Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, ktoś kto stosuje chińskie przypony, kółka łącznikowe, przypony wolframowe czy haki to prosi się o problemy. Dopisałbym do listy plecionki, ale niewykluczone że są jakieś perełki:) Właśnie otrzymałem fajny pstrągowy woblerek za 68 centów. Kolorystyka fantastyczna!

Jednak co z tego skoro mocowanie kotwiczki wtopione jest w ten sposób? Obawiam się, że 3 kg tęczak zdemoluje ten woblerek i odpłynie z kotwiczką.

A weź sobie wagę sprężynową i posiłuj się z tym.W tej cenie wobek to i strata niewielka jak zniszczysz.Ale pewność,że wytrzyma - bezcenna.

Ja stawiam,że wytrzyma minimum 10 kg

• Like 1

A weź sobie wagę sprężynową i posiłuj się z tym.W tej cenie wobek to i strata niewielka jak zniszczysz.Ale pewność,że wytrzyma - bezcenna.

Ja stawiam,że wytrzyma minimum 10 kg

Masz rację, potestuję i dowiem się przynajmniej czy nie ma jakiejś rażącej wady fabr. Jednak duży tęczak ma dynamikę, o której nie śniło się fizykom i którą trudno będzie zasymulować wagą - po niezbyt forsownym holu węzeł na Ownerze 0.16 mm rozchodził się w rękach. Sandacz też potrafi ładnie "dupnąć" tyle że zawsze w dół, szczupak wykręcić, a sumek zgnieść paszczą.. :)

Edytowane przez skrzyp

No to jeszcze jedna zagadka ktoś coś o stalkach z Ali I agrawki z kretlikiem najlepiej zestawy muszę zakupić ale które będą OK?

Nie szukaj oszczędności na siłę, te elementy zestawu warto stosować sprawdzone.

Popieram. Forumowy kolega Dariusz Lipka robi niedrogie ale zarazem świetne agrafki i radzę do niego się udać.

• Like 2

No I dziękuję jedna konkretna odpowiedz a nie sama krytyka.

Gdzie widziałeś krytykę, z mojej strony na pewno jej nie było.

Sam kupuję sporo rzeczy z chin, ale akurat ten element zestawu wydaje mi się jako coś co powinno być pewne ze sprawdzonego źródła, zbyt dużo ryb i przynęt straciłem przez złej jakości agrafki, krętliki i przypony ( w tym wydawałoby się renomowanych firm ).

Ostatnio przez lipną agrafkę odleciała mi Sebilka magic swimmer.

• Like 3

I tu się Niedźwiedzie mylicie bo agrafki są dobrej jakości a kółka bardzo dobrej. Trzeba tylko szukać innych niż 100 szt. za 2 zł przy 70% off ;) Przede wszystkim kółka niedzewne i nie najtańsze oferty. Problem jest z małmi kółkami 4mm bo nie ma dobrych w cenie lepszej niż w Pl ale maluchy kupuję i tak od krajowego producenta. Będę miał na Dadaju to będziecie mogli sobie okukać.

Niekoniecznie. Nie brałem najtańszych agrafek przy kilku partiach zakupionych i większość była do dupy.

Wolę brać sprawdzone Eagle Claw z USA. 

Rzucam klockami 50-120 gramów które czasem potrafią kosztować 50-100 zł za sztukę i szkoda mi czasu i pieniędzy na eksperymenty.

Endriu bo trzeba swoje przegrzebać żeby trafić właściwe. Miałem dwa rodzaje z wmontowanym krętlikiem na stałe. Żeby zakładanie przynęt nie doprowadzało mnie do białej gorączki to nie mógł bym złego słowa powiedzieć. Jak szukałem agrafek to chyba tylko mikadowskich typu polish nie znalazłem, tak to do wyboru do koloru wszystko co w sklepach z kilkuset % przebitką.

• Like 1

I tu się Niedźwiedzie mylicie bo agrafki są dobrej jakości a kółka bardzo dobrej. Trzeba tylko szukać innych niż 100 szt. za 2 zł przy 70% off ;) Przede wszystkim kółka niedzewne i nie najtańsze oferty. Problem jest z małmi kółkami 4mm bo nie ma dobrych w cenie lepszej niż w Pl ale maluchy kupuję i tak od krajowego producenta. Będę miał na Dadaju to będziecie mogli sobie okukać.

To jakie polecasz skoro używasz podaj linka

Rzucić się nie rzuciły, ale po 20 sek. można znaleźć;

https://pl.aliexpress.com/category/100006796/fishing-waders.html?site=pol&isrefine=y

Jeśli mogę nieśmiało zwrócić uwagę, to sęk w tym, że ja szukam neoprenowych(obojętnie 3,4,5mm) i przez wyszukiwanie "fishing waders" czyli to co Ty znalazłeś po 20 sekundach nie ma tam takich :D To byłoby zbyt proste ;)

Endriu bo trzeba swoje przegrzebać żeby trafić właściwe. Miałem dwa rodzaje z wmontowanym krętlikiem na stałe. Żeby zakładanie przynęt nie doprowadzało mnie do białej gorączki to nie mógł bym złego słowa powiedzieć. Jak szukałem agrafek to chyba tylko mikadowskich typu polish nie znalazłem, tak to do wyboru do koloru wszystko co w sklepach z kilkuset % przebitką.

Z tym wszystkim to bym nie przesadzał :) Kilka modeli z Chin widziałem na żywo i kiła to mało powiedziane :)

Dzisiaj przyszły długo wyczekiwane gumy na od Esfishing Lure Store

Zamówione z myślą o jesiennych sandaczach.

Gumy są miękkie i sprawiają wrażenie dość delikatnych, materiał z jakich zostały wykonane ze wszystkich znanych mi gum najbardziej przyrównałbym do Keitechów. Śmierdzą okrutnie (zapach kraba). Podobnie jak Keitechy zawierają sól.

Jestem bardzo ciekawy jak się sprawdzą nad wodą :) Szczególnie te fioletowe, ze względu na kształt, z jakim się jeszcze nie spotkałem. Pozostałe wzory są - jak wiadomo - dobrze sprawdzone. Ogólnie Ruskie w komentarzach chwalą.

post-55458-0-51627700-1507121134_thumb.jpg

post-55458-0-91125000-1507121134_thumb.jpg

• Like 3