Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jeszcze parę innych hitów na ali... ( I nie mówię tu o bezinważyjących uchwytami na przynęty co są hitem naszej giełdy :)

A co to za wynalazek - bezinważyjących uchwytami na przynęty ???

Najnowocześniejsze, żaden szanujący się wędkarz bez tego nie rusza na łowy ;)

• Like 1

https://pl.aliexpress.com/item/4-Colors-5Pcs-T-Tail-Soft-Worm-Fishing-Lures-Bait-Fishing-Tackle-Pesca/32352020043.html?spm=2114.13010608.0.0.3VsGz1

super gumki - moje najlepsze odkrycie ( a sporo tego kupilem ) 

gumy maja po 9 cm a rozciagaja sie na conajmniej 25 cm ( i nie pekaja ) 

Na naszej części globu widywałem podobne, z-man się nazywają.......ciekawe czy tworzywo te same- zostaw jednego na słońcu, powinien się po kilku dniach zacząć rozkładać, jak wsadzisz go do pudełka z innymi - typowymi przynętami, to zacznie się rozpuszczać.

Pływa toto?

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

Ostatnio kupiłem taki spin:

https://www.aliexpress.com/item/TOMA-1-8m-602UL-Spinning-Lure-Carbon-2-Sections-Fishing-Rod-1-5-5G-3-6LB/32810596558.html?spm=2114.13010608.0.0.JFei5e

oraz z tej oferty obie wersje:

https://www.aliexpress.com/item/Spinning-Baitcasting-Fishing-Rod-Japan-Carbon-Fiber-1-8m-2-Section-602UL-Lure-Rods-Fast-Action/32792798626.html?spm=2114.13010608.0.0.VtiVK0

Ogólnie polecam, ale tylko jako dawca blanku i (jeśli się komuś podoba) rękojeści. Bo blanki są naprawdę fajnymi XUL, nie wklejkami. Problem w tym, że uzbrojenie jest tak idiotyczne i ciężkie, że w tej opcji to po prostu nie nadają się do użycia. I nie mówię tego, dlatego, że mi generalnie żadne uzbrojenie poza własnym nie pasuje. Tylko z punktu widzenia zwykłego wędkarza. Uzbrojenie jest tak złe, że mam wrażenie, że waga samych przelotek i lakieru przekracza już ciężar wyrzutu tego blanku.

W każdym razie, za 25$ z wysyłką to samego blanku UL się nie kupi, więc siłą rzeczy zakup polecam.

Jak je przerobię to się pochwalę i opiszę coś więcej (jeśli będzie taka potrzeba?).

• Like 1

Ostatnio kupiłem taki spin:

https://www.aliexpress.com/item/TOMA-1-8m-602UL-Spinning-Lure-Carbon-2-Sections-Fishing-Rod-1-5-5G-3-6LB/32810596558.html?spm=2114.13010608.0.0.JFei5e

oraz z tej oferty obie wersje:

https://www.aliexpress.com/item/Spinning-Baitcasting-Fishing-Rod-Japan-Carbon-Fiber-1-8m-2-Section-602UL-Lure-Rods-Fast-Action/32792798626.html?spm=2114.13010608.0.0.VtiVK0

Ogólnie polecam, ale tylko jako dawca blanku i (jeśli się komuś podoba) rękojeści. Bo blanki są naprawdę fajnymi XUL, nie wklejkami. Problem w tym, że uzbrojenie jest tak idiotyczne i ciężkie, że w tej opcji to po prostu nie nadają się do użycia. I nie mówię tego, dlatego, że mi generalnie żadne uzbrojenie poza własnym nie pasuje. Tylko z punktu widzenia zwykłego wędkarza. Uzbrojenie jest tak złe, że mam wrażenie, że waga samych przelotek i lakieru przekracza już ciężar wyrzutu tego blanku.

W każdym razie, za 25$ z wysyłką to samego blanku UL się nie kupi, więc siłą rzeczy zakup polecam.

Jak je przerobię to się pochwalę i opiszę coś więcej (jeśli będzie taka potrzeba?).

Chętnie poczytamy / pooglądamy :D

Chyba Cie troche poniosło Mekamil....mam takie kije z Ali....i nie przesadzaj...spoko kijki i można fajnie porzucać....za tą cenę nic lepszego nie mozna oczekiwać i raczej zmiana przelotek czy co tam jeszcze chcesz to nie zrobi z niego rakiety....polecam z czystym sumieniem.... polecam :)

I tu się możesz niestety mylić :D

Dokładnie,obcykani potrafią zrobić cuda z komercyjnych kijków.Wydawać by się mogło iż to zupełnie inne kije :rolleyes:

• Like 1

Dzisiejsze kije "muszą" być szybkie, koniecznością są też ultralekkie przelotki. Taka moda. 

Wędziska z powyższych linków nie spełniają tych kryteriów, co jednak nie znaczy, że do niczego się nie nadają. Właśnie dzięki "za dużym, za ciężkim" przelotkom bardzo dobrze ładują się pod własnym ciężarem, umożliwiając zarzut nielotom, czyli ekstremalnie lekkim przynętą. Ba, jest możliwość rzucenia samą agrafką ;) Sam noszę się z zamiarem przezbrojenia takiego kija, założę mu sukienkę typu Delta, ale jest to taka moja trochę fanaberia. Kaprys, nie potrzeba. Bo kij ma naprawdę niezłe właściwości, stosuję go do główek od 0,5 grama + gumka, popperów, niewielkich woblerków, oraz pod boczny trok. Próbowałem przeciążyć, zakładając na troka ciężarki rzędu 15-20 gramów. Rzuca się tym mało komfortowo (duże ugięcie), jednak kij wytrzymuje takie traktowanie bez jęknięcia. .

Ja nabyłem poniższy kij. W pierwszej wersji z jedną szczytówką, tak mi się spodobał, że kazałem sobie drugi, teraz już z dwiema szczytówkami :)

https://pl.aliexpress.com/item/cheap-ul-spinning-rod-1-8m-0-8-5g-lure-weight-ultralight-spinning-rods-2-5LB/32580349535.html?traffic_analysisId=recommend_3035_25_83087_iswiall&scm=1007.13338.83087.0&pvid=8b7de55a-9881-4e93-86e9-16e1499446e6&tpp=1

• Like 1

Chyba Cie troche poniosło Mekamil....mam takie kije z Ali....i nie przesadzaj...spoko kijki i można fajnie porzucać....za tą cenę nic lepszego nie mozna oczekiwać i raczej zmiana przelotek czy co tam jeszcze chcesz to nie zrobi z niego rakiety....polecam z czystym sumieniem.... polecam :)

Mam w "swojej stajni" kijów, kultowy już Pinacle Vision. Kijek jest uważany za jeden z najlepszych klasyków castingowych w klasie średniej. Kij nowy, właściwie już nieosiągalny na rynku. Mnie się udało kupić nówkę (bez sensu sprzedałem kiedyś posiadany egzemplarz a więc kij znałem). Tego nowego nawet nie rozfoliowałem i od razu przekazałem Kamilowi do przezbrojenia (całkowitego, łącznie z uchwytem i usuwaniem lakieru). Kamil wykonał robotę, używając na prawdę średniej klasy przelotek, nici (tak się umawialiśmy). Uwierz mi, odebrałem zupełnie inną wędkę, która dostał takiej iskry, której zupełnie się nie spodziewałem. Po odbiorze, byłem pod takim wrażeniem, że zeszłoroczny , majowy wyjazd na Choczewo i Żarnowiec przełowiłem metodą twitching tyko tym kijkiem ... Steez za ponad tysiaka przeleżał sobie na burcie łodzi :P  :D

Edytowane przez BOB1

Mylisz się, to, że ma za duże i ciężkie przelotki sprawia tylko tyle, że jest strasznie przeciążony. Przy lżejszym uzbrojeniu będzie się ładował tak samo dobrze, bo on już praktycznie jak muchowy jest.

Właśnie dzięki "za dużym, za ciężkim" przelotkom bardzo dobrze ładują się pod własnym ciężarem, umożliwiając zarzut nielotom, czyli ekstremalnie lekkim przynętą. Ba, jest możliwość rzucenia samą agrafką ;)
  • Like 1

własnie przyjechał moj TETON Z ALI ... w reali wyglada lepjej niz na foto ( fajna zabawka jak za takie pieniadze ) 

https://pl.aliexpress.com/item/1-98-meters-l-soft-ultra-light-carbon-horses-mouth-lure-rod-straight-shank-set-high/32346360215.html?spm=2114.13010608.0.0.mBG8ti

Edytowane przez radmac5
  • Like 1

własnie przyjechał moj TETON Z ALI ... w reali wyglada lepjej niz na foto ( fajna zabawka jak za takie pieniadze )

https://pl.aliexpress.com/item/1-98-meters-l-soft-ultra-light-carbon-horses-mouth-lure-rod-straight-shank-set-high/32346360215.html?spm=2114.13010608.0.0.mBG8ti

Ale fajny. Następny zakup ????

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka