Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

"rozszerzone długość: około 1 m"

To trzeba mieć spore akwarium...

nie takie spore znowu...

a propos, ktoś używał ołówków np.:

https://pl.aliexpress.com/item/110mm-12-6g-new-arrival-fishing-lures-plastic-lip-hard-bait-fishing-tackle/32814802973.html?spm=2114.56010108.5.1.3fb2b586fSUdgZ&&scm=1007.12783.72505.0

albo może coś polecić z tego rodzaju przynęt - waga 22-28 gram.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

W końcu doczekałem się zamówionego kijka, pierwsza wędka z ali i pierwszy cast zarazem. Coś takiego: https://pl.aliexpress.com/item/Tsurinoya-Marka-100-W-gla-Spinning-W-dki-2-1-m-Szybki-System-Zarzucania-Przyn-ty/32832038374.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.pa2ulr I powiem, że jestem szczerze zaskoczony. Ale to tak bardzo pozytywnie zaskoczony. Wnioskując po opisie: akcja fast, cw. 7-20g.,  7-16lb, szczytówka 2mm, dół 10mm. spodziewałem się raczej dość wolnego kija z głębszym ugięciem, typowego  jak na ten segment cenowy. Zamawiałem raczej z myślą o szczupakach i twardych przynętach, no i trzeba będzie dalej myśleć o castingu pod szczupłe. Ten kij to typowa sandaczowa kosa. Jeśli to jest fast, to xfast musiał by być chyba piórem resora. Naprawdę b.szybka wędka. Praca typowo szczytowa. Szczyt na pewno nie ma 2mm, ma jakieś 1,6mm. Szczytówka nie jest spolegliwa czy delikatna, raczej konkretnie mocna. Powinna bez problemu podbijać 20g.ołowiu. Dolnik ma tyle finezji co w mhx p844, czyli beton. Ogólnie wędka sprawia wrażenie oczko mocniejszej, takiej uncjówki.  Co do wykonania to jak za tą kasę, nie ma się do czego przyczepić. Przelotki ułożone równo, niepociapane lakierem, pianka twarda, podobna jak w major craft, tylko ten dziwnie zabudowany kdps i tuleja która jest pod nim- brzydkie to. Wygląda dokładnie jak na zdjęciach z aukcji, nie gorzej, nie lepiej. Podsumowując, nic lepszego w tych pieniądzach nigdy nie widziałem. Jak dojdzie kolejna część tej chińskiej układanki, w postaci kastking royale legend, wtedy wstawię zdjęcia ugięcia. 

• Like 5

dojechaly do mnie woblery ala rapalki z aliexpres jedne z tanszych 2zl70gr za sztuke. Cena bardzo atrakcyjna, wobler jest wykonany dosc dobrze, stelaż wewnatrz woblera przez calą dlugosc. Do wywalenia od razu kolka lacznikowe bo sa tragiczne rozginaja sie w rekach. Co do kowticzek mam mieszane odczucia poniewaz w jednym woblerku na dziesiec kotwiczki rozgiela sie pod delikatnym naciskiem... naprawde niewielkiej sily uzylem do tego aby rozgiąć kotwice z innymi jest lepiej sa zdecydowanie mocniejsze, ale i tak raczej trzeba je wymienic.

5039f2268a46.jpg

e59de67fe0ba.jpg

4d9344db42a7.jpg

praca woblera

• Like 7

dojechaly do mnie woblery ala rapalki z aliexpres jedne z tanszych 2zl70gr za sztuke. Cena bardzo atrakcyjna, wobler jest wykonany dosc dobrze, stelaż wewnatrz woblera przez calą dlugosc. Do wywalenia od razu kolka lacznikowe bo sa tragiczne rozginaja sie w rekach. Co do kowticzek mam mieszane odczucia poniewaz w jednym woblerku na dziesiec kotwiczki rozgiela sie pod delikatnym naciskiem... naprawde niewielkiej sily uzylem do tego aby rozgiąć kotwice z innymi jest lepiej sa zdecydowanie mocniejsze, ale i tak raczej trzeba je wymienic.

Kotwiczki do wymiany, może się zdarzyć, że któryś będzie pił wodę. Ale za to szczupaki je lubią.

Edytowane przez Młody wędkarz

No właśnie za mało. Porównując do konkurencji powinien koło 10 ważyć.

W przypływie szczerości, małym drukiem, sprzedawca podaje: pojemność >40ah. I to jest bliskie prawdy. Reszta to tylko pic na wodę i naklejka B)

• Like 1