Skocz do zawartości

Kołowrotek spiningowy z tylnym hamulcem

Krzysiex

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym ojcu polecić jakiś kręcioł do spiningu na szczupaczka (?źyła 0.22 lub plecionka odpowiednio cieńsza).

Cenowo bez przegięć, ale generalnie ma być coś porządnego. Ja mu poleciłem Red Arca jako chyba najlepszy wyb?łr w cenie nieco ponad 300zł, ale on uparł się na tylny hamulec.

Czy mo?źecie coś dobrego i przedewszystkim trwałego polecić najlepiej do 300zł, z ewentualną mo?źliwościa doło?źenia jeszcze trochę?

Zbyt wielkiego wyboru nie ma...

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shimano-super-gt-rc- g5-a17-p35-k7918.html

Taki Shimano?

Tylko jak z jakością w.w. młynka, sam się zastanawiam. Bo cena na poziomie Slammer'a - mo?źe akurat znajdzie się ktoś kto smigał. :D

pzdr

Shimano Super X GT metalowy częściowo korpus.czyli stopa.reszta grafit ale super jakości.stare dobre shimano JAPAN ,ewentualnie TP XTR u?źywka,najlepszy mi znany tylko hamulcowy ,własnie go serwisowałem,banalnie prosta budowa i zajebiscie mocny-jest to taka bardziej wypasiona wersja wspomnianego SUPER X GT.

odpuśc sobie te nowe swiecące GT one nic z prawdziwymi starymi GT nie maja wsp?łlnego poza nazwą.klekoczą po roku masakrycznie.widziałem juz takie

Shimano Super X GT metalowy częściowo korpus.czyli stopa.reszta grafit ale super jakości.stare dobre shimano JAPAN ,ewentualnie TP XTR u?źywka,najlepszy mi znany tylko hamulcowy ,własnie go serwisowałem,banalnie prosta budowa i zajebiscie mocny-jest to taka bardziej wypasiona wersja wspomnianego SUPER X GT.

odpuśc sobie te nowe swiecące GT one nic z prawdziwymi starymi GT nie maja wsp?łlnego poza nazwą.klekoczą po roku masakrycznie.widziałem juz takie

to najlepsza maszynka z serii Super jedna superka kt?łra mogła poczuć kawałek metalu w swojej obudowie, do dzisiaj wielu twierdzi ze jest inaczej, co prawda to tylko stopka ale zawsze to cos :D

nie wiem czego oczekujecie od kolowrotka.

ja mam super gt rb 2500 o takiego:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRrmzpfwSadL_4c7E__R azCBtfDudLb6NTnDe3vZnggZDptECfDjQ&t=1

mam go juz kilka lat i na pewno jest lepszy od exage z przednim hamulcem. Nie powiem by dostal jakos kosmicznie w kosc (ale wylacznie spinning czasami po 2-4h dziennie filetem z makreli (dobre 100g?) i nic mu nie jest.

Shimano GT-RA jest zdecydowanie najlepszym modelem zaczynając od RA kończąc na RC.

Mo?źna śmiało rzec, czym starszy model tym lepszy, trwalszy.