Coś jak by tak, ale chodzi o plecionkę "z metra" do własnego montarzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Nie wiem dlaczego przerzucili się na drut. Jakiś czas temu kumpel załatwił nam w Englandzie, ( Drennana), ale teraz jakoś nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Ok jakby ktoś wiedział gdzie kupić, albo ktoś ma na zbyciu - proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) Może to się przyda? https://allegro.pl/nowosc-drennan-linka-titanium-pike-wire-18-2-kg-i7016851329.html Edyta podpowiada, że coś takiego znalazłem jeszcze tylko, że to jednolity drut :https://pl.aliexpress.com/item/Wifreo-15ft-4-6-m-Nie-Za-amania-Linia-S-onowodne-Tytanu-Liderem-Szczupak-w-Lider/32849637560.html?spm=a2g17.10010108.1000016.1.5d035d41kUl09e&isOrigTitle=true Edytowane 3 Lipca 2018 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Dziękuję, ta pierwsza wygląda spoko Druga to drut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Wczoraj na Spójni było jedno opakowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Macałeś? miękka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Miękka plecionka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi