Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Kolega radmac5, tu- z forum, kupił sobie taki kijek do zabawy z mniejszymi rybami i z tego co wiem, jest z niego bardzo zadowolony. Podpytaj go na priv o szczegóły.

Edytowane przez kubazmech

Za co jest naliczane cło? Albo gdzie to sprawdzić?

Cło może być naliczone przy towarach o wartości powyżej pewnej kwoty- 150 albo 200€, dokładnie nie wiem. Natomiast za każdy praktycznie towar może być naliczony VAT.

Czy zostanie naliczone cło i/lub VAT- zależy często od przypadku, reguły chyba nie ma. Przy odrobinie szczęścia przesyłki, szczególnie drobne gabarytowo przechodzą bez dodatkowych opłat.

Gdzieś w tym temacie już to chyba pisałem: wybierając kuriera jako sposób dostawy, zapewniasz sobie opodatkowanie i zapłatę cła, jeśli ma ono zastosowanie.

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Ja kupiłem tak z ciekawości komplecik woblerów a'la japan style 11cm (9,5cm) 13g,10szt za śmieszne niecałe 10 euro i powiem tak jak za tą cenę to wobki wyglądają elegancko...i co jeszcze nawet pracują całkiem ciekawie i mają ostre kotwiczki...zamówiłem jeszcze trochę mniejszych modeli o wadze 6-9g ...wszystko podróbki megabassa i innych japońskich minnow-ów.

post-54673-0-53903100-1464783709_thumb.jpgpost-54673-0-95131000-1464783711_thumb.jpg

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Z kieszeni ubyło coś około 25e,a pudełeczko już pełne i to jeszcze nie koniec...jednen lepiej inny ciutkę gorzej wykonany,ale wszystkie pracują,grzechoczą i etc.Wielkościowo 7-10cm,waga od 6 do 14g.Broń Boże nie namawiam do kupna...to wszystko z czystej ciekawości jak ryby będą reagowały na ''chińskie'' plasticzaki.

post-54673-0-43817500-1465582019_thumb.jpg

Edytowane przez Paavo

Pytanie z podobnej półki: ma ktoś doświadczenie w zakupach na Aibabie? Wygląda to na oferty dla handlowców i trzeba by indywidualnie pytać o pojedynczy zakup. Ktoś, coś?  :huh:

Kupowałem na abibabie  , można negocjować cene itp ale zakup zazwyczaj minimum xx szt

Alibaba i aliexpres to formalnie te same serwisy w Chinach.

Tylko ze jeden jest detaliczny aliexpres - coś w stylu naszego allegro, a drugi Alibaba opisywany jako hurtowy.

Zasady, płatność itp są takie same na obydwu.

często ludzie kupują większe ilsoci na Allibabie i sprzedają na sztuki na aliexpres. Ale zdarzają się tez producenci sprzeda jacy i tu i tu.

Alibaba to jednak większe ilości, dość często oferty bezpośrednio od producentów, możliwość własnego brendowania - czyli robienia nazw i logo jakie sie chce przy określonej liczbie itd.

• 3 miesiące temu...

Hej, czy ktoś z Was wybierał przesyłkę drogą lotniczą i ile czasu czekaliście na zamówiony towar z tego rodzaju dostawą?

Zamawiałem znajomemu wędkę. "Przesyłka gratis", więc się nie interesowałem. Do czasu. Zamówienie w poniedziałek, wędka dostarczona (kurier!) w czwartek. Oczy przecierałem. Lotnicza, z Szanghaju. Prawdziwy ekspres. Wędka za jakieś 40€ ;)

Nie zawsze jest tak kolorowo, kiedyś chciałem pewien "drobiazg" za 250 baksów, za lotniczą sklep zaśpiewał mi 260$. Dodatkowo :D

• 1 miesiąc temu...

Sprzedawca z 0% feedbackiem, na pewno wałek, nawet nie markowe kamizelki są droższe.

Na Aliexpress jest o tyle dobrze że jeśli produkt nie dotrze, dotrze uszkodzony lub jest niezgodny z opisem możesz ubiegać się o zwrot kasy i nie ma z tym najmniejszego problemu. Bezpieczniej niż na Allegro ;-)

• Like 3

Już kamizelek nie ma pod tym adresem.