Skocz do zawartości

Borek ryby

Borek Ryba

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ładnie :)

Lakier pierwsza klasa, ładna kompozycja z brula na rękojeści.

Jeśli to Twoja pierwsza wędka, to naprawdę PERFECT

.Czepne sie tylko za długich omotek ,przynajmniej o 5-8mm XA długo. A po za tym b.ładnie ;) pozdrawiam

.Czepne sie tylko za długich omotek ,przynajmniej o 5-8mm XA długo. A po za tym b.ładnie ;) pozdrawiam

Może taki zamysł twórcy ? Ja bym się nie czepiał, tym bardzie że nie są przesadnie długie.

Do @Bborka mam pytanie -  korek lakierem pociągnięty, czy inny powód takiego błysku ;)

Te czepianie się za długich omotek, to taka chyba przypadłość wyłącznie Polaków. Poważnie piszę, bo na dziesiatkach forów i setkach fotek zagranicznych RB widzę omotki znacznie dłuższe i nikt się nie czepia.

• Like 1

Te czepianie się za długich omotek, to taka chyba przypadłość wyłącznie Polaków. Poważnie piszę, bo na dziesiatkach forów i setkach fotek zagranicznych RB widzę omotki znacznie dłuższe i nikt się nie czepia.

Masz rację ,bardzo często oglądam "za długie omotki" i wcale mi to nie przeszkadza 

post-51527-0-47576600-1483160249_thumb.jpg

post-51527-0-80783900-1483160256_thumb.jpg

post-51527-0-87250600-1483160265_thumb.jpg

post-51527-0-60138600-1483160270_thumb.jpg

Swego czasu oglądałem i macałem   patyki :wub:  z pod ręki ikony polskiego RB  - omotki były podobnej długości . Na twarzy tejże ikony nie widziałem jakiegokolwiek zażenowania z tego powodu..

Chciałbym osobiście poznać gościa co powie : " Panie Banachowski te omotki są stanowczo za długie"  ;) i zrobi z siebie idiotę..

Sam robę ciutek krótsze , ale to tylko tylko kwestia fanaberii, nic więcej.

Oho.. Zaczyna sie. Towarzystwo wzajemnej adoracji ...wybaczcie ze wyrazilem swoje zdanie. Bardzo przepraszam. Strasznie podobają mi sie długie omotki i są naprawdę super. Artur z całym szacunkiem ale polazales kije morskie tudzież bardzo poważnego kalibru,tam owszem to nie szkodzi...Natomiast dla mnie to jest nie potrzebny balans na kiju...I kolejny raz sory za własne zdanie. To na tyle.

Edytowane przez "Paweł"

Swego czasu oglądałem i macałem   patyki :wub:  z pod ręki ikony polskiego RB  - omotki były podobnej długości . Na twarzy tejże ikony nie widziałem jakiegokolwiek zażenowania z tego powodu..

Chciałbym osobiście poznać gościa co powie : " Panie Banachowski te omotki są stanowczo za długie"  ;) i zrobi z siebie idiotę..

Sam robę ciutek krótsze , ale to tylko tylko kwestia fanaberii, nic więcej.

Nie posądziłbym Artura o za długie omotki...jedna nitka przed stopką, nadlewka lakieru prawie niewidoczna.

post-64989-0-61828300-1483196208_thumb.jpg

Edytowane przez BB Custom Rods
  • Like 1

Może się zdarzyć, że taka "fanaberia" ma uzasadnienie.

Dawno temu, w seryjnym kiju, nieważne jakim, miałem taką "fanaberię" 10 cm powyżej fore, nawiniętą na długości 5 cm. Zupełnie bez powodu, ani trzymacz haczyka, ani wyplatanka, zwykła omotka. Wkurzało minie to strasznie, nie toleruję niepotrzebnych rzeczy na kiju. Zanim to zdjąłem, zrozumiałem, że może to jest czymś uzasadnione, i rzeczywiście było.

I to jest ładna omotka.;) Idąc tym tropem panie ark powiedz PAN Kawalcowi ,Grocholi,Lukaszowi Masiakowi i innym pracownia ze ich omotki są za krótkie i popros żeby robili ladniejsze takie na 5cm ;) Powiedz im to i nie wyjdz na idiote ;) Sory ,ale nie wyyrzymalem ...

• Like 2

Każdy robi jak mu każą... Lub jak chce sam mieć jeżeli kij na własny użytek ... Wędka kolegi zrobiona ładnie i nie ma się czego czepiać - jak to pierwsza wędka... Nie każdy liczy ilość nawojów przed stopką B)

Też tak myślę...napisałem ze kolega ładnie kijek wykonał ,ale według mnie - i to jestoje prywatne zdanie -omotki są za długie. Nazywanie kogoś idiota bo ma odmienne zdanie jest płytkie i tyle . Koniec gownoburzy ;) Nie mam zamiaru dalej sie wypowiadać ...pozdrawiam i najlepszego w nowym roku.

Oho.. Zaczyna sie. Towarzystwo wzajemnej adoracji ...wybaczcie ze wyrazilem swoje zdanie. Bardzo przepraszam. Strasznie podobają mi sie długie omotki i są naprawdę super. Artur z całym szacunkiem ale polazales kije morskie tudzież bardzo poważnego kalibru,tam owszem to nie szkodzi...Natomiast dla mnie to jest nie potrzebny balans na kiju...I kolejny raz sory za własne zdanie. To na tyle.

Oczywiście są to kije morskie potężnej mocy i trochę więcej lakieru im nie zaszkodzi co innego takie omotki w kiju klasy L czy M to byłaby tragedia :) @Cpt.Lego robi przede wszystkim Zośki na Norwegię ,więc pewnie ogląda często takie kije .Chciałem Wam pokazać tylko jak pięknie prezentują się właśnie takie długie omotki ,bez żadnego złośliwego podtekstu tak aby oczy nacieszyć bo te są przepiękne . Jak będę robił kiedyś Zośkę to też zaszaleję. :)

• Like 2