Szymon3069 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Witam!Robił ktoś w ty sklepie zakupy?Sklep: http://www.aliexpress.com/ Edytowane 29 Lipca 2015 przez Szymon3069 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Jak to mawia mój kumpel, "królestwo podróbek" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKUZanderFun Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Oczywiscie, sporo rzeczy o polowe tanszych niz w PL tylko czas oczekuwania to ok 2-3 tyg. Ale ogolnie polecam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Często mnie korci, ale to co by sie opłacało zamówić to koszty wysyłki są za duże. Przynęty i inne lekkie towary często mają darmową wysyłkę - ale długi czas oczekiwania... tylko czy warto? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Często mnie korci, ale to co by sie opłacało zamówić to koszty wysyłki są za duże. Przynęty i inne lekkie towary często mają darmową wysyłkę - ale długi czas oczekiwania... tylko czy warto?Z tego co czytałem to piszą że czeka się do 35-60dni a zazwyczaj przychodzi po 2, 3 tygodniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek7008 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Chińskie allegroKolega kupił kiedyś rakietę do tenisa i jakieś ciuchy sportowe. Za pół ceny w Polsce. Warto. Trzeba szukać ofert z "Free shiping" i tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Trzeba szukać ofert z "Free shiping" i tyleWiększość produktów jest Free shiping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Raz kupowałem. Wszystko dotarło zgodnie z zamówieniem po około 30 dniach. Nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Jest ok. Realny czas oczekiwania na przesyłkę, to około trzech tygodni. Mój syn czasami (a nawet dość często) tam kupuje i jak do tej pory wszystko było ok (ODPUKAĆ!). Podobno tylko lepiej nie kupować elektroniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Podobno tylko lepiej nie kupować elektroniki...niby dlaczego? przecież kupując w polsce czy tam ... dostajemy ten sam produkt bo niby skąd bierze się w polsce ??? a no wiadomo ... Z CHIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 +23% VAT trzeba doliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 VAT to loteria i zależy od UC. Elektronikę warto jak najbardziej :-) sam mam dwie latarki led, mam już 3go smartfona i kilka ciuchów właśnie z aliexpress. Tylko trzeba uważać bo Aliexpress może uzależnić :-P bym zapomniał mam jeszcze plecionke kupioną z ciekawosci, woblera oraz 100szt. krętlików (wszystko free shipping) Wysłane z mojego UMI ZERO przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) niby dlaczego? przecież kupując w polsce czy tam ... dostajemy ten sam produkt bo niby skąd bierze się w polsce ??? a no wiadomo ... Z CHIN Bo są miejsca, gdzie elektronikę można kupić znacznie taniej (i jeszcze kilka innych powodów, o których m. in. Koledzy wspomnieli już powyżej) Edytowane 29 Lipca 2015 przez Dokuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Właśnie przed chwilą zamówiłem sobie aparaturę kosztowała 52USD i tyle zapłaciłem żadne cło czy VAT... czas oczekiwania mam do 1 miesiąca W ALIEXPRESS NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK VAT CZY CŁO!!! Edytowane 29 Lipca 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Właśnie przed chwilą zamówiłem sobie aparaturę kosztowała 52USD i tyle zapłaciłem żadne cło czy VAT... czas oczekiwania mam do 1 miesiąca W ALIEXPRESS NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK VAT CZY CŁO!!!Zebys sie nie zdziwil widze, ze nie wiesz jak to dziala. vat i clo moga naliczyc w pl dopiero. powodzenia kolego Sent from my AT-AS50Q using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Zebys sie nie zdziwil widze, ze nie wiesz jak to dziala. vat i clo moga naliczyc w pl dopiero. powodzenia kolego Sent from my AT-AS50Q using TapatalkWiem że to dolicza się w trakcie ... ale tam nie ma cła ani vat'u... tak słyszałem na forach od wieeeeelu osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Cło nalicza się w Polsce przed odbiorem, a nie w Chinach przed wysyłką, więc dowiesz się dopiero jak towar dotrze na miejsce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Właśnie przed chwilą zamówiłem sobie aparaturę kosztowała 52USD i tyle zapłaciłem żadne cło czy VAT... czas oczekiwania mam do 1 miesiąca W ALIEXPRESS NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK VAT CZY CŁO!!!Żart?!przecież wiadomo, że ci Chińczyk nie doliczy cła czy VAT doliczą ci (albo nie) w polskim urzędzie celnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Panowie, a te gumki podróby Keitech i inne to warte są kupna? Mam dobre miejsce sandaczowe, ale na dnie kamień na kamieniu plus pozostałości po umocnieniu filara mostu. Można urwać i 20 gumek dziennie i stąd moje pytanie. Czy warto to kupić? Edytowane 29 Lipca 2015 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Informacja od sklepu ALIEXPRESS.COMJa zapłaciłem 196zł więc z cła jestem zwolniony A ten VAT to może dojść a nie musi? jest jakaś zasada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 A poza tym słyszałem że w większości przypadków nawet zakupów powyżej 100$ przesyłka oznaczona jest jako prezent o wartości max 45$ i nic nie jest wliczane... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Mozliwe ze jest tak jak piszesz. Na 100% dowiemy sie tego jak juz otrzymasz przesyłkę. Sam jestem ciekaw jak to wyglada przy drobnych zamowieniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Informacja od sklepu ALIEXPRESS.COMJa zapłaciłem 196zł więc z cła jestem zwolniony A ten VAT to może dojść a nie musi? jest jakaś zasada? Nie wszystkie paczki są sprawdzane. Jedni dostają, inni nie. Ale raczej nie dostaniesz nic. Jedynie nie polecam kupować podróbek np.perfum,markowych ciuchów bo to nie przejdzie. Pierdółki można kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Punkt 2, czytanie że zrozumieniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 A poza tym słyszałem że w większości przypadków nawet zakupów powyżej 100$ przesyłka oznaczona jest jako prezent o wartości max 45$ i nic nie jest wliczane...To jest tylko pobożne życzenie, celnicy nie są idiotami. Jak kupisz jakieś pierdoły, nie wiem koszulkę z misiem za 150$ to może i przejdzie. Ale jak kupisz np. telefon czy coś co może im się wydać wartościowe to +23% masz pewne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi