hudy76 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Ja sie tylko zastanawiam, czy wszyscy zafascynowani i dobrodusznie wybaczajacy, bo przeciez tanio, byliby tak samo chetni do kupowania takiej samej jakosci sprzetu produkcji krajowej...chetni i dobrodusznie wybaczajacy, przypominajacy japonska trudna droge do jakosci, testujacy z wypiekami...czy jednak posypalyby sie gromy na januszy biznesu i oszustowGwarantuję Ci, że jeżeli mogę (i stać mnie na to), to do 100% polskiej myśli technologicznej dokładam. Jedną wędkę na polskim blanku posiadam. Zakładam, że produkty na J, M, D itd., to dalej made in China. Jeszcze dygresyjka mała. Krytykujemy Chińczyków za podrabianie sprzętu i okradanie z myśli technicznej inne narody, a sami palimy przemycone fajki, pijemy alkohol zza wschodniej granicy, jeździmy prywatnymi furami, a VAT za paliwo wrzucamy "na firmę" i uważamy, że wszystko jest ok. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez Młody wędkarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Ja krytykuje naiwnosc. I nieznajomosc podstaw ekonomii. Chinczykow nie krytykuje, oni robia biznes na tej naiwnosci i nieznajomosci. Skomplikowana ponad ludzka mozliwosc pojmowania ustawa o podatku od towarow i uslug nie ma tu nic do rzeczy, nic a nic ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Moja ekonomia jest prosta. Tam, gdzie boję się wrzucić przynętę za pól mojej dniówki, wrzucam przynęty, których mogę kupić pięć. Jakoś nie zauważam, żeby rybom mocno to przeszkadzało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Przyneta to nie temat. Ale juz przykladowo kotwiczka...ta musi byc pewna. Tylko tyle. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zdziwiłbyś się jakości kotwic niektórych woblerów, których używam. Przyznaję, nie wszystkich. Te które są niepewne, bądź nieostre - wymieniam. I tak jestem z kasą "do przodu". Napisz proszę, czy przetestowałeś chociaż jeden wobler "made in China". Ja przynajmniej wiem, że te mega tanie muszę uszczelniać klejem, a trochę droższe są bardzo dobrej jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Ty krytykujesz wszystko ...Bez żadnych podstaw. Jaka naiwność?Mam kołowrotek - chyba z 15 lat jak nie sporo więcej .Niby naszej firmy lecz na bank z dalekiego wschodu.Początkowo służył do wszystkiego - obecnie do lekkiej spławikówki raz w roku... nooo może dwa razy.Zmieniłem tulejki z plastikowych na metalowe gdy tamte się zużyły.Po łowieniu rozkręcam hamulec,Czasem trochę oliwki na oś.Przekładnia w porządku.I ten kołowrotek mnie przeżyje zapewne.Mam kolejne kołowrotki,kolejne wędziska...Z nimi podobnie.I jakie uzasadnienie aby kupować ten najdroższy sprzęt ..sprzęt ze znaczkiem znanej firmy?Aby siedząc w fotelu podziwiać ich "maślaną" pracę????????? Bo nie ma żadnego przełożenia na wyniki cena sprzętu.Gdy na 3 krotnie droższy sprzęt będzie można złowić 3x więcej ryb to i ja zainwestuję.I proszę nie przekonywać,że jak trafi się ta ryba życia to ten tani sprzęt zawiedzie..Zawiedzie każdy jeśli będzie niedostosowany do wielkości ryby.Na sumy nikt się z UL nie wybiera przecież....Co nie znaczy,że na paprocha sum nie weźmie.Lecz wtedy nie pomoże najdroższy sprzęt.I bynajmniej nie zazdroszczę nikomu sprzętu.Jeśli już, to zazdroszczę tym co mają nad wodę dziesięć minut spacerkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Przyneta to nie temat. Ale juz przykladowo kotwiczka...ta musi byc pewna. Tylko tyle.Racja. Przynęt mam wiele z Ali. Plecaków, karabińczyków, czapek i innych latarek też. Ale kotwic, linek i przyponów nie kupię.Multików również. Chyba że markowe Daiwy czy Shimano. Zdziwiłbyś się jakości kotwic niektórych woblerów, których używam. Przyznaję, nie wszystkich. Te które są niepewne, bądź nieostre - wymieniam. I tak jestem z kasą "do przodu". Napisz proszę, czy przetestowałeś chociaż jeden wobler "made in China". Ja przynajmniej wiem, że te mega tanie muszę uszczelniać klejem, a trochę droższe są bardzo dobrej jakości.We wszystkich wobkach z Ali wymieniłem. Do dupy są.Ale do dupy są również w większości jerków Salmo i Strike Pro. O niebo lepsze niż te z Ali ale i tak słabe. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez godski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Racja. Przynęt mam wiele z Ali. Plecaków, karabińczyków, czapek i innych latarek też. Ale kotwic, linek i przyponów nie kupię.Multików również. Chyba że markowe Daiwy czy Shimano. Plecak może się rozpaść, latarka może zgasnąć w momencie podbierania ryby życia, telefon może umrzeć kiedy chce się sfotografować mega okaz. Ale kotwica, linka, przypon i multik musi być markowy. No ja tak wybiórczo kupować nie potrafię. Ok, wycofuję się, bo brak mi argumentów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Z Aliexpress kupiłem dopiero dwie rzeczy, oczka do woblerów i plecionkę. Oczka są dokładnie takie same jak z allegro z tym że, pięć razy tańsze, plecionka jeszcze nie doszła. Kotwiczki do woblerów kleniowo jaziowych stosuję Ownera, zaraz zaraz, na opakowaniu jest napisane Made in China, czyli jednak są do du... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Koledzy a zamawiał ktoś ciuchy z Daiwy? Atrakcyjny wygląd i cena,jak to ma sie do rzeczywistości?A coś takiego znalazłem na YT : https://www.youtube.com/watch?v=9G6w5iRpv8Mhttps://www.youtube.com/watch?v=rjwoZ_3smis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Ruskiego nie ponimaju:) ale cos tam zrozumiałem,zamówie na testa i opiszę jak ja to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam, koledzy planuje zakupić multiplikator DAIWA TATULA CT 100HSL Type Rszukałem na allegro i ich cena waha się w granicach 660-760 zł. Czy to są produkty z Aliexpres??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam, koledzy planuje zakupić multiplikator DAIWA TATULA CT 100HSL Type Rszukałem na allegro i ich cena waha się w granicach 660-760 zł. Czy to są produkty z Aliexpres???Zadaj pytanie sprzedawcy. Trudno powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam, koledzy planuje zakupić multiplikator DAIWA TATULA CT 100HSL Type Rszukałem na allegro i ich cena waha się w granicach 660-760 zł. Czy to są produkty z Aliexpres???Ja powiedziałbym że to produkt Daiwy,bardzo możliwe że kupiony na Ali w ilościach hurtowych i lepszej cenie.Jeśli kwestią gardłową nie jest dla Ciebie gwarancja od krajowego sprzedawcy to brałbym(już brałem)z Ali.Różnica w kwocie znaczna a nie przypominam sobie aby ktoś przynajmniej tu,na jerku miał jakieś problemy z Tatulami potrzebujące gwarancji.Decyzja i konsekwencje zawsze są po stronie kupującego.Mnie w przypadku Tatul na gwarancji nie zależy a nie stać mnie aby tak koszmarnie przepłacac za krajową gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 No to zamawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomad Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) A coś takiego znalazłem na YT : https://www.youtube.com/watch?v=9G6w5iRpv8Mhttps://www.youtube.com/watch?v=rjwoZ_3smisWitam. Mam podobną bluzę z Ali, w kolorze białym, z serii letniej, Daiwa Special.. Do jakości wykonania, jak i użytych materiałów, nie moge sie przyczepić .Termin realizacji zamówienia, od zapłaty do odbioru przesyłki, wyniósł 25 dni. Także moim zdaniem , bardzo dobry czas. Zaznaczę, ze przesyłka była w cenie. Niestety rozmiarówka jest nieco inna, niż europejska i nie trafiłem z rozmiarem. Edytowane 27 Stycznia 2017 przez tomad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Za mała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Columbie mam S-ki, tą Daiwę z Ali mam XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomad Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Na tułowiu za obszerna, rękawki przykrótkie. Kupiłem w rozmiarze xl, normalnie nosze m. Mam 178 cm wzrostu, 78 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Hahaha czyli trzeba mieć serio szczęście żeby trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Na tułowiu za obszerna, rękawki przykrótkie. Kupiłem w rozmiarze xl, normalnie nosze m. Mam 178 cm wzrostu, 78 kg. ja mam 176cm i 78kg - XL jest OK tego typu bluza musi być lekko luźna, nie może być dopasowana, bo nie wykorzystasz jej właściwości w upał, rękawki mogłyby być u mnie z 1cm dłuższe, ale pewnie mam lekko krótsze ręce i nie lubię jak mi siadają fałdą na nadgarstku Edytowane 27 Stycznia 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 180 cm i powiedzmy do lata 80 kg więc XL powinna być ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Raczej XXL, na pewno w XL rękawy będą przykrótkie, ale XXL też może być dość długa ogólnie z rozmiarówką azjatycką jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Czyli ogólnie nadal HGW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi