miramar69 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 mówisz i masz : LINKA TYTANOWA np takie cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku95 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 mówisz i masz : LINKA TYTANOWA np takie cuś a gdzie takie coś można zakupić?za ile? sa to gotowe rzeczy czy trzeba wiązać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Linka-1x7-Ni-Titanium-Knot2Kinky-na-przypony-3m10ft/733grubość wybierasz wedle potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 ... i już wszystko chyba jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 a gdzie takie coś można zakupić?za ile? sa to gotowe rzeczy czy trzeba wiązać ?Nie kupuj gotowych. Kup porządną linkę, krętliki i agrafki i sam zrób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Linka-1x7-Ni-Titanium-Knot2Kinky-na-przypony-3m10ft/733grubość wybierasz wedle potrzebSłabo że max 25 LB. To lepsze:https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Linka-tytanowa-AFW-na-przypony-SURFSTRAND-TITANIUM-3%2C1m/462 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 ... no przecież To mu właśnie polecamy, linkę do samodzielnej budowy przyponów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku95 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Czyli nie ma złotego środka? tzn chodzi o gotowa i najlepszą.Jeżeli was dobrze rozumiem to jest albo kupna albo najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku95 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Czyli nie ma złotego środka? tzn chodzi o gotowa i najlepszą.Jeżeli was dobrze rozumiem to jest albo kupna albo najlepsza.Ps. wgl się nie kręci nawet po kilku holach ? Edytowane 19 Grudnia 2017 przez byku95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Słabo że max 25 LB. To lepsze:https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Linka-tytanowa-AFW-na-przypony-SURFSTRAND-TITANIUM-3%2C1m/462Niech kolega trochę poszuka osobiście ...większa satysfakcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazo57 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 https://www.ebay.com/itm/KNOT-2-KINKY-ADVANCED-STRECTH-NIKEL-TITANIUM-LEADER-WIRE-15ft-4-6m/ używam kilka lat,polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ps. wgl się nie kręci nawet po kilku holach ?Nie kręci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku95 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Chyba trzeba będzie zacząć tworzyć swoje rzeczy. Dzięki za rady 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 https://www.ebay.com/itm/KNOT-2-KINKY-ADVANCED-STRECTH-NIKEL-TITANIUM-LEADER-WIRE-15ft-4-6m/ używam kilka lat,polecam.Potwierdzam. Dobry towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Jesli chodzi o KNOT 2 KINKY to mam pare uwag. Uzywalem go przez caly ubiegly rok. Bodajze 6lb. Wiazemy jak zylke i rzeczywiscie sie nie odksztalca i jak nie ma zaczepow to moze posluzyc nam dlugi czas. Jednak trzeba pamietac zeby nie zaciskac mocno wezla bo nam sie zlamie. Rowniez po walce z zaczepem warto sprawdzic stan wezla. Mi ten przypon strzelil dwa razy tak ni z gruszki ni z pietruszki a moze dlatego ze nie sprawdzalem regularnie stanu przyponu. Moze lepiej byloby uzyc zaciskow ale to dego potrzeba specjanych kombinerek bo te zwykle co mam to psu na bude. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 ostatnio kupiłem z braku laku takie coś: Dragon Self Made Surflon 7x7Jeden pękł przy wyrzucie (główka 5g i manns predator) - nawet plecionka 0,10 okazała się mocniejsza, drugi pękł po uderzeniu w gąłązkę, a zasadzie to w witkę w trakcie lotu, a trzeci strzelił na zaczepie.... Zastawiam się czy ja na pewno dobrze je złożyłem, bo strzelały jakby pod tulejką, zostawiając pętelkę z agrafką całą. Tak czy siak więcej do tego produktu nie wrócę. Te przypony które pokazywałem wcześniej na fotach o niebo lepsze, nawet dragonowskie to już po wyjąciu z opakowania wyglądają przy nich jak trochę poskręcane... Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Widocznie za energicznie zaciskałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 A używał ktoś może PRZYPON TYTANOWY DAIWA PROREX - SZPULA 12kg/3,0m? Cena podejrzanie atrakcyjna - 42zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Widocznie za energicznie zaciskałeś.Jeszcze mi kilka tulejek i cm przyponu zostało. Spróbuję lżej ścisnąć i się wypowiem Natomiast jeszcze jedna rzecz wpadła mi w oko: MATERIAŁ NA PRZYPONY 9.1 M BOA-NO-KINK TITANIUM-LEADER (MALIN)Miał ktoś z tym już do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Jeszcze mi kilka tulejek i cm przyponu zostało. Spróbuję lżej ścisnąć i się wypowiem W domu na sucho ścisnąłem lżej, sprawdziłem wytrzymałość i z tulejki wyśliznął się przypon. Zacisnąłem nieco mocniej i było ok, dopóki rapalka nie zawisła na drzewie. Wrócił do mnie tylko krętlik SkiDivPL czy do tych przyponów są jakieś specjalne mierniki zaciskania? a tak na serio to nie chciałbym na tym materiale ciągnąć metrówki. Resztę gotowych przyponów dragona pociąłem i odzyskałem krętliki z agrafką. W podobnych pieniądzach i lepszej jakości można kupić Flexonit - nie trzeba się zastanawiać nad wodą czy za mocno czy za słabo ściśnięte są tulejki. Edytowane 31 Grudnia 2017 przez MarcinW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 A ten surflon to ile miał wytrzymałości?Sam takiego używam i nie mam takiego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 A ten surflon to ile miał wytrzymałości?Sam takiego używam i nie mam takiego problemuJa również stosuję od lat. Z tym że poniżej 30 LB nie schodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Powtórzę się - polecam Carbon49 Savage Gear. Testowałem całą jesień dwie grubości, najsłabszą i tą średnią, póki co brak wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 W domu na sucho ścisnąłem lżej, sprawdziłem wytrzymałość i z tulejki wyśliznął się przypon. Zacisnąłem nieco mocniej i było ok, dopóki rapalka nie zawisła na drzewie. Wrócił do mnie tylko krętlik SkiDivPL czy do tych przyponów są jakieś specjalne mierniki zaciskania? a tak na serio to nie chciałbym na tym materiale ciągnąć metrówki. Resztę gotowych przyponów dragona pociąłem i odzyskałem krętliki z agrafką. W podobnych pieniądzach i lepszej jakości można kupić Flexonit - nie trzeba się zastanawiać nad wodą czy za mocno czy za słabo ściśnięte są tulejki. Do tulejki wkładasz na 2 czy 3? Przy założeniu przyponu na 3 raczej nie ma szans na wysunięcie się linki z tulejki.Zaciskasz z wyczuciem na raz bez poprawek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Do tulejki wkładasz na 2 czy 3? Przy założeniu przyponu na 3 raczej nie ma szans na wysunięcie się linki z tulejki.Zaciskasz z wyczuciem na raz bez poprawek....wkładam na dwa razy. Po kilku nieudanych próbach nie chciałbym zakolczykować większej ryby z powodu takiej pierdółki Dzięki za radę, na pewno posiadacze surflonu z niej skorzystająA ten surflon to ile miał wytrzymałości?Sam takiego używam i nie mam takiego problemuopakowanie wyrzuciłem. Wynik z suwmiarki to 0,25mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi