pol50 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Tak się własnie zastanawiam czy np. daiwa tatula CT z tuningową lekką szpula 10g. nie rzuci tak samo lekkim wabikiem 3-4g. z racji na TW?Myślę że da radę, do tego odpowiedni kij. Uważam że każdy multiplikator z systemem TW po delikatnym tuningu będzie dobry do UL może nie na stałe ale jeżeli sytuacja tego będzie wymagała to dlaczego nie, i nie zawsze trzeba wymieniać szpulę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Jest jeszcze pewnie kilka osób na forum które podzielą się swoją opinią na tenam Abu Revo LT Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Mojego Revo LT używam z kijkiem ABU Hornet stinger do 1/2oz (14 gr).Łowię tym zestawem przeważnie na jigi i gumki w gramaturze od 4 do 10 gr.Łowię wyłącznie na żyłkę.Do przynet lżejszych i mniej lotnych używam zestawu z Daiwą SS Air.Revo to dobry multiplikator w dobrej cenie względem oczekiwań i jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Tak się własnie zastanawiam czy np. daiwa tatula CT z tuningową lekką szpula 10g. nie rzuci tak samo lekkim wabikiem 3-4g. z racji na TW?Z odpowiednim kijem na pewno rzuci.W ramach wygłupów o których pisałem wcześniej popróbowałem ostatnio.Chińczyk Teton 8lb,CT Type R(jeszcze ze standardową szpulą,ta lekka z Ali jedzie chyba przez Bagdad ),Power Pro od Psulka 8lb. i Baryłka Tapsa(ok.4gr.).Przy moich naprawdę jeszcze mizernych umiejętnościach technicznych leci powtarzalnie 20-23 metry.Poprawkę trzeba wziąć na to że Tapsowa Baryłka to naprawdę lotny woblerek.Nikogo broń Boże nie namawiam aby sprzedawać w te pędy swoje T3 czy SS Air ale jak kto nie chce czy nie może wydać kupę waluty na multi UL to CT Type R,zwłaszcza ze szpulką lżejszą ok.6-7g. od standardowej może być świetnym,relatywnie tanim sprzętem do UL.Nie jest nim oczywiście stricte choćby ze względu na wagę własną ale coś za coś.Mnie tam się papa cieszy jak tym rzucam a wraz z postępami technicznymi będzie uważam jeszcze lepiej . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 mozna by powiedzieć ze tatula CT typ R z lekką szpulą spokojnie obsłuzy przynęty z zakresu od 5g?wydaje mi się że jednak jest różnica w średnicach szpul pomiędzy Abu Revo LT a Tatulą CT R i tatulą będzie cięzko rzucić 5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 mozna by powiedzieć ze tatula CT typ R z lekką szpulą spokojnie obsłuzy przynęty z zakresu od 5g?wydaje mi się że jednak jest różnica w średnicach szpul pomiędzy Abu Revo LT a Tatulą CT R i tatulą będzie cięzko rzucić 5gCiężko nie będzie bo zwykłą tatulą 103SHL z lekką szpulą (12,8g.) da się już rzucić 4g. na odległość 20m. Ja już zamówiłem CT R-type.i lekką szpulkę,wtedy zobaczę.Jeżeli nie będzie ok to pomyślę nad revo LT i lekką szpulką z alli. Co zaś do masy multika to mi pasuje 200g. tatuli bo łowię szklakiem 10lb.i akurat zestaw jest idealnie wyważony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Biker1, wyślij opis do bazy multiplikatorów, bo go chyba tam nie ma. Też mam miłe wspomnienia z użytkowania tego młynka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 mozna by powiedzieć ze tatula CT typ R z lekką szpulą spokojnie obsłuzy przynęty z zakresu od 5g?wydaje mi się że jednak jest różnica w średnicach szpul pomiędzy Abu Revo LT a Tatulą CT R i tatulą będzie cięzko rzucić 5gWrypaliśmy się trochę koledze w wątek,trzeba by o tym pisać w wątku o Tatuli(może mod przeniesie?).Na szybko-z lekką szpulą nie wiem bo jeszcze mi nie dojechała i zależy jakie to będzie 5g.Lotny wobek 5g. czy 4g+najmniejszy Keitech bardzo dobrze leci nawet na standardowej szpuli.Z lżejszą może byc chyba tylko lepiej(pytanie o ile?). Ciężko nie będzie bo zwykłą tatulą 103SHL z lekką szpulą (12,8g.) da się już rzucić 4g. na odległość 20m. Ja już zamówiłem CT R-type.i lekką szpulkę,wtedy zobaczę.Jeżeli nie będzie ok to pomyślę nad revo LT i lekką szpulką z alli. Co zaś do masy multika to mi pasuje 200g. tatuli bo łowię szklakiem 10lb.i akurat zestaw jest idealnie wyważony.Mnie też ta waga kompletnie nie przeszkadza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Chciałem tam dać ale nie mam dostepu Jeszcze zeskanuję rozpiskę części Abu ale to później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) teraz w ogule wychodzi nowe revo lt7, mozna powiedziec ze nastepca revoLT-a , bylo juz o tym wpomiane w baitcastingowych nowosciach, cenowo tez dobrze to wyglada. Mozna zerknąć tu http://www.purefishing.jp/product/brand/abugarcia/a_reel/bc/revo/post_2.htmljeszcze lzejsza szpolka, napewno wystartuje komfortowo od 3 gr - tak mysle Edytowane 7 Stycznia 2017 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 tak fajny multiplikator do lekkiego łowienia że mam dwie sztuki - jedna Japan a drugi Korea.... w środku żadnych różnic nie dostrzegłem a i zbytnio nie przyglądałem się skoro wszystko działa i jest ok. Na jednym jest płytka szpulka z Varivasem 0,10 na drugim standardowa szpulka z żyłką Trabucco 0,23 - nie pamiętam jej nazwy lub symbolu ale przeznaczona jest do metody do odległościowej - wyjątkowo miękka i ładnie się układa - obawiałem się połączenia moich umiejętności i żyłki ze względu na "puchnięcie" ale ten układ jest wyjątkowo ok i żadnych problemów..Pierwszy pracuje z FX802-1X a drugi z Pioneerem SHX (oba kijki zrobione przez Bartka Burskiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) tak fajny multiplikator do lekkiego łowienia że mam dwie sztuki - jedna Japan a drugi Korea.... w środku żadnych różnic nie dostrzegłem a i zbytnio nie przyglądałem się skoro wszystko działa i jest ok. Na jednym jest płytka szpulka z Varivasem 0,10 na drugim standardowa szpulka z żyłką Trabucco 0,23 - nie pamiętam jej nazwy lub symbolu ale przeznaczona jest do metody do odległościowej - wyjątkowo miękka i ładnie się układa - obawiałem się połączenia moich umiejętności i żyłki ze względu na "puchnięcie" ale ten układ jest wyjątkowo ok i żadnych problemów..Pierwszy pracuje z FX802-1X a drugi z Pioneerem SHX (oba kijki zrobione przez Bartka Burskiego:) o jakim mlynku piszesz?? revo?? one byly Japan?? Edytowane 7 Stycznia 2017 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Abu Revo LT7 wydaje się być jak to MEME opisywał Tatule 100HSL i Tatule R, zacytuję" to jest jak golf i golf po lifcie - ciutkę lepszy" nie wiem czy dokładnie tak to napisał ale zamysł ten sam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) SORKI WIELKIE !!! kolega "hose4ras" ma rację !! pop...ły mi się pudełka i rzeczywiście oba są made in Korea !!! - sorki raz jeszcze za wprowadzenie w błąd !!! a przy okazji sprawdzania i przewalania pudełek w regale znalazłem też wspomnianą żyłkę i jest to Trabucco XPS MATCH SINKING CERAMIC POWER. Edytowane 8 Stycznia 2017 przez PETEREK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Czesc witamPanowie oryginalna szpula z pletka wazy nie cale 12 g. Znalazlem na ali szpulke wazaca nie cale 8 z lozyskiem. Bedzie jakakolwiek roznica? Oplaca sie wydac te 50$? Czy bez wymiany lozysk sie nie oplaca? Podpowiecie? Ewentualne linki do lozysk mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Jak wymienisz łożyska to na oryginalnej będzie juz spoko. Ta szpolka tuningowa o ktorej piszesz na pewno jest płytsza wiec tez powinna różnica. Ale jak juz chcesz kupić szpolke tuningowa to łożyska tez by wypadało dołożyćŁożyska znajdziesz na ebay lub hedgehog studio Edytowane 19 Stycznia 2017 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Na Ali też znajdziesz łożyska wyglądające jak Air-BFS z Hed.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktawiusz Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zamówiłem sobie takie do mgx i ltx na Alihttps://pl.aliexpress.com/item/Accessories-modified-wheel-modified-micro-droplets-was-bearing-ceramic-bearings/32565701258.html?spm=2114.13010608.0.0.FvcAFhCzekam na dostawę,więc że nie jestem w stanie powiedzieć jak się sprawują.Zima w pełni więc testy chyba wiosną.Na Ali jest sporo tunningowych bajerów po znacznie niższych cenach.Może ktoś używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Rękę dałbym sobie uciąć, że szpulki w LT i LTX ważą tyle samo.Jak chcesz łowić bardzo lekko to zasadna będzie wymiana również łożysk które wystartują nisko.Swoją drogą nie rodził bym sobie nadziei o zwiększonym komforcie na bardzo lekkich wabiach po wymianie na lekko lżejszą z Ali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Niedługo będę robił wędkę pod Abu LT na blanku Phenix DFX-801-B 8" 1-7g myślę że przynęty tak zwane nie loty będą całkiem fajnie latać na LT seryjnym ale to dopiero na wiosnę się okaże 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 4 gramowe woblery-nieloty na seryjnej szpoli i łożyskach nie latały fajnie:) po wymianie łożysk juz było lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 4 gramowe woblery-nieloty na seryjnej szpoli i łożyskach nie latały fajnie:) po wymianie łożysk juz było lepiej.tą szpulkę montowałeś ?https://pl.aliexpress.com/store/product/DIY-ABU-REVO-LT-LT6-AE74-DEEZ6-MGX-CUSTOM-HONEYCOMB-FISHING-REEL-SPOOL-7-65g/1629494_32778015912.html?spm=2114.12010615.0.0.3UhKRU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 tą szpulkę montowałeś ?https://pl.aliexpress.com/store/product/DIY-ABU-REVO-LT-LT6-AE74-DEEZ6-MGX-CUSTOM-HONEYCOMB-FISHING-REEL-SPOOL-7-65g/1629494_32778015912.html?spm=2114.12010615.0.0.3UhKRUJa śmiałem na seryjnej szpolce, tylko łożyska miałem air bfs z Hg studio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Ja śmiałem na seryjnej szpolce, tylko łożyska miałem air bfs z Hg studioto na tej szpulce i łozyskach to może już wariować szpula ja zamierzam zejść tak do 2g, żeby w miarę komfortowo łowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Na seryjnej szpolce i łożyskach air najniżej zszedłem do obrotówki 0 (2,5gr) dało sie łowić, trzeba było uważać, odległości nie były szalone ale mi wystarczały. Zreszta jak daleko może poleciec 2,5gr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi