Skocz do zawartości

Pstrągi 2017

dragon@

Rekomendowane odpowiedzi

Rybka z dzisiejszego dnia, odwiedziłem nową wodę pstrągową i mile mnie zaskoczyła obdarowując mnie kropkiem 45cm. Rybka wzięła z podmytej burty. Przynęta na, którą połakomił się pstrąg była autorstwa Tomka Janika, model 4,5 cm, pływający " GOBSTER ". 

16237335_765088926971423_1373161277_n.jp

16244432_765083953638587_304460049_n.jpg

16231324_765088066971509_1436611347_o.jp

• Like 42

Ile takie coś waży na gotowo ?

Nie mam pojęcia. Na fishing marcie główki dostępne są w trzech wersjach, celowo wybrałem najmniejszą z nich aby mucha nie była zbyt ciężka, przy dalekich rzutach rolowanych ma to duże znaczenie. Akurat ta wersja mini nie ma przypisanej wagi ale nie wydaje mi się aby przekraczała 1 gram.

Wystarczy na YT w "szukajkę" wpisać - sculpin fly pattern i w wynikach będzie opcji do wyboru do koloru  :)

https://www.youtube.com/results?search_query=sculpin+fly+pattern

No i gratulacje Michał, jakiś czas temu fotki w okolicach Goleniowa robiłeś, a teraz już na starych śmieciach, no i spodnie całe  ;)

Edytowane przez janusz.walaszewski
  • Like 2

O ile mi wiadomo, jig to hak w odlanej z ołowiu główce :) więc polecam się zastanowić, co widać na zdjęciu. Główka nakładana jest na już uformowany z materiału korpus, pełni taką samą rolę jak koraliki czy ołowiana lameta, ma tylko atrakcyjny kształt i dlatego po nią sięgam. Idąc takim tokiem rozumowania każdy dociążony streamer jest jigiem.

Polecam założyć jiga do linki muchowej, ciekawe jak daleko poleci  ;)  

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 4