Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Miejmy nadzieje,ze wszystko przyjdzie w miare szybko i wsio bedzie ok na pewno sie pochwalę czy przy zamowieniach powyzej 50$ doliczaja clo,czy niekoniecznie?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

też miałem darmową przesyłkę  nic specjalnego

• Like 1

@Michcio nie wprowadzaj ludzi w błąd , bo ryzyko  istnieje i trzeba sie z tym liczyć  ,to ze akurat Ciebie  nie trafili nie znaczy ze nie moze tak sie zdążyć . Mi ostatnio pomimo   deklaracji wartosci  wpisanej przez wysyłającego   - 15$ z darmowa  wysyłką , otworzono paczkę  w celu weryfikacji zawartości przez UC .

Dostałem pismo bym sie zdeklarował co dokładnie  zawiera paczka ,i przesłał dowód zapłaty  lub wyciag z konta .

Nie zapłaciłem cla ani podatku bo  zmieściłem sie w widełkach kwoty zwolnionej od cla i podatku 

Ogólnie przestrzegam przed zakupem jakichkolwiek podróbek .Bo jak trafia taka przesyłkę to na opłatach importowych  taka sprawa nie kończy  . Nie ma tłumaczenia ze kupujący  nie wiedział ze to podróba .Wtedy najlepiej nie przyznawać sie do takiej przesyłki. 

Ja np jestem na "czarnej liście " w UC i każda przesyłka do mnie jest sprawdzana i muszę dostarczyć dowód zakupu ( w formie f-ry ze sklepu, info z aukcji) + wyciąg z przelewem.

Ot takie błędy młodości.

Tak wiec jedyna opcja w moim przypadku - to zakupy do wartości zwolnionej z cła.

Bo Vat to mi zawsze doliczają. Chyba ze trafie na miła Panią w UC i puszcza dalej przesyłkę bez zbędnych pytań.

a jakie to ma znaczenie czy bym w sklepie je odróżnił? wiem tylko że nie nadają się do łowienia te podróby które kupiłem na ali, a te które kupiłem w sklepie w pl były świetne

Nie w sklepie a ze sklepu....

Autosugestia Panie:)

Kiepska podróba i lux Mepps hahahaha