lukastrance Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 @Lukastrance Waga szpuli jest na fotce (szpulka leżąca na wadze) trzeba zjechać na dół strony. Jak dla mnie różnica prozaiczna 2 gr. ale może i 2 gr. robi różnicę.Przeglądam na telefonie i nie widzę tam takiego zdjęcia :/ widzę cały multik leżący na wadze a mi chodziło o wagę samej szpulki. Jak możesz napisz ile waży dla zaspokojenia ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Assassin - 14.8 grStealth - 12.4 gr Oczywiście waga szpuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Podbierak po tuningu siateczką z aliexpress. Na sucho spoko, zobaczymy jak się będzie w boju spisywał.https://pl.aliexpress.com/item/Drop-Shipping-Wyczy-Guma-Wymiana-Ryby-Netto-W-dkowanie-L-dowanie-Obw-d-W-dkarskiego-Nowy/32833032903.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.pYZ5Nc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 @Artech Możesz mi powiedzieć gdzie ty z tym "podbierakiem" chodzisz na ryby ? Taka naszła mnie ciekawość patrząc na Twój profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Podbierak po tuningu siateczką z aliexpress. Na sucho spoko, zobaczymy jak się będzie w boju spisywał.https://pl.aliexpress.com/item/Drop-Shipping-Wyczy-Guma-Wymiana-Ryby-Netto-W-dkowanie-L-dowanie-Obw-d-W-dkarskiego-Nowy/32833032903.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.pYZ5Nc podbier.jpgMożesz mi powiedzieć czy ta guma jest dość miękka i czy jest gruba? Potrzebuje zamiany na coś mniej czepliwego w podbieraku składanym w 8 z dekatlonu. Taka siatka gumowana z jaxona jest za gruba i potem nie mogę go złożyć. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Witam. Czy ktoś miał styczność np. z :https://pl.aliexpress.com/item/2016-Fishing-Rod-2-1-2-7M-Casting-Spinning-Fishing-Rod-99-Carbon-Fiber-Fishing-Rod/32643900276.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.262.CwegQlJeśli nie, czy ktoś może coś polecić z ali o długości 2,7 i c.w. 21g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) @Artech Możesz mi powiedzieć gdzie ty z tym "podbierakiem" chodzisz na ryby ? Taka naszła mnie ciekawość patrząc na Twój profil.Nie za bardzo rozumiem o co pytasz. Ale podbierak jest używany zgodnie z przeznaczeniem. Możesz mi powiedzieć czy ta guma jest dość miękka i czy jest gruba? Potrzebuje zamiany na coś mniej czepliwego w podbieraku składanym w 8 z dekatlonu. Taka siatka gumowana z jaxona jest za gruba i potem nie mogę go złożyć. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaSiatka jest porównywalnej grubości ale jakby bardziej miękka Edytowane 15 Listopada 2017 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Tak mi się wydawało że takich podbieraków używają muszkarze, a Ty jesteś ze Szczecina, stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Nie tylko muszkarze. Do pstrągowania spinningowego, szczególnie na brodzonego jest jak najbardziej wskazany.W taką siatkę kotwiczki się nie plączą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Tak mi się wydawało że takich podbieraków używają muszkarze, a Ty jesteś ze Szczecina, stąd moje pytanie. To tylko podbierak i nie jest przypisany do metody, no chyba że do muchy trzeba mieć inny, a do spina inny, tylko czy ryby o tym wiedzą. P.S. To w Szczecinie nie można łowić na muchę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 To tylko podbierak i nie jest przypisany do metody, no chyba że do muchy trzeba mieć inny, a do spina inny, tylko czy ryby o tym wiedzą. P.S. To w Szczecinie nie można łowić na muchę No można, można też nurkować z kuszą na ABC (maska, rurka, płetwy) w odmętach Odry, ale jakie będą tego efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Uwierz, że w wodach szczecińskiego okręgu można z powodzeniem łowić na muchę, a muszkarzy u nas też nie mało. Osobiście muszkarz ze mnie żaden ale kilka pstrągów na suchą muszkę udało się złowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 @Artech W Inie w jej górnym biegu koło Recza widziałem na własne oczy całe ławice pstrągów, ale było to 30 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 @Artech W Inie w jej górnym biegu koło Recza widziałem na własne oczy całe ławice pstrągów, ale było to 30 lat temu No właśnie: 30 lat temu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 No właśnie: 30 lat temu... Co było 30 lat? Przypomnij mi, bo mam sklerozę i zapomniałem . 30 lat temu nie było dużo dużych pstrągów w Bobrze, teraz też już nie ma .30 lat było dużo dużych pstrągów w Kwisie, bo ruskie pilnowały, teraz nie ma, ani ruskich, ani dużo dużych pstrągów . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Co było 30 lat? Przypomnij mi, bo mam sklerozę i zapomniałem . 30 lat temu nie było dużo dużych pstrągów w Bobrze, teraz też już nie ma .30 lat było dużo dużych pstrągów w Kwisie, bo ruskie pilnowały, teraz nie ma, ani ruskich, ani dużo dużych pstrągów . :) Moja babcia w takich sytuacjach mówiła: "Nie filozofuj!" ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 A milicjant powiadał: "Nie filozuj" . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Wystarczy offtopu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 (edytowane) Teton TTS632UL to bardzo delikatny kij jakiego jeszcze nie używałem, myślałem o zmontowaniu zestawu stricte okoniowego, ale nigdy nie miałem do czynienia z multikiem, i nie wiem czy dobrze kombinuje ?Kompletne pomieszanie z poplątaniem Ci wyszło.Jeśli zamówiłeś kij o symbolu jak powyżej to zamówiłes wersję spinningową i żaden multik Ci do niej nie spasuje.Castingi mają początek TTC.Poza tym,do tak delikatnego(4lb)casta multik ze szpula ważącą 12 czy 14g moim zdaniem się nie nada.Mam ten kijek,jest świetny ale do tego jest potrzebny multiplikator dedykowany do UL,z lekką i płytszą szpulą.Myślę że takie minimum to Revo LT z fabrycznych lub coś z tunningową szpulką i łożyskami.Zwróć uwagę że górne cw.tej wykałaczki to 4g.(realnie 5-6g.rzuci ale to nic nie zmienia).Poza tym,zaczynanie przygody z castem od tak ekstremalnie lekkiego "pułapu" jest dość ryzykowne-możesz się zrazić.Ja tego Assasina też zamówiłem ale do kija 8-14lb. i przynęt od 7,8g.skupionej masy-myślę że do tego się nada.To że w opisach obydwu multików jest słowo "ultralight" nie znaczy że komfortowo ogarna tak lekkie łowienie.Bardziej odnosi się to do ich wagi,faktycznie są lekkie. Edit:żeby nie było,żaden ze mnie castingowy cesarz .Drugi pełen rok dopiero kończę,z UL dopiero od zeszłej jesieni.Tetona 4lb jednak mam już jakiś czas,sporo nim już porzucałem i połowiłem i niestety-aby porzucać przynętami o wadze do jakich kij jest dedykowany multik musi być odpowiedni-Assassin ze szpulką 14g.raczej nie da rady. Edytowane 18 Listopada 2017 przez drag 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 @drag Dzięki za rzeczową odpowiedź, mimo wszystko kupię jednego z tych chińczyków, poeksperymentuje. A docelowo pójdzie do jerkowego zestawu. Później zastanowię się nad dalszym losem tej wykałaczki jak to nazwałeś . A jakiego kołowrotka do tego kija używasz Ty ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Używam Revo LT.To chyba taka najtańsza dedykowana do UL opcja możliwa do zdobycia(trafiają się używki u nas na giełdzie w przyzwoitych pieniądzach ).Docelowo jednak będzie myślę Scorpion lub Aldebaran BFS ale to chyba już nie w tym sezonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 ..."alebaran" zdecydowanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 ..."alebaran" zdecydowanie Zobaczymy Robercie,zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Znalazłem na Ebay'u używki z Japonii za 600 pln z wysyłką. Nie wiem na czym polega ten ich fenomen handlu używanym sprzętem na tej platformie. Ilekroć kupowałem od Japończyków przynęty oznaczone jako używane, wyglądały jak nowe które nigdy wody nie widziały, pozbawione były tylko oryginalnych opakowań. Poszukam oferty licytacją. Tu np z Kandy wygląda jak nie używany, tylko nie ta ręka https://www.ebay.pl/itm/Near-Mint-Abu-Garcia-REVO-LT-6-baitcasting-reel/122731223230?hash=item1c9359d8be:g:LsAAAOSwySlZ7W2t Edytowane 19 Listopada 2017 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Bardzo fajne woblerki: https://www.aliexpress.com/item/1pcs-Fishing-Lures-3D-Eyes-Floating-Laser-Minnow-Hard-Aritificial-Wobblers-Crankbait-Plastic-Baits-Pesca-Isca/32798301089.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.tEZpLPSchludnie wykonane, dobrze pracują i mają system rzutowy, więc daleko lecą i nie koziołkują w locie. No, a cena taka, że można rwać, nie patrzeć 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi