Skocz do zawartości

Szczupaki 2017

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Fajny filmik i miejsce odpowiednie do prezentacji :)

Chłopaki połapali :D :D

Sebastianie.

Nie pochwalamy podnoszenia ryb gripem. Dlatego proszę, zwracaj uwagę na ten element w publikacjach.

Poza tą uwagą bardzo przyjemny dla oka film.  :) 

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 6

Zdecydowanie duży podbierak. Zwiększa szanse na wyjęcie zdobyczy, skraca hol, ryba jest w lepszej kondycji, pozwala ochłonąć po walce i przygotować się do foto sesji, a zdobycz odpoczywa w tym czasie w siatce podbieraka.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

• Like 6

Przynęta obrotówka Piotra Lipca :)

Polecam lekturę regulaminu - http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/

Szczególnie pkt. 5 wyjaśni ci, dlaczego zdjęcie poszło w niebyt.

Edytowane przez bartsiedlce

Koniec maja wiec można chyba podsumować....

Rozkminianie wody - Mälaren- zaczyna przynosic efekty....( ten rejon 4 rok)

Jestem mega zadowolony z tych zaledwie czterech czy pieciu wypadow za szczupakiem.

Lowilem głównie na muche i duze woblery....

Ps

Czerwiec to juz raczej sandaczyk i tez próba z muchą :))

post-57619-0-59244200-1496223572_thumb.jpg

post-57619-0-04698100-1496223580_thumb.jpg

• Like 30

post-50112-0-90367000-1497357214_thumb.jpg

Największa ryba dwudniowego wypadu szczupakowego - 102 cm niezwykle walecznej mamy.

Takiego holu jeszcze nie maiłem. Najpierw wyskoczyła na metr z wody, a potem kosiła podwodną łąkę przy samym dnie, scena trochę jak z horroru - nie widzisz potwora tylko znikające krzaki jeden po drugim :ph34r:  . Bałem się jedynie, żeby plecionka wytrzymała te całe "sianokosy". Na szczęście po kilku niezapomnianych odjazdach :)  wylądowała w podbieraku i po szybkiej sesji wróciła do wody.

Sprzętowo Phenix Sp742 ML+ stella 2500, varivas super trout PE 1.0 , skusiła się na czterocalowego ES na trzygramowej główce.

Oby więcej takich "horrorów"  ;)

• Like 27

Rzeczywiście łowię od jakiegoś czasu dość lekko. Zamieniłem główki 5gr na 2-3gr a nawet ciut lżejsze (ponieważ usuwam ołowiany kołnierz z haka) i uważam, że bardzo to poprawiło wyniki na płytkich miejscówkach. Taką przynętę można prowadzić znacznie wolniej, zawieszać w toni ale nie każda gumę chce pracować w takich warunkach dlatego ES jest do tego idealny 

post-64526-0-71505900-1497636837_thumb.jpgMoja wyprawa na Klenia skończyła się tak jak na zdjęciu sorry za jakość ale samemu ciężko było zrobić fotkę - wędka do 12 g żyłka 14mm i oczywiście brak przyponu, skubany zafundował mi kąpiel i spacer z 50 metrów po błocie i krzakach - rzeka Raba Bochnia

post-64526-0-58975900-1497636902_thumb.jpg

Edytowane przez Jekbait Bochnia
  • Like 29

Moje dzisiejsze PB 88cm, wzięła na slidera 10 kolorze realperch z UV.

Miałem już się zacząć zwijać do domu bo nie było żadnych brań,po dalekim rzucie za pas grążeli wzięła na skraju starego koryta rzeki.

SavageGear Black Savage+Daiwa Tatula ct.

Ręce mi się jeszcze trzęsły po jej wypuszczeniu,mam nadzieję następne PB zrobić na zlocie

????a08cfb69234be4e672886a07186a33f4.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pikeft
  • Like 17