Skocz do zawartości

Woblery T.J.

Rekomendowane odpowiedzi

O i to jest przydatna rada! Jutro spróbuje i pochwale się sukcesem albo ewentualnie kolejną porażka

:rockon:

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Witam . Tak się zastanawiam dlaczego większa część kolegów robi formy dwuczęściowe pod żywice w ten sposób? Obcinanie,szlifowanie tych nadlewek,po co ? Nie lepiej prościej łatwiej i przyjemniej ? Kolego zobacz jak są robione moje formy.Nie jestem specjalistą w odlewach ale z tych form jestem mega zadowolony .Jak byś miał pytania to pisz śmiało. Pozdrawiam Paweł.

Panowie potrzebuję noża/skalpela do rzeźbienia detali (łuski, płetw itp.) w lipie. Nóż Stanleya którym strugam jest ciężki i nieporęczny więc potrzebuję czegoś zgrabnego i ostrego do nauki tej sztuki :D :D :D Czy możecie coś polecić?

Ostrza chirurgiczne firmy Swann Morton :)

Ja używałem nr 10 lub 11 i do tego kup sobie taką rączkę

https://craftex.eu/userdata/gfx/9527e548d3b8f3b4b75a2be699e831b2.jpg

• Like 1

Ostrza chirurgiczne firmy Swann Morton :)

Ja używałem nr 10 lub 11 i do tego kup sobie taką rączkę

https://craftex.eu/userdata/gfx/9527e548d3b8f3b4b75a2be699e831b2.jpg

Też używam skalpeli a w poniedziałek właśnie dokupiłem rączkę (całe 6,5zł w sklepie dentystycznym  :) ).

• 4 miesiące temu...

Po chwilowej nieobecności spowodowanej narodzeniem się potomków wracam do rękodzieła :D co nie oznacza że na tych parę miesięcy temat LB całkowicie zanikł. Coś tam dłubałem coś tam odlewałem i tak o to temat powraca :]

Jako że zachciało mi się woblera realfish w swojej stajni temat ciągnąłem, ciągnąłem aż dociągnąłem... W związku z brakiem czasu na malowanie aerografem postanowiłem przerzucić się chwilowo na akryle nakładane gąbką i pędzlem co dało takie rezultaty...

post-59720-0-04116200-1509016858_thumb.jpg

post-59720-0-05260100-1509016868_thumb.jpg

Woblery malowane na szybko, pędzle jak i farby kupione po najniższej cenie żeby zobaczyć jak to jest :P I jak dla mnie nie jest najgorzej, a nawet mi się podoba :D

• Like 2

Jedynie Co mogę poradzic bo Sam fachowcem nie jestem naucz się cieniowanie warstwami kup porzadne pedzle komplet I każdy pedzel slurzy do czego innego no I pewną reke trzeba wycwiczyc aby byly proste line reszta przyjdzie z czasem Sam dalej sobie przypominam Co I jak ale trening czyni mistrza pozdrawiam

Zalukaj do mojego wątku sam dostałem dobre rady od Piotra które wprowadziłem dzięki temu jakoś pomału ogarniam malowanie ,z każdym następnym woblerem będzie lepiej ,ale wydaje mi się ,że lepiej malować kilka na raz tego samego wzoru . I kilkaset woblero-godzin i będzie [emoji450] heh[emoji6]pozdro

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Co do rad to wątek przeczytam i na pewno odezwę się na PW :D

A tym czasem powstała też forma pod okonia ze sterem. Wobler tonący, 8cm i 9,5g na chwilę obecną...

post-59720-0-58050200-1509476377_thumb.jpg

Krótki filmik z pracą przy 10cm wody :P Słabo widać ale się kolibie :]

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Między zmianą pampersów a karmieniem udaje się coś tam wykończyć i pomalować...

post-59720-0-27518600-1515953296_thumb.jpg

Malowanie gąbką zdecydowanie mi nie wychodzi. Farba pieni się jak szalona i efekt po wyschnięciu jest średni... Będzie trzeba przekonać żonę że farbki od Rudiego są nieszkodliwe dla potomków  :D

post-59720-0-96245400-1515953310_thumb.jpg

post-59720-0-27635700-1515953285_thumb.jpg

• Like 1

• 3 tygodnie później...