Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli jesteśmy w temacie latarek... To może macie coś na oku w dobrej cenie z Ali?

Pozdrawiam, Tomasz eS

Szukaj czegoś z diodą XM-L2 , XM-L U2, zawodowo używam Mactronica Thunder XTR, przedtem używałem Mactronica blackeye 780. Latarki zaopatrzone w/w diody. 

Edytowane przez Małkociniak

Tomasz wysłałem info na priv, bo oferta nie dotyczy Ali. Pozdrawiam

Kolege Małkociniak widzę dalej interesują tematy poboczne jak płeć czy zastosowanie.

Wiesz, dobrze wiedzieć do kogo się zwracasz (on, ona), to taki aspekt wynikający z wychowania. 

Z tego co się kiedyś orientowałem (choć pamięć może mnie zawodzić) dioda T6 która niby jest w tej pałkolatarce nie ma szans wygenerować 2000lm (a tak zakłada sprzedawca), nie jest w stanie wygenerować nawet połowy tej wartości ;) generalnie jako latarka to raczej szału nie będzie ale jako pałka z funkcją święcenia się sprawdzi

Z diody XM-L T6 bo taka zapewne jest w tej pale,  można osiągnąć maksymalnie 500 lm.

Bardzo dobre i tanie (jak za tą jakość) są latarki Convoy. Do ogólnego zastosowania polecam S5, S2+ mam obie i świecą dość szeroko i daleko. Do tego, dobry akumulatorek, ładowarka  Miller ML102 i dyfuzor (przydatna rzecz, ta latarka z nałożonym dyfuzorem świeci dookólnie coś jako 100 watowa żarówka).

Trochę drożej SKILHUNT H03 - można używać zarówno jako czołówkę  i latarkę ręczną. Super szerokie, mocne i przyjemnie światło, przemyślane tryby i ogólnie fajna konstrukcja.

Ogólnie te latarki można często wyrwać w lepszych cenach na Banggood.

Bardzo dobre i tanie (jak za tą jakość) są latarki Convoy. Do ogólnego zastosowania polecam S5, S2+ mam obie i świecą dość szeroko i daleko. Do tego, dobry akumulatorek, ładowarka  Miller ML102 i dyfuzor (przydatna rzecz, ta latarka z nałożonym dyfuzorem świeci dookólnie coś jako 100 watowa żarówka).

Trochę drożej SKILHUNT H03 - można używać zarówno jako czołówkę  i latarkę ręczną. Super szerokie, mocne i przyjemnie światło, przemyślane tryby i ogólnie fajna konstrukcja.

Ogólnie te latarki można często wyrwać w lepszych cenach na Banggood.

Jeżeli jesteśmy w temacie latarek... To może macie coś na oku w dobrej cenie z Ali?

Pozdrawiam, Tomasz eS

Tak jak Grzesiek napisał latarek szukaj na Bangood i Gearbest , najlepiej za pośrednictwem n/w stronki, linki do okazji i czasem przydatne opinie użytkowników.

https://www.pepper.pl/promocje/latarka-convoy-l6-6000-6500k-za-4499-gearbest-59245

Edytowane przez Małkociniak

ALLBLUE 2017 Good Quality Fishing Lure Laser Minnow Wobbler Professional Baits 70mm/6.5g 8# Anti-rust Hook Crankbait Popper AB02

http://s.aliexpress.com/yIR3eeii

(from AliExpress Android)

Te są całkiem dobre i lotne.

Bardzo dobre woblerki do twitchingu okoniowego. Do złudzenia przypominają Basary od LuckyJohna. Kotwiczki wyglądają na słabe, ale w sumie nie miałem z nimi żadnych złych przygód. Wobler zatrzymany w miejscu nie stoi poziomo jak Basara, a leci lekko do przodu. Na początku myślałem,że będzie mniej skuteczny, ale bywały takie dni kiedy okonie brały tylko w chińczyki...

pozdrawiam

• Like 2

Co ma piernik do wiatraka a tym bardziej mojego pytania...

no comment

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, tylko proszę przyłóż się. Wiem że mocno promowana jest trzecia płeć, jakoś to mnie nie przekonuje. Jeśli toś zwraca się do Ciebie zamiast widziałeś zamiast widziałaś, oglądałaś zamiast  oglądałeś, czy cie to nie razi?

Jak dla mnie możesz być gender, myślę że zrozumiałeś ?

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, tylko proszę przyłóż się. Wiem że mocno promowana jest trzecia płeć, jakoś to mnie nie przekonuje. Jeśli toś zwraca się do Ciebie zamiast widziałeś zamiast widziałaś, oglądałaś zamiast  oglądałeś, czy cie to nie razi?

Jak dla mnie możesz być gender, myślę że zrozumiałeś ?

Przeczytaj moje pierwsze pytanie i pomyśl. Naprawdę jak chcesz mądrze podyskutować to pisz na priv i nie zaśmiecaj wątku.

• Like 1

Bardzo dobre woblerki do twitchingu okoniowego. Do złudzenia przypominają Basary od LuckyJohna. Kotwiczki wyglądają na słabe, ale w sumie nie miałem z nimi żadnych złych przygód. Wobler zatrzymany w miejscu nie stoi poziomo jak Basara, a leci lekko do przodu. Na początku myślałem,że będzie mniej skuteczny, ale bywały takie dni kiedy okonie brały tylko w chińczyki...

pozdrawiam

Jak z jakoscia lakieru? Nie kruszy sie po kilku bliskich spotkaniach z kamieniami? :) Nie trzeba nic podklejac przed wodowaniem?

Tu go masz na części pierwsze rozebranego. Tylko tłumacz gogla się przyda. https://jeanpaulcharles.wordpress.com/2017/01/07/le-moulinet-kastking-kodiak-4000/

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 2