tom3k_lubin Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Na początku wypadałoby się przywitać, a więc cześć wszystkim Woblery strugam od ponad roku i mniej więcej tyle jestem na forum. Na chwile obecną strugam tylko w lipie i przy niej póki co zostanę.Pozbierałem to co zrobiłem do tej pory oraz to czego nie zabrała mi nasza piękna Odra i zrobiłem kilka fotek Zdjęcia robione przy sztucznym świetle i z lampą więc ich jakoś może być kiepska. Następne zdjęcia postaram się robić lepiej Edytowane 6 Stycznia 2017 przez tom3k_lubin 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Lepiej poukładać same obiekty zdjęć w jakichś rządkach, czy szeregach, wtedy dużo lepiej je widać, nawet przy gorszym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Wreszcie się pokazałeś Dwie uwagi techniczne - zdjęcia zbiorcze, na których są przeróżne typy woblerów znacznie utrudniają rozmowę o poszczególnych modelach. Może wyszczególnij, np. na który model najchętniej łowisz, opisz go trochę, w jakich warunkach go stosujesz i t.p. A po drugie, warto dawkować zdjęcia. Wystrzelanie całej "amunicji" powoduje, że wątek żyje z rzadka i ma niewielką widownię. W ciągu roku dokonałeś znacznego postępu. Systematycznie wstawiając tu swoje prace, Twój postęp jeszcze nabierze rozpędu. Obiecuję I tradycyjnie - witaj we własnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Oj biedne te bolki Odrzańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Wiedziałem że taki będzie odzew na to zbiorowisko ale nie chciało się rozplątywać tej sterty drewna poplątanej kotwicami więc zrobiłem taki miszmasz Następna partia już czeka na swój debiut na jb.pl i będą to woblery pod bolenia, a że jeden dostał już ster do testów wannowych więc ląduje w watku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Widać tom3k_lubin, że produkcja ukierunkowana na bolka.Sporo kolorów, jest czym wodę mącic.Piękna robota. Bertold patrzac na nick autora fotek to obraca się na lubelskim krajdołku, chociaż nic nie stoi na przeszkodzie aby nie odwiedzał Odry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Wiwaldi, nie pochodzę niestety z LubLina tylko w Lubina w woj. dolnośląskim także Odrę mam pod nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Pięknie się zaczyna.Życzę cierpliwości i nowych pomysłów w tworzeniu.Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Te mniejsze kleniowe fajna kolorystyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dzisiaj po nocce trochę dłubałem Wyszło 10 sztuk, 8,5cm, docelowo mają mieć po 11-12 g i prace cykadową ala Fantom Lipińskiego... Jutro stelaże i ołów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Tło już jest. Kilka warstw lakieru, malowanie, znowu lakier, kotwice i do pudełka... Oby do maja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Ciekawy jestem efektu końcowego boleniówek Gdzie kupiłeś taką fajną folię holo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Nic specjalnego na końcu nie będzie... Czarna góra, dół srebrny, może trochę brokatu i jak będzie chwila i chęć to spróbuję zrobić jakąś płetwę xD Folia kupiona gdzieś w sieci ale teraz nie podam konkretnego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Panowie macie jakiś sposób na to żeby lakier nie nawarstwiał się tak w dole woblera? Co za tym idzie dół robi się szerszy od góry a przynajmniej tak mi się wydaje... Przy woblerze ze stelarzem przez całość co 2-3 zanurzenia obracam to raz głową w dół, to raz tyłkiem i nie ma z tym problemu. Jest to wobler z oczkiem na grzbiecie i może chyba tylko wisieć tyłem w dół ? Edytowane 27 Stycznia 2017 przez tom3k_lubin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Na większe woblery kładłem nawet 15 warstw lakieru. Najlepszy sposób, by nie powstawały takie nadlewy, to regularnie "podcierać dupkę". Nic nie zastąpi kawałka papieru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Ja swoje woblery zanurzam w piwnicy i po tej czynności od razu uciekam do domu także podcieranie dupki chyba odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Odczekujesz, aż lakier przestaje kapać z woblera. Powiedzmy z 5 minut. W ciepłej piwnicy powinny wystarczyć trzy minuty, ale trzeba to sprawdzić doświadczalnie. Po tym czasie podcierasz dupki woblerów i voila Jeśli nie możesz zaczekać tych kilku minut i musisz od razu uciekać, to pewnym kompromisem jest "zaostrzenie" woblera. Im bardziej wąska jest dupka woblera, tym łatwiej nadmiar lakieru ścieka bez nadlewu. Analogicznie, im dupka masywniejsza, tym poważniejsze nadlewy powstają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 A nie zostaje później jakiś ślad albo ubytek? Czy wtedy spokojnie spłynie i uzupełni braki tam gdzie został zebrany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Takiego klocka sobie zrobiłem 11,5cm na chwilę obecną 20g a dojdzie do tego jeszcze kilka warstw lakieru i kotwice także koło 25g myślę że się zakręci A robale będą pływające...Resztę ławicy pokażę na gotowo. Edytowane 31 Stycznia 2017 przez tom3k_lubin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Partia ukończona... 9cm/~13g i rodzynek 11cm/22,5g parę sztuk na mniejsze ryby Zrobię teraz partię ciężkich woblerów na Odrę na wzór tego jego mościa... Waga około 20g... Teraz już każde woblery spod mojej ręki będą miały oczy malowane, jakoś bardziej mi się podobają... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Nowy model woblera i jego test wannowy chyba jest git? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Uważaj bo w wanie niby chodzą a jak pójdziesz nad wodę to często jest niemiłe zaskoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Czasami bywa w drugą stronę w wannie średnio lub kiepsko a nad rzeką miłe zaskoczenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Holo w słońcu fajnie się błyska tylko czy podejdzie boleniom ? A pogoda wczoraj pokazała że wiosna tuż tuż !!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Podejdzie, podejdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi