Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Dojechała do mnie kolejna partia przynęt z aliexpres, tym razem zamówiłem troszkę droższe przynęty. Cena za sztukę uwzględniając wszystkie rabaty to 13.5zl :)

przynęty kupowałem tutaj https://www.aliexpress.com/store/336976?spm=a2g17.10010108.0.0.7178f44NtNH3V.

Przynęty zupełnie na innym levelu jakościowym niż poprzednie opisywane prze zemnie. Biorąc obie przynęty w rękę od razu czuć różnice w jakości, ale też i cenie poprzednie kosztowały 2.70szt.

Woblery te posiadają MOIM zdaniem bardzo dobrej jakości kolka łącznikowe o ile poprzednie rozginały się po dość lekkim pociągnięciu tak tych nie daje rady rozgiąć. Kotwice to samo są dużo mocniejsze, jednak nie jest to Owner. W tym przypadku nie będę raczej ich wymieniał jak poprzednich. Stelaż nie jest robiony przez całość woblera tylko wklejane oczko pokazują to zdjęcia (nie udało mi się tego wyrwać, strzelała linka 15lb) Za tę cenę uważam ze naprawdę warto sobie zamówić i samemu ocenić. Sprzedawca za 4 kupione przynęty daje jedną losową przynętę w gratisie za 6 kupionych przynęt wysyła dwie sztuki. Ja otrzymałem woblerka ala rapla dt i paczkę z gumowymi przynętami. Żeby nie było zbyt kolorowo dodam ze na paczkę czekałem dwa miesiące i jeszcze pomylił sprzedawca kolory. 

Teraz troszkę zdjęć i krótkie filmy z pracy przynęt.

f38e4e07ae2d.jpg

deaf618a902f.jpg

Praca

9f86eac9e11f.jpg

7da3ed0e77db.jpg

026c27eda98c.jpg

ba405cebfa55.jpg

d89656284304.jpg

Praca

A to gratis od sprzedawcy opis na opakowaniu 10g dł 50mm głębokość schodzenia 2,1-2.4m

559e3770051a.jpg

95523ba308a0.jpg

Praca

Zamówiłem również żabki raczej z ciekawości chociaż mam nadzieje ze w maju zaskoczą.

żabki zamawiane tutaj https://pl.aliexpress.com/item/4pc-lot-New-2014-Proberos-7-Sections-Fishing-Lure-10cm-4-0-45oz-12-5g-Swimbait/1825312329.html

8cf9d929d685.jpg

e480bbc3f043.jpg 

Edytowane przez Michci0
  • Like 3

Zna ktoś,ma ktoś,używa ktoś poniższego kija? Głównie chodzi o jego przydatność do szarpania woblerów (twitching) na niewielkich pstrągowych rzeczkach.

http://s.aliexpress.com/VnEBFjuq?fromSns=Copy

Edytowane przez marcin186

https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Fenwick-HMG-GS66ML-GS64L-GS66M-GS70MH-GT66M-Spinning-casting-Fishing-Rod-1-91M-1-98M/1053031_32818492036.html?spm=a2g17.12010612.0.0.7bc4390cweeaVk

Ktoś coś o tym sklepie i produktach ? Większość wygląda ok ... tylko Fenwicki jakieś dziwne. Mam 2 HMG z USA i tak nie wyglądają ... ale co ja tam się znam ;)

Edytowane przez Robert Crocker
  • Like 2

Dziś wybrałem się nad miejski odcinek rzeczki pstrągowej, na woblera przez godzinkę nawet trącenia. Nad rzeką spotkałem kolegę , łowił na gumki od Chińczyka, które mu zamówiłem. Zdębiałem jak powiedział mi o kilkunastu kontaktach i kilku rybkach;) zwłaszcza, że jest styczeń. Sam założyłem ten chiński silikon i w 20 minut złowiłem 3 pstrążki, pewnie na inne gumki też by brały, ale te o których piszę wydają się być dobre. Pracują agresywnie ogonkiem. Kupiłem je tu z myślą o okoniach:D :

https://www.aliexpress.com/store/product/10Pcs-Lot-Lures-Soft-Bait-47mm-1g-silicone-bait-Worms-fishing-lure-with-salt-smell-Fishing/2926049_32796936402.html?spm=2114.12010612.0.0.5d2dfc971arxaP

• Like 2

Dziś wybrałem się nad miejski odcinek rzeczki pstrągowej, na woblera przez godzinkę nawet trącenia. Nad rzeką spotkałem kolegę , łowił na gumki od Chińczyka, które mu zamówiłem. Zdębiałem jak powiedział mi o kilkunastu kontaktach i kilku rybkach;) zwłaszcza, że jest styczeń. Sam założyłem ten chiński silikon i w 20 minut złowiłem 3 pstrążki, pewnie na inne gumki też by brały, ale te o których piszę wydają się być dobre. Pracują agresywnie ogonkiem. Kupiłem je tu z myślą o okoniach:D :

https://www.aliexpress.com/store/product/10Pcs-Lot-Lures-Soft-Bait-47mm-1g-silicone-bait-Worms-fishing-lure-with-salt-smell-Fishing/2926049_32796936402.html?spm=2114.12010612.0.0.5d2dfc971arxaP

Fakt, bardzo fajna gumka, fajnie merda tym ogonkiem :) Brdziane okonie bardzo je lubią.

Trochę Relax Banjo. Łowne były  :)

dojechaly do mnie woblery ala rapalki z aliexpres jedne z tanszych 2zl70gr za sztuke. Cena bardzo atrakcyjna, wobler jest wykonany dosc dobrze, stelaż wewnatrz woblera przez calą dlugosc. Do wywalenia od razu kolka lacznikowe bo sa tragiczne rozginaja sie w rekach. Co do kowticzek mam mieszane odczucia poniewaz w jednym woblerku na dziesiec kotwiczki rozgiela sie pod delikatnym naciskiem... naprawde niewielkiej sily uzylem do tego aby rozgiąć kotwice z innymi jest lepiej sa zdecydowanie mocniejsze, ale i tak raczej trzeba je wymienic.

Dzisiaj listonosz przyniósł mi paczkę z identycznymi woblerami. Kotwice są wyjątkowo parszywej jakość, kółka łącznikowe również. Same woblery wyglądają całkiem nieźle, na 2 sztukach trafiłem na nadlewki kleju na sterach, które musiałem zeszlifować. Poza tym wydają się ok, w środku mają kilka metalowych kulek - będą ładnie szybować nad wodą :)

Kiepskie tłumaczenie.

Możesz to rozwinąć?

Pamiętaj o zasadach tworzenia wpisów. Ograniczasz się do stwierdzeń składających się z jednego, najwyżej dwóch słów. Jest to nie tylko niegrzeczne i niezgodne z naszymi zasadami, ale i nic, zupełnie nic nie wnosi do tematu. Ot, bezsensowna pisanina. Jeśli coś stwierdzasz, umotywuj, na jakiej podstawie tak uważasz, jakie przeprowadziłeś badania, które swoimi stwierdzeniami podważam, jakie własne doświadczenia posiadasz, jaką wiedzą zechcesz się podzielić. Bo jak na razie, to poza łamaniem regulaminu nic nie wniosłeś do dyskusji.

Moze ktoś polecić sprawdzony kołowrotek wielkości około 3000-4000 ?

Tani.

Z przeznaczeniem na połowy na lodzie

Poważnie? Wielkość 3000 - 4000 z przeznaczeniem na lód?! Czy to tylko taki niewinny żarcik :huh:  :)