Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Właśnie go spakowałem, bo na trocie z przyjaciółmi jadę Trocie trociami, ale największe wrażenie robią na mojej starej osobie, stada knechtów paradujących po łąkach w trendy odzieży, o możliwie najwyższym słupie. Umordowanych tą oddychalnością i spoconych jak te głupie Skóra, sztruksy i open road na głowie - plastyk wy....ać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Skóra, sztruksy i open road na głowie - plastyk wy....ać Moja wiara w "oddychalność" już dawno upadła. Przyczyna dość prozaiczna rzecz jasna. To jedyne ciuchy, w których się pocę, nawet w umiarkowanych temperaturach???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 (edytowane) Tak miałem. Pociłem się w oddychającej cieplej kurtce. Nie na rybach, na nartach. Ale na nartach zawsze byłem mokry …Do czasu. Pod oddychająca kurtkę zakładałem bawełnę. Wtedy zawsze będziesz mokry. Ale kiedyś dostałem bruebecka merynosa. Założyłem to i kurtkę. I byłem suchuteńki. Jak oddychająca kurtka ma dzialasć to musisz mieć oddychającą porządną bieliznę. Jak coś jeszcze zakładasz tez musi być oddychające wtedy kurtka tez zadziała. I nie musi to być jakiś super drogi wypas. Ja na narty mam po prostu oddychającego Bergsona. A na ryby?. Skórzane buty. Przeciwdeszczowe rzeczy w pełni przeciwdeszczowe czyli niewiele albo wcale nie oddychające. Mundury i takie tam. Czyli profesjonalne rzeczy dla profesjonalistów a nie błyskotki dla bogaczy. Ale teraz taki świat … masz kasę to musi to być widać. A kiedyś to sie szpanowało, a jakże, ale umiejętnościami … Edytowane 9 Marca 2024 przez Qh_ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 10 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 Tak na ulicy jak i nad rzeką, bardzo ciężko spotkać dobrze ubranych ludzi. Co innego, tych z tłoczenia masowego - tu osobników jest w pytę Wszak to ruchoma ekspozycja frenetycznego zakupoholizmu Tak to jest.. Człowieki bez żadnych osobistych właściwości, zawsze próbują upodobnić się do innych, przez co jeszcze bardziej wyglądają jak nikt Co na szczęście, może być odczytane jako oznaka umysłowej skromności Mój nylonikortalionik od prawie trzech dekad jest absolutnie nieprzewiewny i nieprzemakalny, a zrolowany mieści się w dolnej kieszeni równie starej kamizelki. Podszewka trzyma się jakimś cudem a kultową oddychalność, gwarantują temu prostemu wdzianku, dziurki wypalane przez ogniska. I w bonusie, te dziurki są jak medale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Mój nylonikortalionik od prawie trzech dekad jest absolutnie nieprzewiewny i nieprzemakalny, a zrolowany mieści się w dolnej kieszeni równie starej kamizelki. Podszewka trzyma się jakimś cudem a kultową oddychalność, gwarantują temu prostemu wdzianku, dziurki wypalane przez ogniska. I w bonusie, te dziurki są jak medale Naukowcy, nawet rosyjscy, jednoznacznie potwierdzają negatywny wpływ wysokiej temperatury na tkanki mózgu. Uważaj tam na siebie Sławuś, czasy frenetycznego zakupoholizmu więc o porządnego stańczyka będzie ciężko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Trochę przychylnych opini o freestonach usłyszałem jak i przeczytałem i jutro wybieram się do sklepu. Zaraziłem się pstrągami i czas na nowe obuwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Cześć. Nie zdecydowałem się na freestone. W nich czuję się jak w butach narciarskich - wszystko usztywnione od kostki w górę. W moich tossu 2.0 jest po prostu materiał nad kostką. I w tym miejscu się "łamią" jest duzo wygodniej ale jak namokną wodą to jak wiadro na nodze;). Macie doświadzcenia z obuwiem simmsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Cześć. Nie zdecydowałem się na freestone. W nich czuję się jak w butach narciarskich - wszystko usztywnione od kostki w górę. W moich tossu 2.0 jest po prostu materiał nad kostką. I w tym miejscu się "łamią" jest duzo wygodniej ale jak namokną wodą to jak wiadro na nodze;). Macie doświadzcenia z obuwiem simmsa? Masz tutaj, ciut niżej, cały wątek o butach dedykowanych do brodzenia. https://jerkbait.pl/topic/27537-jakie-buty-do-brodzenia/page-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Cześć. Nie zdecydowałem się na freestone. W nich czuję się jak w butach narciarskich - wszystko usztywnione od kostki w górę. W moich tossu 2.0 jest po prostu materiał nad kostką. I w tym miejscu się "łamią" jest duzo wygodniej ale jak namokną wodą to jak wiadro na nodze;). Macie doświadzcenia z obuwiem simmsa?to co opisujesz w simmsach jest u ciebie wadą i te buty nie mają sensu w twoim rejonie... natomiast w realiach rzeki górskiej (dno skaliste, duże, często chybotliwe kamienie) taki but nieźle zabezpiecza nogę przed uszkodzeniem i naprawdę ma sens... co do doświadczeń: sztywne, ciężkie i niemal niezniszczalne:) ja się przyzwyczaiłem, ale trochę to trwało:)ewentualnie masz jeszcze inne modele simmsa - im więcej w nich tkaniny tym mniej pancerne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 @kokosz nie brodzę. Dla tego napisałem post w wątku o brzegowych wędrówkach. Takich szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 @kokosz nie brodzę. Dla tego napisałem post w wątku o brzegowych wędrówkach. Takich szukam Warto rozmawiać, bo ja zrozumiałem, jak wspomniałeś o tossu 2.0, że chodzi buty do brodzenia. A model freestone i inne przeze mnie wymienione, zdecydowanie takimi na pewno nie są.Szukaj zatem butów, kolejność przypadkowa, z hanwaga, maindla, haixa, salewy, lowa itp. specjalizujących się w obuwiu turystyczno-specjalistycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 @kokosz nie brodzę. Dla tego napisałem post w wątku o brzegowych wędrówkach. Takich szukamzobacz polskie butymam i są superButy męskie trekkingowe wysokie - Nagaba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 (edytowane) @kokosz nie brodzę. Dla tego napisałem post w wątku o brzegowych wędrówkach. Takich szukamButy do brodzenia można wykorzystać że skarpetami do mokrego brodzenia. Uzyskujesz wtedy fajny zestaw do chodzenia po brzegi z bezproblemowym wejściem do wody w razie zaczepu lub gdy trzeba sforsować jakiś dopływ... Dochodzi jeszcze opcja schłodzenia nóg jak jest gorąco:) używam i sobie chwalę Edytowane 6 Maja 2024 przez czarny1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Coraz częściej pojawiają się w sprzedaży buty pod tytułem ,, Robocze'' i niektóre wcale nie tanie. Może do chodzenia ze spinningiem jakiś model by się nadał,może coś budowlanego,tam też warunki nie łatwe.Jak macie Panowie jakieś doświadczenie w tym temacie to bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Grisport to marka, która zaczęła jako producent butów roboczych, a teraz robią trekkingowe. Większość modeli nie różni się wyglądem od zwykłych kamaszy roboczych. Kwestia membran i pewnie przystosowania podeszwy. Buty nie do zdarcia, mam parę krótkich trekkingowych już pewnie z 7 lat. Przeżyły 3 pary trekkingowych terrexów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Przerobiłem sporo butów roboczych, ale tylko w pracy i do brodzenia. Moim zdaniem, to nie są dobre buty do trekkingu. Są ciężkie i nie wygodne na dłuższe wędrówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 mam podobne w tej firmy - polecamciepłe, wygodne, trwałe Lemigo zakład produkcji obuwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Mam takie same tylko firmy Kamik model Alborg Made in India,polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi