Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

A kliknąłem se te okularki... Jak będą za małe to najwyżej pójdą po kosztach na bazarek B)

Przyszły omawiane wcześniej okulary. Dla przypomnienia te

Wszystko byłoby cacy, gdyby nie to, że są jednak za małe na moje niestandardowe wymiary :(

Wystawię na bazarek jak będę miał chwilę porobić zdjęcia. Jakby ktoś był zainteresowany to można od razu na priv.

Zarekomenduję taką drobnostkę:

https://www.aliexpress.com/item/50PCS-Plastic-Treble-Hook-Protectors-Covers-for-Fishing-Lures-5-Sizes-Holders-Suit-for-Treble-Size/32718196367.html?spm=2114.13010608.0.0.786eKz

Opakowanie po 50 sztuk, więc niemal za darmo, a okazuje się przydatne i poręczne. Nakładanie/zdejmowanie zajmuje sekundę i jest mniej czasochłonne niż "odplątywanie" zaplątanych, niezabezpieczonych kotwic.

Szczególnie przydatne w przypadku większych przynęt, które zazwyczaj przechowujemy luzem w większej skrzynce, a których kotwice potrafią zrobić kuku. Ale sprawdzają się też przy przynętach mniejszych (nie polecam jedynie tych najmniejszych, stosowanie do cukierków jest nieco kłopotliwe)

pozdrawiam

post-64943-0-90741200-1490776383_thumb.jpg

post-64943-0-26213500-1490776384_thumb.jpg

post-64943-0-49879000-1490776384_thumb.jpg

Edytowane przez fonix
  • Like 6

Witam

Czy ktoś z Was miał jakieś "złe przygody" z zakupem?

A dokładnie - leży?(przesyłka w transporcie) sobie paczuszka w WER warszawa od 9 marca.Dwukrotnie się do owego WER dodzwoniłem i dostałem info,że wszystko ok...żeby pytać u siebie.

Zapytałem - info to samo co mogę na stronie znaleźć(przesyłka w transporcie).

To list polecony(przesyłka rejestrowana).

Dodam,że zwykła przesyłka (zakup 16 marca) dotarła 27 marca...

Jakieś rady? sugestie? Czy tylko refleksja,że niektórzy pracownicy PP to zwyczajni złodzieje????

Pozdrawiam Romek

Witam

Czy ktoś z Was miał jakieś "złe przygody" z zakupem?

A dokładnie - leży?(przesyłka w transporcie) sobie paczuszka w WER warszawa od 9 marca.Dwukrotnie się do owego WER dodzwoniłem i dostałem info,że wszystko ok...żeby pytać u siebie.

Zapytałem - info to samo co mogę na stronie znaleźć(przesyłka w transporcie).

To list polecony(przesyłka rejestrowana).

Dodam,że zwykła przesyłka (zakup 16 marca) dotarła 27 marca...

Jakieś rady? sugestie? Czy tylko refleksja,że niektórzy pracownicy PP to zwyczajni złodzieje????

Pozdrawiam Romek

Nie wiem jaka wartość przesyłki ale to raczej wygląda na to, że leży na cle. Najlepeij skontaktuj się z urzędem celnym.Trzeba będzie im podesłać zrzut ekranu z aukcji i potwierdzenie zapłaty, żeby wiedzieli jakie cło naliczyć.

Skąd wniosek że pracownicy PP to złodzieje???

Nie sądzę,żeby leżała na cle przesyłka dokładnie za:Kwota zamówienia: 21,13 PLN

Więc niby kto winien? Krasnoludki?

Zamówiłem sporo drobiazgów i żadnego problemu nie było jak do tej pory....

Generalnie z pracy PP jestem zadowolony...Swego czasu wysyłałem naprawdę dużo przesyłek i nie zdarzyło się,żeby jaka zaginęła.

Ale jak to mówią... musi być wreszcie ten pierwszy raz hahahaha

A złodziei odszczekam(tutaj) jak przesyłka dotrze...

Edytowane przez eRKa
  • Like 2

Nie sądzę,żeby leżała na cle przesyłka dokładnie za:Kwota zamówienia: 21,13 PLN

OK. Tylko bywa tak, że np. celnicy otwierają paczkę i stwierdzają, że jakiś przedmiot ma wartość większą niż na dokumencie przewozowym, wtedy trzeba dolać dok. o których wspomniałem. Ale to raczej rzadkość.

Tak czy inaczej skąd wniosek że pracownicy PP to złodzieje?

Kolego - nie irytuj się tak bardzo...

Napisałem - niektórzy...

Co z przesyłką???

Zdematerializowała się????????

Pytałem - co można zrobić jeszcze,aby wyjaśnić gdzie ewentualnie przesyłka utknęła...

Bo skoro nie utknęła - to jakie inne wyjaśnienie,że ktoś się nie bał i zaje....ał???

I nie chodzi mi o wartość materialną kilku przynęt,a raczej o podejście do załatwienia sprawy..Typowa spychotechnika...

Telefony - wycieczka na pocztę...i to jest ok???

Edytowane przez eRKa

Nawet jak tej paczki nie dostaniesz to kasy nie stracisz, dopóki nie kliknjesz item recived to sprzedawca z alli nie ma twoich dolarów. Raz czekałem prawie max jaki obejmuje ochrona, czyli koło 2mc. W końcu przyszło.przesyłka była nie rejestrowana.

Wysłane z Tapa