Skocz do zawartości

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś wybrałem się nad miejski odcinek rzeczki pstrągowej, na woblera przez godzinkę nawet trącenia. Nad rzeką spotkałem kolegę , łowił na gumki od Chińczyka, które mu zamówiłem. Zdębiałem jak powiedział mi o kilkunastu kontaktach i kilku rybkach;) zwłaszcza, że jest styczeń. Sam założyłem ten chiński silikon i w 20 minut złowiłem 3 pstrążki, pewnie na inne gumki też by brały, ale te o których piszę wydają się być dobre. Pracują agresywnie ogonkiem. Kupiłem je tu z myślą o okoniach:D :

https://www.aliexpress.com/store/product/10Pcs-Lot-Lures-Soft-Bait-47mm-1g-silicone-bait-Worms-fishing-lure-with-salt-smell-Fishing/2926049_32796936402.html?spm=2114.12010612.0.0.5d2dfc971arxaP

Na Wierzycy tym odrętwiałym i bez życia okresie, kropy lubią Banjo, choć ten ogonek w Relaxach to nazbyt rewelacyjnie nie chodzi. Ale może to jest właśnie szkopuł? Zimna rzeczywistość to chimeryczna rzeczywistość, czyli przynęta prezentuje się naturalnie jak pokarm z sezonowego menu. Bladość, lekka zieleń, to mi się sprawdza najlepiej. A że miejski, to i przełowiony może, więc coś nowego może wyzwala w rybach chęć ataku? Najczęściej sprowadzam je po łuku wachlarzem, kasując tylko luz, z rzadka zatapiam je wcześniej delikatnym rzutem pod prąd. Nie ma tu jakiejś specjalnej gry. Raczej skupiam się na imitowaniu pokarmu swobodnie niesionego z prądem i bezwładnie walczącego z nim. Brania najczęściej następują w momencie prostowania się linki i wyjścia przynęty głową pod prąd, czyli standard. A Ty jak je prowadzisz? Pozdrawiam.

Edytowane przez Muszka

Przeglądając Ali rzucił mi się w oczy taki multik do lekkiego łowienia.

http://s.aliexpress.com/Rzaiuqeq?fromSns=Copy

Waży 155g, szpula 13g, gdyby tam jeszcze wsadzić lepsze łożyska to można się pobawić w lekkiego casta za niewielkie pieniądze. Może nie super hiper ultra lajt ale zawsze okonia można pogonić. Miałem kiedyś zwykły kołowrotek od SeaKnight i bym całkiem dobry jakościowo.

Sam go nie kupię bo mam coś innego ale może ktoś skorzysta.

Edytowane przez lukastrance

Po 3 dniach i rozważeniu wszystkich za i przeciw zakupujemy z kolegą Alexspin multiki seaknight, ponieważ są najlżejsze, mają teoretycznie najmocniejszy hamulec i mają najwięcej łożysk :P

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 2

Po 3 dniach i rozważeniu wszystkich za i przeciw zakupujemy z kolegą Alexspin multiki seaknight, ponieważ są najlżejsze, mają teoretycznie najmocniejszy hamulec i mają najwięcej łożysk :P

Te z mojego linku? Koniecznie wrzućcie recenzje [emoji3]

Do UL kupiłem ten   dwie szpule, test dopiero wiosną, ale wagę szpul mogę podać jutro. Po testach na YT kolegów z Rosji dobrze rokuje. 

• Like 1

Do UL kupiłem ten dwie szpule, test dopiero wiosną, ale wagę szpul mogę podać jutro. Po testach na YT kolegów z Rosji dobrze rokuje.

Daj tu znać po testach !

Jak można poproszę link na priva jak ruscy łowią.

Edytowane przez radekc1991

Przeglądając Ali rzucił mi się w oczy taki multik do lekkiego łowienia.

http://s.aliexpress.com/Rzaiuqeq?fromSns=Copy

Waży 155g, szpula 13g, gdyby tam jeszcze wsadzić lepsze łożyska to można się pobawić w lekkiego casta za niewielkie pieniądze. Może nie super hiper ultra lajt ale zawsze okonia można pogonić. Miałem kiedyś zwykły kołowrotek od SeaKnight i bym całkiem dobry jakościowo.

Sam go nie kupię bo mam coś innego ale może ktoś skorzysta.

Tu masz trochę o tym multiku.

https://youtu.be/BZiJmw5cmvo

169 gramów i hamulec 7,5 kg. Tego nawet japońskie firmy Daiwa i Shimano nie dokonały. Ciekawe czy to prawda czy też g... prawda bo papier przyjmie wszystko. Obstawiam to drugie.

• Like 1

Andrzej,

http://japantackle.com/reg0000207.html.

Tu jeszcze niższa waga i deklarowana moc hamulca 7kg.Trochę to mało realne-multiplikator do UL i hamulec 7kg.Do sprawdzenia.

Pewnikiem chińczyki skopiowali to i tamto ... Jak piszesz do sprawdzenia zatem jak kogoś stać to niech sprawdza, chętnie poczytam :)

Ja sobie sprawdzę i porównam multiki kastkinga z revo LT, którego to posiadam, a może i dzięki uprzejmości jednego z kolegów nawet z alphasem.

Oczywiście piszę o porównaniu możliwości rzutowych i teoretycznie hamulców, a nie trwałości. Może nawet i cosik nakręcimy :ph34r: