Skocz do zawartości

Pstrągi 2017

dragon@

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ciekawy patyk pod woblery. Od biedy idzie nim jigami tez polowic. Wczoraj zaliczył 41 i 37cm. Obie ryby na Salmo Minnow 6S. Fajna amortyzacja, bardzo celny i poręczny.

Ten mniejszy 2 razy pod rząd wyszedł do woblera spod podmytej burty i bez brania. Dałem mu odpocząć i po 30 minutach wróciłem w to miejsce, wziął z pierwszego rzutu w tym samym miejscu, z którego wcześniej wychodził ;)

Dziś niestety bez brania, a całe "łowienie" polegało na walce z silnym wiatrem i odhaczaniu co chwila zaczepów na gałęziach i trzcinach... ;)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1

Witam.

Fajne rybki koledzy poławiacie.

Ja też znalazłem wreszcie trochę czasu i wyskoczyłem nad wodę - pierwszy raz w tym roku już z muchówką.

Długa nimfa (jętka). Woda wysoka ale w miarę czysta - spodziewałem się gorszej. Zameldował się tylko (albo aż) 1 jegomość ale na kiju #4 było co robić. Najlepsze jest to, że pierwsze branie spaprałem i spadł ale od razu poprawiłem rzut iii... wziął  :o  Byłem trochę w szoku bo do tej pory rybka która spadła już się nie pokazywała a tu taka niespodzianka. Pstrągi są jednak nieprzewidywalne - i to jest w nich najlepsze. Do taśmy na wędce jest 30 cm więc myślę że 40 miał - praktycznie nigdy nie mierzę i bardzo rzadko fotografuję bo uwalniam jak najszybciej - ale pierwszy "muchowy" w sezonie musiał być uwieńczony :) . Pozdrawiam i napiętego sznura życzę.

NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" I "MAJÓWKA Z JERKBAIT"        :good:

post-48552-0-67570700-1494057413_thumb.jpg

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 16

Forest - Jak mam być szczery to na razie za dużo napisać nie mogę z racji tego że mam kijka od jesieni, ryb było kilka ale z większych ryb miałem tylko szczupaka i tego kropka :) ogólnie kij daje sobie dobrze rade, dość spokojne hole w przyjemnej paraboli :) czuć też zapas mocy :) mniej więcej wiedziałem czego się mogę spodziewać po zielonym, bo wcześniej miałem brązowego i  czerwonego. Ogólnie jestem mile zaskoczony, kijek fajnie trzyma rybę.... 

pozdro

Na Islandii byc nie bylem, ale myslalem, ze jakies drzewa tam maja.

Za to bylem na swoich pstragowych rewirach. Udalo mi sie wybrac na weekend, po dluzszej przerwie .

Wiosna w pelni, zielen tak szoczysta, ze az piecze w oczy. Duzo kwiatow, roslinnosc bujna i przeszkadza w lazeniu. Czyli jak zawsze. Ale pieknie jest !

Ryby w swietnej kondycji - im chce sie zyc, to i mi chce sie :)

Jak zwykle ujecia w siatce na motyle. Chyba to lubia, bo tego Pana z garbikiem to mialem w zeszlym roku juz w kasarku. To samo miejsce i te same ksztalty pana pstrazka. W miedzyczasie przyrosl o 2 cm od wrzesnia.

5F1KYvBnDYSocxqIkr4v7LmWQXEnAKXHXDvADLKU

Majowy bialo czarny pingwinek 50 plus.

nLFg5cON_Tva2ESKSZRsb8F8cYsIrhTvBtYF1zZr

Najpierw w kasarku, a potem gotuje sie do startu w kierunku swojej kryjowki.

ge6XVTrp7kqtdNxYg-YpuOlRV_5ZgWh5YUEi3qk-

Udalo sie polapac pare rybek w majowej, swietnej formie.

Niech maj trwa caly rok ! :)

Sprzetowo to StC Sc4sw i stella 2500 i zylka 0.25 mm. 
Jako przynety to muchy wlasnej roboty.

Wiecej ciekawostek i informacji u mnie na blogu :

http://jerkbait.pl/blog/18/entry-462-luta/

• Like 31