Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

poszukaj sobie Columbia PFG , można znaleźć za 130-140zł, a jest to bluza genialna na słońce

ja swoje S-ki oddawałem do skrócenia, więc powinna być OK na 180cm

ja mam taką , ale kupioną w Polsce za 130zł

http://www.columbia.com/mens-pfg-terminal-tackle-long-sleeve-tee-FM6094.html?cgid=activity-fishing&dwvar_FM6094_variationColor=015

Witam,

tak się składa, że gdy jerki otworzyły mi wodę na jesień, ale jeszcze na kołowrotku stałoszpulowym, zapragnąłem prawdziwego casta do jerka.

Z ciekawości zamówiłem sobie Kastking Legend royale - coś tam poczytałem i stwierdziłem, że ryzyko niewielkie bo zawsze za stówkę odsprzedam. 

Nad wodą z nim na razie byłem tylko raz i to może z 15 minut na testy(pierwszy raz w życiu posługiwałem się multiplikiem, kij dragon nanopower xt40p do 42g). Rzucałem 40g do  max 70g jerkami.  Nawet nieźle to latało, poza jednym problemem - może to tylko moja nieumiejętność. Przy wyrzucie czuje mocne szarpnięcie, gdy szpula zaczyna się obracać. Poza tym zwija, nawój plecionki ok, hamulec sprawny i ryby łowić można. Jak będę miał czas to znowu pojadę nad wodę pomachać dla testów i dam znać czy coś się udało poprawić w kwestii szarpania. Na razie muszę upolować na giełdzie kija z pazurem do 70-80 g na jerki :)

Edytowane przez karkoszek
  • Like 1

Ktoś to ma - jakieś wieści o tym?

Myślę,że była by to alternatywa,żeby samodzielnie poprawić podbierak...

Chodzi mi o trwałość takiego sprzętu.

https://pl.aliexpress.com/store/product/Maximumcatch-Fly-Fishing-Replacement-Net-Black-Soft-Rubber-Landing-Net-Trout-Catch/1190592_32787610037.html

Nie wiem nic o trwałości tego silikonu czy innej gumy, ale zapytam - dlaczego? Za około 70 zł można kupić cały pstrągowy podbierak z gumowanej, bezwęzłowej siatki.

Ta guma/silikon jest bardzo trwała i mocna.

Wspaniale wypina się z niej kotwiczki (dużo lepiej niż z gumowanej).

Dla ryb jest na pewno delikatniejsza od siatki gumowanej.

Problemem jest ograniczona głębokość siatki i tu jest pies pogrzebany :(

• Like 1

Ha haa..jak sobie klikniesz na link to przecież wyraźnie widać,że to są Ownery 3x

A poważnie - Jak wszystko - są lepsze są i gorsze - te powinny być wystarczająco mocne.

Rozmiarówka jest ta sama,a jeśli inna to zazwyczaj są podane wymiary rzeczywiste

Ha haa..jak sobie klikniesz na link to przecież wyraźnie widać,że to są Ownery 3x A poważnie - Jak wszystko - są lepsze są i gorsze - te powinny być wystarczająco mocne.

Rozmiarówka jest ta sama,a jeśli inna to zazwyczaj są podane wymiary rzeczywiste

Nie jestem aż takim specjalista od rodzajów kotwic żeby to zauważyć ...

W każdym bądź razie dzięki za podpowiedz.

• 2 tygodnie później...

Witam nie znalazłem podobnego tematu a wydaje mi się  że może być pomocny :)

Więc moje pierwsze pytanie: szukam w miarę dobrego kijka ładnie wyglądającego 2,4m  w dobrej cenie  cw tak około 7-28  nie jestem super wymagający :)

Znalazłem takie dwa cacuszka

zna ktoś te wędki ? może coś o nich powiedzieć  

https://pl.aliexpress.com/item/M-MH-Power-2-Tips-2-SEC-Casting-Spinning-Rod-Top-Grade-Lure-Rod-2-1M/32543980482.html?scm=1007.13338.50051.0&pvid=f82bfa88-8571-47a7-9295-bb9f25db78cc&tpp=1 

https://pl.aliexpress.com/item/2-1m-2Section-Baitcasting-Fishing-Rod-Power-M-Carbon-Portable-Lure-Rods-Vara-De-Pesca-Carp/32698229194.html?scm=1007.13338.50051.0&pvid=069d5301-345a-4c67-a971-f47952f32e3d&tpp=1

ewentualnie coś innego możecie polecić w cenie tak max 250 zł :)

Edytowane przez moorecki1994