Skocz do zawartości

Sandacze 2011

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

No to obaj sie nie popisaliśmy bo i ja napisałem to jako zart. Dlatego dopisek A tak na poważnie... Spoko , ale gdyby Ci się udało wyrwać w okolice Torunia to wiesz , że jestes mile widziany. Dopiero teraz zaczną dobrze skubac. Ja nie plywam specjalnie za sandaczami bo wole bolenie choc w tym sezonie czesciej trafiaja sie szczupaczki i sandaczyki. Pozrdawiam. :mellow:

Powódź Wam trochę zębatych rybek przyniosła

Nam za to boleni ... których nie łowię :lol:

Tródno sobie wyobrazić żeby mogło być gorzej z sandałami w Wawie.

Może te nocne ochłodzenia i Boże daj wyższa woda coś zmienią. Biorąc pod uwagę fakt, że od Karowej już łowią tylko najwięksi twardziele którym nie przeszkadza smród gówna jesteśmy w tym roku bardzo ograniczeni ilościa ryb i miejscami w których da się jeszcze łowić więc lekko nie będzie :D

Ale poddawanie się w tym hobby nie prowadzi do niczego dobrego :D

No to jak, kurcze pieczone, pilnujesz?!!! Urządzili Ci tam Mistrzostwa Polski! Pół ZZ wyłączyli z wędkowania!

A w temacie: różnica poziomów na śluzie to chyba ze 3-4 metry, ale nie pamiętam dokładnie - płynąłem nią tylko raz. Zatem kupa pomyka prosto do włocławskiego osadnika :mellow:

Zdjęcie wklejone na szybko wiec cierpliwości @hlehle. Co jak co ale Tobie napisalem i powiedzialem o Toruńskich sandaczykach sporo. Gdybyś przyjechał tak jak planowałeś to sam miałbyś okazje sprawdzić miejscóweczkę, gdyż nie jest ona celem moich wypraw wędkarskich. Zahaczam o nią szukając rapiszonów. Więc zapraszam. <_< A tak na powaznie. Sprzęt to PST 895-2 do 30g, Morethan Branzino 3000, PP 0,15 Z FC 0,25. Pływałem z kolegą @wyjec i szukalismy rybki z dna w przybrzeżnych rynnach, na rafach i przykosach oraz główkach obmywanych głównym nurtem. Celem wyjazdu miał być głównie bolen wiec łowiliśmy na woblery i gumy . W tym dniu skuteczniejsze okazały sie woblery prowadzone przy dnie. Pozdrawiam.

Kompletnie mnie nie zrozumiałeś :lol:

To była odpowiedź na post @Daaro. Swoją drogą widzę, że jego wpis został usunięty - widać go jedynie w moim cytacie.

Przeczytaj jeszcze raz mój post ;)

Moim zdaniem to tylko wola łowcy czy zechce coś napisać czy nie i nie wolno mu tego nakazywać.

ps. Już tyle lat się wybieram w Twoje okolice i jeszcze ani razu nie byłem. Ciężka sprawa ... daleko ;)

Nie chciałem nikgo urazić:) Po prostu ciekawość zżera na co i jak złowiony.

A dlaczego mój post usunięty? Widać nie każdy może wyrażać swoje opinie... A nic obraźliwego tam nie było panie Adminie!

Dzisiaj 6 godzin od mostu kolejowego w Górze Kalwarii w dół rzeki.

Kontaktu z sandaczem zero mimo że woda bardzo obiecująca!!

Tylko małe szczupłe żerwały, ale jakoś ich łowienie nie sprawia mi przyjemności.

Może to kwestia rozmiaru taki powyżej 70 cm to już zupełnie co innego :D

Wreszcie czuć jesień w powietrzu i pierwszy przymrozek przy gruncie już był.

Pewnie miał być sumek na Aleske.

ano miał. Sandacze za to uwielbiały tego bąka

pewnie ze poznaje - mozliwe nawet ze to wobek Lady_D z oczami 3D... :D

tylko czemu jakis taki dziwny kolowrotek masz przypiety do wedki ;)

Piękny sandał, choć moim zdaniem na prawie 110cm nie wyglądai chwyt też taki.....pewny :mellow: .

Piękna ryba. Na sandaczach wprawdzie się nie znam, ale jakby to był szczupak, to bym powiedział że ma około metra :D No chyba, że kolega ma dwa metry wzrostu i dłonie jak bochny - czego wykluczyć nie można.