Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. haribo Opublikowano 15 Stycznia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 43 centy i do wody niech rośnie. 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Oto Zdziś 43 cm 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. patu Opublikowano 20 Stycznia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) ..dawno nie zaglądałem, a i czasu na ryby niewiele ..pierwsza wyprawa na ryby AD 2017 przyniosła dwa kropki.Poniżej jednen z nich. Obydwa zagryzły woblera Salmo Minnow 7cm w moich ulubionych barwach Strzebli .Pozdrawiam P.S.@insaneman,,Reskie wydry również nie próżnują..takich miejsc znalazłem conajmniej kilka Edytowane 20 Stycznia 2017 przez patu 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Szymon__98 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Rybka z dzisiejszego dnia, odwiedziłem nową wodę pstrągową i mile mnie zaskoczyła obdarowując mnie kropkiem 45cm. Rybka wzięła z podmytej burty. Przynęta na, którą połakomił się pstrąg była autorstwa Tomka Janika, model 4,5 cm, pływający " GOBSTER ". 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Artech Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) W tym roku późno rozpocząłem swój sezon wędkarski, bo dopiero w niedzielę 22 stycznia. A i ten stał pod znakiem zapytania, ale stwierdziłem, że jak nie pojadę chociaż na chwilę to będę żałował jak poprzednio. Nie bardzo mogłem się zdecydować czy na inaugurację wybrać się na trocie czy na pstrągi. Nie chciało mi się biegać z ciężką trociówką, a z drugiej strony troćki dawno nie złowiłem...No i w sumie było tylko jedno wyjście. Pewna zachodniopomorska rzeczka, która pozwoli zapolować na pstrąga a i trociowy przyłów jest możliwy. Trzeba było pojechać trochę dalej, ale wybór okazał się strzałem w dziesiątkę.Ale po kolei. Po przyjeździe na moim niby parkingu stało już jakieś auto a gdy poszedłem sprawdzić po śladach gdzie udał się właściciel podjechało drugie. Nie było wiec na co czekać - Zmiana miejscówki. pojechałem na inny mniej uczęszczany, ze względu na dojazd, odcinek. Postanowiłem, że pomaszeruję w górę rzeki a później będę łowił schodząc do samochodu.Piękny początek. Pierwsza miejscówka, dwa rzuty w dół - nic. Pierwszy rzut pod prąd i po środku rzeki branie ładnego pstrąga, zapiął się jednak bardzo delikatnie i się spina. Niby pstrąg ukłuty nie weźmie drugi raz, ale z przekory ponawiam rzut - nic. Ale wtedy woblera prowadziłem trochę inaczej... Jeszcze raz. Wobler idzie tym samym torem co za pierwszym razem, na środku rzeki przytrzymanie, zacięcie i jest subaniec. Po krótkiej walce na brzegu ląduje ładny pstrąg. Szybka fotkai wraca do swojego dołka.Świetne otwarcie i pełen relaks. Może być coś lepszego? Okazuje się że może.Po około 30 minutach docieram do zakrętu ze zwalonym drzewem. Piękna miejscówka ale nigdy nie udało mi się tam nic złowi, mimo to zawsze dokładnie ją obławiam. Niestety i tym razem nic. Przechodzę za zakręt i już mam iść dalej... Aaaa jeszcze dwa rzuty pod prąd - nic. No to w dół w tą prostkę. Po środku biegnie rynna z głównym nurtem, tam następuje delikatne przytrzymanie woblera, zacinam i zaczyna się walka, a raczej szał wielkiego cielska. Na lekkim pstrągowym zestawie ryba daje popalić. Na szczęście po początkowym odjeździe w dół, gdy poczuła delikatny opór postanawia zawrócić. Podciągam ją do siebie, jest ogromna do podbieraka się nie mieści. Na tę próbę odpowiada odjazdem. Robi to jeszcze kilka razy ale odjazdy są coraz krótsze. W końcu nogą rozbiłem, na szczęście kruchy, nawis lodowy i zszedłem po nią do wody. Nie bez trudu wytaszczyłem ją na brzeg. Szczęście ogromne bo po paru latach poprawiona życiówka w troci wędrownej. Całe 76 cm miedzianego cielska. Szybka fota, kiepskie selfi i ryba wraca do wody, może wróci w przyszłym roku. Zdjęć troci z wiadomych przyczyn nie zamieszczam. Jednak gdyby ktoś miał ochotę je zobaczyć są na haczyk.plRadość można powiedzieć, że potrójna a nawet poczwórna. Na pierwszej wyprawie sezonu dwie ładne ryby, w tym jedna życiówka i w dodatku złowione na wobler własnego wykonania.SprzętowoBatson DSS1084-2Shimano technium 2500 fbstren sonic braid 10 lbwobler mojego autorstwa - Gobio7 Edytowane 25 Stycznia 2017 przez Artech 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muczos83 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 piękne mamy rzeki na tym roztoczu, chudy a silny ;] ;] przytyje jeszcze ;] do min zabrakło 1 cm ale zaryzykuje i się pochwale pozdro 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Michał Pawłowski Opublikowano 1 Lutego 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Pstrągowe otwarcie na "starych śmieciach" dużo bardziej udane trzy przepięknie ubarwione samce plus dwa mniejsze i jakieś kontakty. Mucha dnia 79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zetika16 Opublikowano 1 Lutego 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Bez szału dzisiaj... Ale zawsze coś ... 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Do muchówki jiga zakładasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Ta "mucha dnia" to Stepanow? Bardzo podobna do jego głowacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Ta mucha to streamer imitujący głowacza, gdzie na gotowy korpus muchy na sam koniec nakłada się gotową główkę, tak zwany sculpin head. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Ta mucha to streamer imitujący głowacza, gdzie na gotowy korpus muchy na sam koniec nakłada się gotową główkę, tak zwany sculpin head. Ile takie coś waży na gotowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Ile takie coś waży na gotowo ?Nie mam pojęcia. Na fishing marcie główki dostępne są w trzech wersjach, celowo wybrałem najmniejszą z nich aby mucha nie była zbyt ciężka, przy dalekich rzutach rolowanych ma to duże znaczenie. Akurat ta wersja mini nie ma przypisanej wagi ale nie wydaje mi się aby przekraczała 1 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Dzisiejszy rybek:Postura jeszcze mizerna, ale o dziwo ten kondycję miał dobrą.. energiczny hol plus dwie świece nad wodę 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Michal, a tak z ciekawosci, jak prowadzisz muchowka tego glowacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Tak jak każdego innego streamera - łowię nimi jak mokrą muchą, rzut pod drugi brzeg i swobodny dryf. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNSaNeMaN Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Dzis i ja trafiłem czterdziestaczka 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Wystarczy na YT w "szukajkę" wpisać - sculpin fly pattern i w wynikach będzie opcji do wyboru do koloru https://www.youtube.com/results?search_query=sculpin+fly+pattern No i gratulacje Michał, jakiś czas temu fotki w okolicach Goleniowa robiłeś, a teraz już na starych śmieciach, no i spodnie całe Edytowane 2 Lutego 2017 przez janusz.walaszewski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) O ile mi wiadomo, jig to hak w odlanej z ołowiu główce więc polecam się zastanowić, co widać na zdjęciu. Główka nakładana jest na już uformowany z materiału korpus, pełni taką samą rolę jak koraliki czy ołowiana lameta, ma tylko atrakcyjny kształt i dlatego po nią sięgam. Idąc takim tokiem rozumowania każdy dociążony streamer jest jigiem.Polecam założyć jiga do linki muchowej, ciekawe jak daleko poleci Edytowane 15 Lutego 2017 przez bartsiedlce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Grześ.Zawsze można kombinować. Takie "puszyste", sporo przybierają na wadze...Po zamoczeniu Tu coś fajnego, od @Guzu. Edytowane 15 Lutego 2017 przez bartsiedlce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz23 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Gdzie takie cuda można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Gdzie takie cuda można kupić?Samemu można zrobić, filmików na YT do woli ... https://www.youtube.com/results?search_query=streamer+fly+patterns 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Guzu Opublikowano 6 Lutego 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Udalo mi sie 3 dni spedzic na lazeniu po pstragowych rewirach . Mieszkancy rzeki nabieraja sil, walcza coraz bardziej dynamicznie. Seryjne wyskoki podczas holu, energiczne odjazdy. Pewnie aura miala duze znaczenie.Z wedkowania podczas przymrozkow, miesiac temu, przyszlo wedkowac przy kilkunastu stopniach ciepla (w poludnie). Na zdjeciu straznik naplywu na skalny garb. Skasowal muszke, ktora juz go prawie minela. Branie na wodzie po kolana. Czyli srebny blysk i od razu wyskok (bo za nim juz byla skala).Troche smy poskakali, pofikali.Podbiorka i wrocil do siebie...+-56 cm Sprzetowo :Suzuki z existem i plecionka Daiwa (x12) PE 1. Mucha wlasnej roboty w kolorystyce mieniacej sie (mieszanka czarnych i bialych pior wachlujacych w wodzie). Wiecej szczegolow / zdjec i historii znad pstragowych ciekow na moim blogu. Zapraszam : http://jerkbait.pl/blog/18/entry-452-pstr%C4%85gowe-warsztaty-3-dni-wiosennych-spacer%C3%B3w-w-lutym-2017/ Edytowane 6 Lutego 2017 przez Guzu 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tompal78 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Guzu którym modelem suzuki łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Guzu którym modelem suzuki łowiłeś?661 Tu widać więcej http://jerkbait.pl/topic/7545-jedna-wędka-druga-wedka-las/page-58 Edytowane 8 Lutego 2017 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi