Artuditu Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Kilka sierpniowych w przedziale 65-71cm. Wszystkie na swoje wobki 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Rzeka Ren w Düsseldorf- Pfenix nie w tytanach travel 17 Lb , Daiwa BG 3000 , Plecionka Varivas, vep 20 lb, keitech 4", po szybkim 2 min holu : Daiwa sie nie rozsypala, nie chodzi gorzej lecz lepiej. Z tego miejsca pozdrawiam wszystkich uczestnikow Daiwy BG . Panowie jedzcie na ryby ! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio79 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Październik ładny to jeszcze można coś upiąć 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Rzeka Ren w Düsseldorf- Pfenix nie w tytanach travel 17 Lb , Daiwa BG 3000 , Plecionka Varivas, vep 20 lb, keitech 4", po szybkim 2 min holu : Daiwa sie nie rozsypala, nie chodzi gorzej lecz lepiej. Z tego miejsca pozdrawiam wszystkich uczestnikow Daiwy BG . Panowie jedzcie na ryby ! IMG_1226.PNGIMG_1227.PNGJedna z najgrubszych brzan jakie widziałem odpasiona na kamiennym kiełżu.Brawo za profesjonalny szybki hol miedzy bojami u wejścia do portu dzięki któremu ryba mogła przeżyć i w dobrej kondycji wrócić do swojego domu.Miny gumofilców po drugiej stronie bezcenne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) ... oczywiście nie nazwał bym każdego grunciarza gumofilcem bo to, jak chcę wierzyć w większości krzywdzące dla kolegów inaczej wędkujących.Jeśli ktoś poczuł się dotknięty tym skrótem myślowym to przepraszam i wyjaśniam skąd to określenie...... Krótko przed południem dotarliśmy do przesmyku łączącego Ren z portem jachtowym, miejsce to nazywamy "ruską główką" bo na tej ostatniej główce zawsze niczym kormorany siedzą "nasi sąsiedzi" w ilości przekraczającej zdrowy rozsądek a także z nastawieniem przekraczającym zdrowy rozsądek zarówno jak chodzi o spożycie alkoholu, pozysk ryb i innych nieistotnych dla nich wartości uznanych w cywilizowanym świecie za oczywistość....O dziwo tego dnia ich tam nie było ( byli po drugiej stronie) i śmialiśmy się ze Zbyszkiem, że pewnie już wszystko zberetowali a resztę spłoszyli.... Jednak widok tej główki bez nich będzie bezcenny Bardzo rzadko odwiedzam to miejsce i nie zauważyłem, że przesunięto granicę wejścia do portu pierwszy rzut i pierwsze branie zmącone okrzykami z drugiego brzegu. Dość niewybredne słownictwo pozwoliło rozpoznać soviecki akcent i zarazem wytłumaczyć trudność innego wyrażania swoich myśli. Jednak agresja w ich głosach była nienaturalnie duża w stosunku do zwykłych rywali w pozyskiwaniu rybiego białka, dlatego zacząłem się zastanawiać czy przypadkiem nie mają oni racji.Po krótkiej chwili przeczytałem szyld, którego wcześniej nie dostrzegłem, zrobiło mi się głupio, podniosłem rękę w geście przeprosin i przesunęliśmy się za bojkę gdzie już nasze zezwolenie pozwalało nam łowić. W pierwszym rzucie po kilku podskokach gumą Zbychu ma rybę i to ładną co widać po pierwszym odjeździe, miny naszych adwersarzy nie do zapomnienia. Perfekcyjny hol pomiędzy bojami i Zbyszek ma brzane w podbieraku ale duża część wystaje i robi mega-wrażenie.Potem musieliśmy się szybko schować się za główką bo wypuszczając rybę znów złamaliśmy przepisy.Poza tym ten obrazek mógłby podnieść na tyle i tak już wysoki poziom żółci u naszych "kolegów" że mogli by wezwać policję...W końcu te polaczki dwa razy złamały regulamin...Tak,- tacy z nas kłusownicy i łamacze regulaminów,- wstyd, wstyd, wstyd.... Edytowane 7 Października 2017 przez Rheinangler 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi