tom3k_lubin Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Też tak zrobię, zobaczymy jaki będzie efekt. Jak się nie uda to zawsze się komuś może przydać bo wazelina ma wiele zastosowań Nie mogłem się powstrzymać, mam nadzieje że nikogo nie uraziłem :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Tylko jej nie żałuj i na pewno się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Poślizg musi być! A nie zostają ślady od nakładania jej pędzelkiem? Edytowane 26 Marca 2017 przez tom3k_lubin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Ja tam nakladam paluchem tylko nie dawaj na woblera bo mogą sie pojawic nierówności. Smaruj tylko powierzchnię z silikonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 O i to jest przydatna rada! Jutro spróbuje i pochwale się sukcesem albo ewentualnie kolejną porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Takie stadko małe powstało na własny użytek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Nowe farbki od Rudiego pięknie się mienią ... Szczerze polecam !!! I takiego popaprańca sobie zrobiłem Jak dostaną oczy to pokaże całą gromadę :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Witam . Tak się zastanawiam dlaczego większa część kolegów robi formy dwuczęściowe pod żywice w ten sposób? Obcinanie,szlifowanie tych nadlewek,po co ? Nie lepiej prościej łatwiej i przyjemniej ? Kolego zobacz jak są robione moje formy.Nie jestem specjalistą w odlewach ale z tych form jestem mega zadowolony .Jak byś miał pytania to pisz śmiało. Pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Ja też nie jestem specjalistą i dłuuugo jeszcze nie będę. Korzystam z porad życzliwych ludzi z forum i tak powoli działam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Panowie potrzebuję noża/skalpela do rzeźbienia detali (łuski, płetw itp.) w lipie. Nóż Stanleya którym strugam jest ciężki i nieporęczny więc potrzebuję czegoś zgrabnego i ostrego do nauki tej sztuki :D Czy możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Panowie potrzebuję noża/skalpela do rzeźbienia detali (łuski, płetw itp.) w lipie. Nóż Stanleya którym strugam jest ciężki i nieporęczny więc potrzebuję czegoś zgrabnego i ostrego do nauki tej sztuki :D Czy możecie coś polecić?Ostrza chirurgiczne firmy Swann Morton Ja używałem nr 10 lub 11 i do tego kup sobie taką rączkę https://craftex.eu/userdata/gfx/9527e548d3b8f3b4b75a2be699e831b2.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Ostrza chirurgiczne firmy Swann Morton Ja używałem nr 10 lub 11 i do tego kup sobie taką rączkę https://craftex.eu/userdata/gfx/9527e548d3b8f3b4b75a2be699e831b2.jpgTeż używam skalpeli a w poniedziałek właśnie dokupiłem rączkę (całe 6,5zł w sklepie dentystycznym ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 W takim razie narzędzie już mam... Teraz trzeba przejść szybki kurs w rzeźbieniu detali na youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Kolejne stadko... A to będzie Pani Larwa i Pan Pająk Krzyżak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zanim zabrałem się za łuski wobler miał po wszystkim polecieć do formy ale jakoś nie idzie mi jeszcze z detalami, więc z formy nic nie będzie póki co Trzeba chyba zmienić drewno albo ostrza i próbować dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Po chwilowej nieobecności spowodowanej narodzeniem się potomków wracam do rękodzieła co nie oznacza że na tych parę miesięcy temat LB całkowicie zanikł. Coś tam dłubałem coś tam odlewałem i tak o to temat powraca :]Jako że zachciało mi się woblera realfish w swojej stajni temat ciągnąłem, ciągnąłem aż dociągnąłem... W związku z brakiem czasu na malowanie aerografem postanowiłem przerzucić się chwilowo na akryle nakładane gąbką i pędzlem co dało takie rezultaty... Woblery malowane na szybko, pędzle jak i farby kupione po najniższej cenie żeby zobaczyć jak to jest I jak dla mnie nie jest najgorzej, a nawet mi się podoba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Piękne woblery kolego robisz boleniowe wobki wymiatają! ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 27 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Kolejne dwa dziwadła :] Jak widać z okonia można zrobić wszystko. Jak się uda to niebawem dojdzie ukleja ,a z czasem na pewno coś więcej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Coś ala pstrąg i flagowiec Jest na forum ktoś o poziomie "Master" malujący pędzlami woblery kogo można podpytać o technikę i osprzęt??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Jedynie Co mogę poradzic bo Sam fachowcem nie jestem naucz się cieniowanie warstwami kup porzadne pedzle komplet I każdy pedzel slurzy do czego innego no I pewną reke trzeba wycwiczyc aby byly proste line reszta przyjdzie z czasem Sam dalej sobie przypominam Co I jak ale trening czyni mistrza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Aha płetwy I skrzela maluje mazakami reszte lekko podrasowuje pedzelkiem lub gąbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Zalukaj do mojego wątku sam dostałem dobre rady od Piotra które wprowadziłem dzięki temu jakoś pomału ogarniam malowanie ,z każdym następnym woblerem będzie lepiej ,ale wydaje mi się ,że lepiej malować kilka na raz tego samego wzoru . I kilkaset woblero-godzin i będzie [emoji450] heh[emoji6]pozdro Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 31 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Co do rad to wątek przeczytam i na pewno odezwę się na PW A tym czasem powstała też forma pod okonia ze sterem. Wobler tonący, 8cm i 9,5g na chwilę obecną... Krótki filmik z pracą przy 10cm wody Słabo widać ale się kolibie :] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Między zmianą pampersów a karmieniem udaje się coś tam wykończyć i pomalować... Malowanie gąbką zdecydowanie mi nie wychodzi. Farba pieni się jak szalona i efekt po wyschnięciu jest średni... Będzie trzeba przekonać żonę że farbki od Rudiego są nieszkodliwe dla potomków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Kilka sztuk ukończonych, każdy z innej długości sterem i pod innym kątem. Jutro ustawianie nad Odrą i okaże się który wariant najlepszy Wobler tonący, wykonany z żywicy, stelaż skręcany z drutu 0,8mm, waga 4g +/- i 4,5cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi