Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wobler129 Opublikowano 6 Września 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Nie mogliśmy się przebić przez ryby 50-75, w końcu znaleźliśmy zatoki z większymi rybami 80+. Tego dnia wypłynęliśmy jak zwykle tuż przed świtem, około 5:00 rano. Złowiliśmy kilka ryb, mieliśmy kilka kontaktów. Około 7:50 rzucam Big Bandita 20cm STRIKE PRO pod brzeg zatoki. Jest sporo morszczynów więc prowadzę go szybko i agresywnie po powierzchni. Nagle widzę unoszącą się za nim falę, a po ...chwili widzę jak ryba z gracją, bez zbędnych plusków zbiera jerka z powierzchni - czekam aż poczuję ciężar ryby na kiju. JEST! Ostre zacięcie moim nowym M1 Swimbait - SIEDZI! FISH ON! Po zacięciu ryba przewala się ogonem nad powierzchnią i od razu próbuje wejść w rośliny. Wiedziałem, że mam mocny sprzęt i byłem na to przygotowany. Cały czas ryba próbowała iść do dna, a ja na dokręconym do końca hamulcu holowałem ją na klatę. Cała akcja trwała około 50-60sekund. Koledzy na łodzi byli zniesmaczeni tak szybkim holem, ale tego wymagała miejscówka. Ryba ląduje za drugim razem w za małym podbieraku i po chwili słychać głośny okrzyk radości: " JEST KU*****!!! ale mi zaj*****!!! ale mu KU**** pokazałem Widzimy że ryba jest potężna, ma wielki łeb i jest bardzo szeroka, w super kondycji. Mierzymy ją w trójkę - miara pokazuje 113cm!!!! Jestem szczęśliwy, to moja największa ryba z szkierów.Około 11:00 wracamy do domu i pijemy triumfalne drinki!Właśnie po to jechałem do Szwecji!!!! Sprzętowo: wędka na blanku M1 Swimbait od BB CUSTOM RODS kołowrotek: Daiwa Tatula, plecionka YGK 35LB, przypon z fluorocarbonu DAIWA 1mm, przynęta: Big Bandit 20cm od STRIKE PRO. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 6 Września 2017 przez bartsiedlce 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Duże szczupaki z Polski, duże szczupaki ze Szwecji.To teraz szczupak z Hiszpanii. Na Salmo Percha 14 SDR : Więcej informacji z mojej wyprawy trollingowej na blogu : http://jerkbait.pl/blog/18/entry-471-tra%C5%82-edycja-2017/ 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Od czasu zakupienia okoniówki jakoś na szczupaki mnie specjalnie nie ciągnie...Wy też tak macie, że na kijki do 6g biorą największe szczupaki a na "szczupakówki" ledwo większe od przynęt?Na fotce moja "prawie" osiemdziesiątka Sprzętowo:MHX s781-2, Dragon metal guide 2000, shimano kairiki 0,08A tutaj moja życiówka 105cm - bez C&R - śpię z nią 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 A tu moja kaczka 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 I nastepny. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Co prawda do metra zabrakło mu tylko siedemnaście centymetrów, ale jest to moja pierwsza ryba z Bugu po trzytygodniowej przerwie w łowieniu. Sprzętowo:Mkado Kamisori Zander 2,10/35g Ryobi Zauber 4000Kastking Mega 8 0,23Cannibal 10 cm White and Black 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 A tu moja kaczka lucio bass.JPGCo to za guma jeśli nie tajemnica A ten jazgarzyk z pod spodu to chyba jakiś handmade? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 11 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Co to za guma jeśli nie tajemnica A ten jazgarzyk z pod spodu to chyba jakiś handmade?Obydwie gumy sa od Tomy. Czy jestem testerem....... hmmm chyba nie ! a ze sprzedaje gumy Tomyiego w Hiszpani to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 11 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Tak zeby nie bylo ze nie lapie na te przynety co mowie !pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 11 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 https://www.facebook.com/spanishfishingtour.tourfishing?hc_ref=ARTcvhAs7zsE8rFSTWWoHFUQIbWdyXwNVBgmYv_4lzYLJ9YI0p-ymyYe2P92v1gxC68&fref=nf&pnref=story Tutaj zbiornik na jakim lapie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 (edytowane) Dzisiaj pojechałem sobie na okonie na jezioro, chcąc podtrzymać dobrą passę z Motławy.Niestety, ani klasyczny opad czy też drop shot nie zdawały egzaminu. Na koniec zrezygnowany porzucałem trochę obrotówką (dokładnie meppsem trójeczką z woframikiem spinwala), prowadzoną w toni i pykło 102cm, fajnej, polskiej zdrowej ryby. Co by nie mówić, nigdy nie ganiałem za szczupakami selektywnie, celowo i moją pierwszą, dzisiejszą metrówkę trafiłem trochę przypadkiem. Ale takie okoniowe przyłowy mogę łowić Dobrze, że ryba nie zaatakowała wcześniej serwowanych zestawików na cienkich fluorocarbonach bo szybko zabawa by się skończyła Sprzętowo to mój taki zestawik rezerwowy na łódkę okoń ciężej/przyłowy pistoletów.Mikado flash perch 18gr, kręcioł team dragon 3000, plecionka 0,14 Mikado. Edytowane 12 Września 2017 przez Bartas93 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Kaban z Bobru ,złowiony przez syna kolegi, oczywiście ryba uwolniona .Mimo krótkiego stażu chłopak łowi konkretne drapieżniki.Jak widać jeszcze z naszych rzek ,nie wybili wszystkiego. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tasiek321 Opublikowano 14 Września 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Odrzański pike:) 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Taki z dzisiaj 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Kaczka z dzisiejszego dnia 96 cm sprzętowoMBC70MHF,curado 201e7,pp 20 Ib,herring 19 cmi jak zwykle na podusi 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Szczupak z wczoraj, 90cm 5kg. Sprzętowo Wędka Savage Gear MPP Big Lure&Jerk 210/150g, multik abu revo stx, guma Daiwa DUCKFIN SHAD 20cm imitacja szczupaka 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Witam, Wrzucam tutaj, choć zdobycz kwalifikuje się w dziale "przyłowy". Pajk 88 cm trafił się czy okazji okoniowania. Sprzętowo: Paladin Fire Wizard 7 g, kręcił Nasci HGS, pletka mistrall shiro 0,02 mm - tylko taką udało się zawinąć na owy młynek. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 No i co ważne, Jegomość cały czas z fartem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Tłusta mamuśka, złowiona na kopyto 6", prowadzone skokami w pół wody.Sprzętowo, phenix x12, pletka stren 30lb. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Metróweczka, również na kopyto 6", tym razem phenix x13. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Mój wpis tak jak kolegi kilka postów wyżej, powinien także trafic do działu przyłowy. Ale... . Sprzet MHX s 842-2. PLETKA 0,06 mm na Rarku 2500. Walka - a raczej jej brak - około 3-4 min. Dwa krótkie odejścia. Sam na łódce. Dlatego takie zdjęcia. Ryba w doskonałej formie pływa. Ps. Moja pierwsza metrówka. [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3] Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Moje dzisiejsze dwie sztuki 76 i 86cm sprzetwo zoga 10kg i przynęta mojej roboty bream 15cm 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Kaban z Bobru ,złowiony przez syna kolegi, oczywiście ryba uwolniona .Mimo krótkiego stażu chłopak łowi konkretne drapieżniki.Jak widać jeszcze z naszych rzek ,nie wybili wszystkiego.Jest i film Edytowane 25 Września 2017 przez Michał. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfury Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Moje dzisiejsze dwie sztuki 76 i 86cm sprzetwo zoga 10kg i przynęta mojej roboty bream 15cm Ryby piękne i przynęta . Ale łódka to jakieś dzieło sztuki chyba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Ryby piękne i przynęta . Ale łódka to jakieś dzieło sztuki chyba ? łódka jak łódka ja sobie chwalę ma 4,5m robił mi gość z Augustowa ze sklejki,na tym zbiorniku pływam tylko na elektryku.Ja ją troszkę wzmocniłem od spodu warstwą żywicy Wytrzymuje dużo,motorek 15koni i 37km/h daje radę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi