Skocz do zawartości

Sandacze 2011

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy

Wczoraj spragniony psiaków pojechałem sprawdzić kilka miejscówek na Narwi w okolicach Nowego Dworu itp.

Mimo,że poranek ładny i obiecujący nic wielkiego się nie działo, kilka pstryknięc i tyle.

Ale najbardziej zdziwiony(wk...ny )byłem kiedy zobaczyłem miejscowych aborygenów, którzy na stynkę z betonowego kolektora(Dęde) łowili okonie i sandaczyki po 15 -20 cm.

I nie byłoby w tym nic takiego gdyby nie to ,że za każdym razem po złowieniu latali do samochodu i chowali ten narybek do bagażnika -idioci.A potem spotyka się takich kolejny raz i na pytanie jak tam gryzą ? odpowidają e tam Panie ryby nie

ma to jak ma gryźć.Skoro wyłupili to nie ma i nie będzie.....

FH

Kłusownictwo wiadomo jest i będzie, martwi mnie natomiast brak Twojej reakcji na to co zobaczyłeś,w dobie komórek to nie problem wykonać telefon do odpowiedniej instytucji- Brak reakcji to nie tylko akceptacja, ale też przyzwolenie na rozwój patologii.

a ja raz już byłem z kolegą w takiej sytułacji...tylko chodziło o małe szczupaczki które brały koło warty w dołach po wylewach...i po małej wymianie zdań..jeden z tych patologicznych wedkarzy zaliczył kąpiel... a pozostała 2 nie chciała nadal forsować swoich argumentów..zresztą jeszcze pare takich historyjek mógłbym przytoczyć..ale najważniejsze to żeby reagować..zadzwonić..kogoś powiadomić...nie przechodzić obojętnie bo wtedy jeszcze bardziej będą czuli się bezkarni!!!

Jak z Rognisem i Mateo byliśmy na boleniach i jakieś chamy wyciągały sumy z zastawki i przewoziły pychówką do dostawczaka, dzwoniliśmy na policję. Szczerze mówiąc to nie byli zbyt szybcy.

Następnym razem też bym zadzwonił, ale co do skuteczności to mam obawy że na niewiele to się zda.

• 2 tygodnie później...

O ja pierdziu ale dzida i jaki tłuściutki :huh: Przepiękne stworzenie i przepiękne przeżycie.

Widać niesamowitą radość na zdjęciu

Wielkie gratulacje z mojej strony.

Moje mażenie wytargać takiego z wiślanego nurtu :D

Życzę jak najszybszego pobicia nowego PB