Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Często mnie korci, ale to co by sie opłacało zamówić to koszty wysyłki są za duże. Przynęty i inne lekkie towary często mają darmową wysyłkę - ale długi czas oczekiwania... tylko czy warto?

Z tego co czytałem to piszą że czeka się do 35-60dni a zazwyczaj przychodzi po 2, 3 tygodniach.

• Like 1

VAT to loteria i zależy od UC. Elektronikę warto jak najbardziej :-) sam mam dwie latarki led, mam już 3go smartfona i kilka ciuchów właśnie z aliexpress. Tylko trzeba uważać bo Aliexpress może uzależnić :-P

bym zapomniał mam jeszcze plecionke kupioną z ciekawosci, woblera oraz 100szt. krętlików (wszystko free shipping)

Wysłane z mojego UMI ZERO przy użyciu Tapatalka

niby dlaczego?  przecież kupując w polsce czy tam ... dostajemy ten sam produkt bo niby skąd bierze się w polsce ??? a no wiadomo ... Z CHIN :)

Bo są miejsca, gdzie elektronikę można kupić znacznie taniej (i jeszcze kilka innych powodów, o których m. in. Koledzy wspomnieli już powyżej)

Edytowane przez Dokuś
  • Like 1

Właśnie przed chwilą zamówiłem sobie aparaturę ;) kosztowała 52USD i tyle zapłaciłem ;) żadne cło czy VAT... czas oczekiwania mam do 1 miesiąca :)

W ALIEXPRESS NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK VAT CZY CŁO!!!

Edytowane przez Szymon3069

Właśnie przed chwilą zamówiłem sobie aparaturę ;) kosztowała 52USD i tyle zapłaciłem ;) żadne cło czy VAT... czas oczekiwania mam do 1 miesiąca :)

Zebys sie nie zdziwil widze, ze nie wiesz jak to dziala. vat i clo moga naliczyc w pl dopiero. powodzenia kolego

Sent from my AT-AS50Q using Tapatalk

• Like 1

Zebys sie nie zdziwil widze, ze nie wiesz jak to dziala. vat i clo moga naliczyc w pl dopiero. powodzenia kolego

Sent from my AT-AS50Q using Tapatalk

Wiem że to dolicza się w trakcie ... ale tam nie ma cła ani vat'u... tak słyszałem na forach od wieeeeelu osób :D

Żart?!

przecież wiadomo, że ci Chińczyk nie doliczy cła czy VAT :blink:

doliczą ci (albo nie) w polskim urzędzie celnym...

Panowie, a te gumki podróby Keitech i inne to warte są kupna? Mam dobre miejsce sandaczowe, ale na dnie kamień na kamieniu plus pozostałości po umocnieniu filara mostu. Można urwać i 20 gumek dziennie i stąd moje pytanie. Czy warto to kupić? 

Edytowane przez pawello

Informacja od sklepu ALIEXPRESS.COM

Ja zapłaciłem 196zł więc z cła jestem zwolniony ;)

A ten VAT to może dojść a nie musi? jest jakaś zasada? 

Nie wszystkie paczki są sprawdzane. Jedni dostają, inni nie. Ale raczej nie dostaniesz nic. Jedynie nie polecam kupować podróbek np.perfum,markowych ciuchów bo to nie przejdzie. Pierdółki można kupować ;) 

A poza tym słyszałem że w większości przypadków nawet zakupów powyżej 100$ przesyłka oznaczona jest jako prezent o wartości max 45$ i nic nie jest wliczane...

To jest tylko pobożne życzenie, celnicy nie są idiotami. Jak kupisz jakieś pierdoły, nie wiem koszulkę z misiem za 150$ to może i przejdzie. Ale jak kupisz np. telefon czy coś co może im się wydać wartościowe to +23% masz pewne

• Like 2