ronaxx Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Up 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Wczorajsze 41cm 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Jak sie Palms spisał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Bardzo ciekawy patyk pod woblery. Od biedy idzie nim jigami tez polowic. Wczoraj zaliczył 41 i 37cm. Obie ryby na Salmo Minnow 6S. Fajna amortyzacja, bardzo celny i poręczny. Ten mniejszy 2 razy pod rząd wyszedł do woblera spod podmytej burty i bez brania. Dałem mu odpocząć i po 30 minutach wróciłem w to miejsce, wziął z pierwszego rzutu w tym samym miejscu, z którego wcześniej wychodził Dziś niestety bez brania, a całe "łowienie" polegało na walce z silnym wiatrem i odhaczaniu co chwila zaczepów na gałęziach i trzcinach... Edytowane 2 Maja 2017 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertxxx62 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Dzisiaj coś tam gryzło przy bardzo podniesionej i mętnej wodzie , czterdzieści + 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Szymon__98 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Dwa piękne lorbasy z połowy kwietnia, Rybki już łądnie wyżarte, tłuste i co najważniejsze bardzo waleczne niestety na dwie wyprawy trzy piękne kropasy mi się spięły, ale jeszcze po nie wrócę Tradycyjnie na " GOBSTERY " 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Wczoraj kilka sztuk. Woda podniesiona i brudna, ale rybki jedzą. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KwaQ Opublikowano 5 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Ciężki sezon, ryby nie rozpieszczają... aż tu nagle pierwszy wymiar i do tego z przytupem pozdro 68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Witam.No no ... petarda nie ryba Możesz parę zdań skrobnąć jak Ci się sprawuje ten zielony kijek ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino1978 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Witam.Fajne rybki koledzy poławiacie.Ja też znalazłem wreszcie trochę czasu i wyskoczyłem nad wodę - pierwszy raz w tym roku już z muchówką.Długa nimfa (jętka). Woda wysoka ale w miarę czysta - spodziewałem się gorszej. Zameldował się tylko (albo aż) 1 jegomość ale na kiju #4 było co robić. Najlepsze jest to, że pierwsze branie spaprałem i spadł ale od razu poprawiłem rzut iii... wziął Byłem trochę w szoku bo do tej pory rybka która spadła już się nie pokazywała a tu taka niespodzianka. Pstrągi są jednak nieprzewidywalne - i to jest w nich najlepsze. Do taśmy na wędce jest 30 cm więc myślę że 40 miał - praktycznie nigdy nie mierzę i bardzo rzadko fotografuję bo uwalniam jak najszybciej - ale pierwszy "muchowy" w sezonie musiał być uwieńczony . Pozdrawiam i napiętego sznura życzę. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" I "MAJÓWKA Z JERKBAIT" Edytowane 8 Maja 2017 przez bartsiedlce 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 @KwaQ rewelacja , piękny przytup! Mnie takie dwa w tym sezonie "tupnęły", ale się spięły. Jednak do końca sierpnia jeszcze może się odkuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Taki jeden z dzisiaj... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Forest - Jak mam być szczery to na razie za dużo napisać nie mogę z racji tego że mam kijka od jesieni, ryb było kilka ale z większych ryb miałem tylko szczupaka i tego kropka ogólnie kij daje sobie dobrze rade, dość spokojne hole w przyjemnej paraboli czuć też zapas mocy mniej więcej wiedziałem czego się mogę spodziewać po zielonym, bo wcześniej miałem brązowego i czerwonego. Ogólnie jestem mile zaskoczony, kijek fajnie trzyma rybę.... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 W końcu jest się czym pochwalić 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Ladna rakieta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 O taki prosiaczek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Musiałem poprawić Edytowane 10 Maja 2017 przez janusz.walaszewski 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Coraz ciekawsze, bardziej autorskie, ujęcia zdobyczy w wątku.Widac, że rozwój fotografii wędkarskiej jest dynamiczny i nieliniowy Nie ma nudy, a to na rybach bardzo ważne. Gratuluję wszystkim Łowcom 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Co za łamaniec wystaje mu z paszczy jeśli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymm Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 łamaniec mojej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Na Islandii byc nie bylem, ale myslalem, ze jakies drzewa tam maja. Za to bylem na swoich pstragowych rewirach. Udalo mi sie wybrac na weekend, po dluzszej przerwie .Wiosna w pelni, zielen tak szoczysta, ze az piecze w oczy. Duzo kwiatow, roslinnosc bujna i przeszkadza w lazeniu. Czyli jak zawsze. Ale pieknie jest ! Ryby w swietnej kondycji - im chce sie zyc, to i mi chce sie Jak zwykle ujecia w siatce na motyle. Chyba to lubia, bo tego Pana z garbikiem to mialem w zeszlym roku juz w kasarku. To samo miejsce i te same ksztalty pana pstrazka. W miedzyczasie przyrosl o 2 cm od wrzesnia. Majowy bialo czarny pingwinek 50 plus. Najpierw w kasarku, a potem gotuje sie do startu w kierunku swojej kryjowki. Udalo sie polapac pare rybek w majowej, swietnej formie. Niech maj trwa caly rok ! Sprzetowo to StC Sc4sw i stella 2500 i zylka 0.25 mm. Jako przynety to muchy wlasnej roboty. Wiecej ciekawostek i informacji u mnie na blogu : http://jerkbait.pl/blog/18/entry-462-luta/ 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Na szybko przed pracą, na woblery własnej produkcji w rozmiarach XXL: 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Rozmiar XXL to w centymetrach jakie wartości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Takie 9 i 10cm (na czystych, płytkich bieszczadzkich rzekach, to już XXL ), malowane na strzeble, brzanki i śliże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi