Czepek Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy i mam do was pytanie. A więc tak dopiero zaczynam przygodę z castingiem tak ze w temacie sprzętu jestem mega zielony. Na jesień dostałem od żony zestaw black Max combo do 45 g i łowiem na dorado Drunk 7. W nowym sezonie chciał bym spróbowac z salmo slider ale wszędzie gdzie czytałem to każdy poleca slidera 10. I tu jest moje pytanie czy jest sens próbować łowić na slidera 10 które mają 46g? Czy będzie to bezpieczne dla mojego kija? Czy lepiej dać sobie spokój i zakupić slidery? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Pytasz czy łapać na slidery czy dać sobie spokój i łapać na slidery - trudne pytanie. Wymaga co najmniej czteropaku A poważnie to wielkość i typ przynęty zależy od łowiska, wielkości ofiar na których żerują drapieżniki, akurat ten tą kwestię powinieneś rozpracować sam A co do wagi i ciężaru wyrzutu kija to nie wiem bo nie znam tego modelu, na ogół kije dają radę przy delikatnym przeciążeniu, ale wymach też powinien być "delikatny" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Musisz sobie zadać pytanie czy jesteś takim wariatem aby rzucać przynętą 46g kijem do 45g Pozdrawiam żyjących na krawędzi 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jeżeli firma ABU opisuje swoje wyroby zgodnie z prawdą to przeciążysz zestaw o jakieś... 2% Kupować slidery, łowić, mieć fun!Zacząć od 10F (36g), spróbować jednego 10S delikatnie i jak wszystko styknie... caścić, multiplikować i jerkować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Musisz sobie zadać pytanie czy jesteś takim wariatem aby rzucać przynętą 46g kijem do 45g Pozdrawiam żyjących na krawędzi To się nazywa poczucie humoru 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Witaj w gronie choroby castingowej .Śmiało możesz rzucać slidrem 10f czy s tylko plecionka niech będzie 25-30 lb.To kultowa przynęta i zapewniam Cię że będziesz miał dobre wyniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Musisz sobie zadać pytanie czy jesteś takim wariatem aby rzucać przynętą 46g kijem do 45g Pozdrawiam żyjących na krawędzi . Krzysiek ,dobry tekst,rozbawiłeś mnie do łez ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Witaj w gronie choroby castingowej .Śmiało możesz rzucać slidrem 10f czy s tylko plecionka niech będzie 25-30 lb.To kultowa przynęta i zapewniam Cię że będziesz miał dobre wyniki .Miałeś na myśli brak wprawy kolegi? Do S10 S czy tym bardziej F spokojnie wystarczy plecionka 20 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Piotrze,jednak na początek (i nie tylko) 25-30 Lb nie jest złym pomysłem. Takie też używam i takie polecam (subiektywnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Panowie nie ma się co dziwić pomyłki . Kolego staraj się nie przeginać z cw. jak kij opisany do 45 g to staraj się górnej granicy nie przekraczać . Niektóre blanki są błędnie opisane ( kijaszki budżetowe ),szczerze, lepiej tego nie sprawdzać, może boleć powadzenia Edytowane 4 Stycznia 2017 przez marek_moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Kolejna wrzutka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czepek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Dzięki wszystkim za rady. To jednak odpuszczę te slidery 10 i zakupie 7. Po tym sezonie zakochałem się w castingu i raczej już go szybko nie zostawię na następny rok postaram się sprawić jakiś lepszy sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi