Skocz do zawartości

Rok z Abu Revo LT

biker1

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj moje Abu LT przeszło przez myjnie :D dosłownie.

Mając chwilę czasu zabrałem się za przesmarowanie i szok ileż błota może nagromadzić tak mały multiplikator w zakamarkach :huh:

Rozkręciłem do ostatniej śrubki szczoteczka do zębów i pod bieżącą wodę :wacko:

Widok odpadających kawałków różności z nad wody, można powiedzieć że śmiało stracił na wadze jakieś z 10g

Jak będzie chwila to nakręcę filmik jak rozłożyć i złożyć Abu Revo LT

• Like 6

Aktualnie mam trochę bardziej dopieszczone wersje czyli Revo ltx i Deez 6 i na oryginalnej płytkiej szpuli i ceramicznych łożyskach zpi 1,5g wobler leci całkiem przyzwoicie. Wiec możliwości rozwoju w kierunku UL jak najbardziej są możliwe!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

• 3 tygodnie później...

sezon jesienny trwa więc..... oczyściłem, przesmarowałem, wymieniłem łożyska na Kattobi zarówno w samym multiku jaki w szpulce zwykłej i płytkiej - plus oczywiście oliwka Alchemy UL i ... ładnie się teraz kręci. Dodatkowo zaszalałem i założyłem karbonową korbkę z knobami Megabassa i czterema łożyskami..... no i jest miodzio - dlatego musiałem cyknąć fotkę i tak to teraz wygląda - jestem mega zadowolony :) i pomyśleć że miałem go już sprzedać.... pozdrawiam wszystkich użytkowników tych sympatycznych multików !!!

post-49721-0-19630600-1538681551_thumb.jpg

• Like 5

A ją się cieszę, że kupcy wybrzydzali i dzięki temu pozostał u mnie. I ma dożywocie raczej pomimo, że na pewno kiedyś coś tam na lekko jeszcze dokupię :)

Edytowane przez SlawekNikt

taki mały offtopic, mam pytanie odnośnie przycisku zwalniającego szpule w niskoprofilowych abu. Czy wszystkie modele po naciśnięciu on mają taki luz góra-dół? ostatnio wpadł mi w ręce orra sx i nigdy nie spotkałem się z tym w innych markach. 

przed chwilką sprawdziłem w swoim LT i jest dokładnie jak opisałeś.

taki mały offtopic, mam pytanie odnośnie przycisku zwalniającego szpule w niskoprofilowych abu. Czy wszystkie modele po naciśnięciu on mają taki luz góra-dół? ostatnio wpadł mi w ręce orra sx i nigdy nie spotkałem się z tym w innych markach. 

u mnie tak jest :D i mi to nie przeszkadza

• 5 miesięcy temu...

Szukam szpulek na Ali ale nic nie moge znalezc. Skonczyla sie produkcja czy tez sa jakos tajemniczo oznaczone?

• 1 rok później...

Łopata dla mnie :D .

Revo LT którego kiedyś puściłem w obieg wrócił do mnie(dobrze jest handlować z kumplem mieszkającym niedaleko,nie pierwsza taka akcja-pozdr.@teo :P  :P)

Naszło mnie na szpulkę,z ciekawości aby spróbować jak to będzie działać w poównaniu do oryginału.Na Ali juz nic nie ma,pozostaje Avail i stąd pytanko-czy ktoś z szanownych użytkowników wkładał Availa do Revo LT  używał?Jak to działa,ma ktoś doświadczenia?Pytam o tą poniżej bo ta dostępna.

https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/132

• Like 1

Czesc!

Mialem revo lt ze szpulka ktorą zalinkowales. Dodatkowo nialem zainstalowany magnetyk od zpi prospec mag tune kit. No powiem Ci ze szatan, na odpowiednich lozyskach i przy odpowiedniej wedce hasa od 1gr.

57849a107e9262bc202f11698422506d.jpg

Tak to wyglądało- zacnie.

Pozdrawiam

Arek

Edit: stockowa szpulka z lozyskami bfs daje juz duzo, nie wiem czy warto (?) Ja tuningowalem zeby zaleczyc chorobe :) wlasciwosci rzutowe byly na drugim planie.

Edytowane przez hose4ras
  • Like 8