Skocz do zawartości

Sandacze 2011

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

Jaco :D

gdzie, na co, jak w jakim miejscu i jaki kolor i waga :D...etc ?

W tym roku i ja poszalałem z sandaczami jeden miał za 25cm a drugi ze 40cm :D, ale dla odmiany złowiłem je w Bobrze w miejscu gdzie chodzę za kleniami i pstrągami :D... oczywiście na koguta.. 2,5g :mellow:

W tym roku i ja poszalałem z sandaczami jeden miał za 25cm a drugi ze 40cm :D, ale dla odmiany złowiłem je w Bobrze w miejscu gdzie chodzę za kleniami i pstrągami :D... oczywiście na koguta.. 2,5g :mellow:

To i ja się pochwalę dziś na Siekierkach udało mi się złowić pierwszego w życiu sandacza . Miały być klenie, a jedyne co wyciągnąłem to sandaczyk. Miał może ze 40 cm, więc zdjęcia choć bardzo bym się chciał pochwalić, wkleić chyba nie mogę . Jak na pierwszą wislaną wyprawę i tak jestem zadowolony

Ja w tym roku nie byłem jeszcze na akwenie, gdzie można spodziewać się ładnego sandacza, więc jutro na taki się wybieram. Duża dopłata, prawie nic tam nie wolno, więc i ryba jest. Nigdy tam nie łowiłem, ale oglądałem jak łowią sandacze i widziałem zdjęcia pięknych sztuk. Przynęty, to wyłącznie cykady ciągnięte po dnie i zacinanie wszystkiego, co stawia opór, zatem biorą na te cykady zazwyczaj grzbietem (przypadek, nie moja wina). Na gumy ponoć nie biorą (może wiedzą, że to gumy, a że cykady nie wiedzą), ale moim zdaniem nikt tam na nie nie potrafi łowić i tyle. Jak zwykle dylemat, który kij wziąć, bo wszystkie mam pod kątem szczupaka, sandacza i suma, a ulubione dwa: Dragon HM 62 Pike 2.85 m do 35g - cudny kij, ale trochę długi na taki średni akwen i Schimano Sea Bass 2.10m do 60g - przepiękny pod każdym względem: czuły, mocny, sztywny przy podbijaniu przynęty, a w trakcie holu świetnie się gnie już na kilogramowej rybie. Ciut jednak niedobry do holu z brzegu. Ten wezmę, choć chodzi mi jeszcze po głowie Dragon HM 80 Hot Shot 2.6m do 42g - sandaczowy z brzegu, jak żaden inny, ale nie tak sympatyczny jak ten Shimano. Tak jakby to był jakaś różnica :D

Gratki Tasiek udanego wyjazdu. Wyjęty zanderek oraz świetny kompan i fotograf na łodzi który fantastycznie wszystko uwiecznił. Pozdrowienia dla teamu :D

Dzięki Siwypike :D

Czas nad wodą spędzony w miłej atmosferze i doborowym towarzystwie (pozdrowienia dla Patu), to dla mnie sama frajda. A jak jeszcze ryby dopiszą to już bajka... :D :unsure:

Gratki Tasiek udanego wyjazdu. Wyjęty zanderek oraz świetny kompan i fotograf na łodzi który fantastycznie wszystko uwiecznił. Pozdrowienia dla teamu :D

Czas nad wodą spędzony w miłej atmosferze i doborowym towarzystwie (pozdrowienia dla Patu), to dla mnie sama frajda. A jak jeszcze ryby dopiszą to już bajka... :D :unsure:

Również Cię pozdrawiam ...ale już tak nie pucuj :lol: , i tak obsługa kotwicy należy do Ciebie :mellow: ... :lol: ( żarcix)

Również Cię pozdrawiam ...ale już tak nie pucuj :lol: , i tak obsługa kotwicy należy do Ciebie :mellow: ... :lol: ( żarcix)

Z twoim napływaniem tylko doświadczony kotwiczny ratuje sytuacje :mellow: :lol: