Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kupowałem na przypony okoniowe 25m Ostrożnie i wszystko czytamy 4/5 to fluorocarbon coated. Czyli tylko kryte śladową ilością.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Dlatego warto sprawdzić cenę, fluo kupiłem i żyłkę pokrytą też. Fluo jest droższy i nigdy nie będzie kosztował 5 $

• 2 tygodnie później...

(...)

Czy Ali..istnieje już 3 lata?

Skoro wątek powstał w lipcu 2015, to niech się zastanowię... Trudne pytanie... Chyba nie mam dwóch tysięcy palców, żeby dokładnie policzyć, ale będę zgadywał...

A która odpowiedź się liczy? I co można wygrać?

:)  ;)

Skoro wątek powstał w lipcu 2015, to niech się zastanowię... Trudne pytanie... Chyba nie mam dwóch tysięcy palców, żeby dokładnie policzyć, ale będę zgadywał...

A która odpowiedź się liczy? I co można wygrać?

:)  ;)

A czy ja pytałem ile ten wątek istnieje??:)

To ja odpowiem w sposób bardziej przyswajalny. TAK, Aliexpress istnieje dłużej niż 3 lata. Aż z ciekawości sprawdziłem swoje pierwsze zamówienie na Aliexpress, było to w sierpniu 2014 roku a uwierz konto tam założyłem jeszcze wcześniej [emoji6]

• Like 1

"Linia zlewozmywak"  jest niewątpliwie gwarantem jakości i wytrzymałości :rolleyes:

Wdzięcznym Ci będąc za fakt, że zechciałeś poświęcić tak wiele cennych chwil Twego życia na przestudiowanie podsuniętej przeze mnie strony,  również uczynię to względem Ciebie. Albowiem zaprawdę powiadam Ci, że tak wnikliwa, jakże merytoryczna oraz pełna celnych opinii recenzja tego produktu, motywuje mnie do dalszej pracy. Będę kuł żelazo zanim ostygnie. Tym razem mam zaszczyt podsunąć Ci kolejną lekturę: http://www.eioba.pl/a/1szw/polskie-zwroty-przetlumaczone-na-angielski-humor.

Z poważaniem "słoik" Hubert

• Like 1

Dziękując za lekturę nie omieszkam wytknąć Ci, że Twoja "wnikliwa,  merytoryczna oraz pełna celnych opinii recenzja tego produktu" nie była dużo wartościowsza od mojego wpisu. Jeżeli używasz/używałeś tej linki przez 2-3 lata, to mógłbyś dodać do linku swoje spostrzeżenia, a nie poprzestać na linku.

Z poważaniem "warsiawiak" Sławek :)

• Like 1

OK ale jest jej tylko 50 metrow jak zamówić 150? Poprostu kilkam 3szt czy jak? I jaką grubosc na kleniki I okonie ta 0,6cz0,8 chodzi żeby była wytrzymała I się nie rwała

Nie szukaj oszczędności na siłę, te elementy zestawu warto stosować sprawdzone.

Dokładnie, ktoś kto stosuje chińskie przypony, kółka łącznikowe, przypony wolframowe czy haki to prosi się o problemy. Dopisałbym do listy plecionki, ale niewykluczone że są jakieś perełki:) Właśnie otrzymałem fajny pstrągowy woblerek za 68 centów. Kolorystyka fantastyczna!

TrBSilc.jpg

Jednak co z tego skoro mocowanie kotwiczki wtopione jest w ten sposób? Obawiam się, że 3 kg tęczak zdemoluje ten woblerek i odpłynie z kotwiczką.

N05ZkJW.jpg

https://pl.aliexpress.com/item/Mr-Fish-1PCS-8CM-7-5G-Minnow-Fishing-Lure-Lot-Fishing-Lures-Artificial-Hard-Fishing-Bait/32708351960.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ZoUTee

Nie szukaj oszczędności na siłę, te elementy zestawu warto stosować sprawdzone.

A czym rużnią się te agrawki od tych które są dostępne w sklepie w niższej cenie?Co do przyponów wolframowych to owszem jest duża rużnica w grubości przypony oraz Cena dlatego pytam czy ktoś już miał I czy można to ze spokojnym sumieniem kupić.

Dokładnie, ktoś kto stosuje chińskie przypony, kółka łącznikowe, przypony wolframowe czy haki to prosi się o problemy. Dopisałbym do listy plecionki, ale niewykluczone że są jakieś perełki:) Właśnie otrzymałem fajny pstrągowy woblerek za 68 centów. Kolorystyka fantastyczna!

Jednak co z tego skoro mocowanie kotwiczki wtopione jest w ten sposób? Obawiam się, że 3 kg tęczak zdemoluje ten woblerek i odpłynie z kotwiczką.

https://pl.aliexpress.com/item/Mr-Fish-1PCS-8CM-7-5G-Minnow-Fishing-Lure-Lot-Fishing-Lures-Artificial-Hard-Fishing-Bait/32708351960.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ZoUTee

Tu już nie chodzi o oszczedności lecz nasz rynek zasypany jest Chiną więc dlaczego przepłacać za to Samo.

Tu już nie chodzi o oszczedności lecz nasz rynek zasypany jest Chiną więc dlaczego przepłacać za to Samo.

Edytuj post, moje zdj są duże (mimo pomniejszenia) i nie trzeba ich pokazywać raz jeszcze. "China" "Chinie" nierówna, ważna jest konstrukcja i kontrola jakości. Był kiedyś wypust chińskich ripperów z wbudowanym obciążeniem, na swoje nieszczęście brandował je Jaxon. Okazało się, że po braniu sandacza dolna kotwiczka zostaje wyrwana przez biedną rybę. Podobny manewr ze Stormem raczej nie przejdzie, mimo że w USA robiony na pewno nie jest ;) Skoro już chcesz kupować akcesoria chińskie to spróbuj "chińskie markowe" typu Bearking czy Meredith.