Michci0 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 szukam ciekawego plecaka do ktorego mi wejda przynajmniej 2 pudelka 36x24x5cm ktos cos ciekawego sobie sciagal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Dziś wybrałem się nad miejski odcinek rzeczki pstrągowej, na woblera przez godzinkę nawet trącenia. Nad rzeką spotkałem kolegę , łowił na gumki od Chińczyka, które mu zamówiłem. Zdębiałem jak powiedział mi o kilkunastu kontaktach i kilku rybkach;) zwłaszcza, że jest styczeń. Sam założyłem ten chiński silikon i w 20 minut złowiłem 3 pstrążki, pewnie na inne gumki też by brały, ale te o których piszę wydają się być dobre. Pracują agresywnie ogonkiem. Kupiłem je tu z myślą o okoniach:D :https://www.aliexpress.com/store/product/10Pcs-Lot-Lures-Soft-Bait-47mm-1g-silicone-bait-Worms-fishing-lure-with-salt-smell-Fishing/2926049_32796936402.html?spm=2114.12010612.0.0.5d2dfc971arxaPNa Wierzycy tym odrętwiałym i bez życia okresie, kropy lubią Banjo, choć ten ogonek w Relaxach to nazbyt rewelacyjnie nie chodzi. Ale może to jest właśnie szkopuł? Zimna rzeczywistość to chimeryczna rzeczywistość, czyli przynęta prezentuje się naturalnie jak pokarm z sezonowego menu. Bladość, lekka zieleń, to mi się sprawdza najlepiej. A że miejski, to i przełowiony może, więc coś nowego może wyzwala w rybach chęć ataku? Najczęściej sprowadzam je po łuku wachlarzem, kasując tylko luz, z rzadka zatapiam je wcześniej delikatnym rzutem pod prąd. Nie ma tu jakiejś specjalnej gry. Raczej skupiam się na imitowaniu pokarmu swobodnie niesionego z prądem i bezwładnie walczącego z nim. Brania najczęściej następują w momencie prostowania się linki i wyjścia przynęty głową pod prąd, czyli standard. A Ty jak je prowadzisz? Pozdrawiam. Edytowane 16 Stycznia 2018 przez Muszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 A Ty jak je prowadzisz?Ja to woblerowiec jestem , gumami rzucam od święta. Łowiłem nimi w sumie na 2 wypadach, ściągam pod prąd, maksymalnie wolno z przerwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Przeglądając Ali rzucił mi się w oczy taki multik do lekkiego łowienia. http://s.aliexpress.com/Rzaiuqeq?fromSns=Copy Waży 155g, szpula 13g, gdyby tam jeszcze wsadzić lepsze łożyska to można się pobawić w lekkiego casta za niewielkie pieniądze. Może nie super hiper ultra lajt ale zawsze okonia można pogonić. Miałem kiedyś zwykły kołowrotek od SeaKnight i bym całkiem dobry jakościowo. Sam go nie kupię bo mam coś innego ale może ktoś skorzysta. Edytowane 17 Stycznia 2018 przez lukastrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Ciekawe czy wytrzyma jeden sezon (biorąc pod uwagę cotygodniowe użytkowanie) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zapewne nie jest to jakość markowych młynków from dżapejn ale z drugiej strony raczej nikt z tym sprzętem na sumy czy szczupaki się nie wybierze więc może trochę polatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Przy lekkim łowieniu wytrzyma.Dlaczego miałby paść? Poniżej też alternatywa od chińczyka do lekkiego łowienia, zresztą wspomniana już w innym wątku. http://s.aliexpress.com/IRfYVJbU?fromSns=Copy to Clipboard 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Ciekawe czy wytrzyma jeden sezon (biorąc pod uwagę cotygodniowe użytkowanie) ? Powiedz, co w nim może się popsuć??? Co takiego co ma inny markowy - i 5x droższy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Po 3 dniach i rozważeniu wszystkich za i przeciw zakupujemy z kolegą Alexspin multiki seaknight, ponieważ są najlżejsze, mają teoretycznie najmocniejszy hamulec i mają najwięcej łożysk Edytowane 17 Stycznia 2018 przez SlawekNikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Po 3 dniach i rozważeniu wszystkich za i przeciw zakupujemy z kolegą Alexspin multiki seaknight, ponieważ są najlżejsze, mają teoretycznie najmocniejszy hamulec i mają najwięcej łożysk Te z mojego linku? Koniecznie wrzućcie recenzje [emoji3] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Te z mojego linku? Koniecznie wrzućcie recenzje [emoji3] Tak, dokładnie te, a w kwestii recenzji to nie szybko ... ale napiszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Powiedz, co w nim może się popsuć??? Co takiego co ma inny markowy - i 5x droższy?Ten 5 razy droższy czyli za niecałe 300 USD będzie bankowo lepszy. Zapewniam. Edytowane 17 Stycznia 2018 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Ten 5 razy droższy czyli za niecałe 300 USD będzie bankowo lepszy. Zapewniam.Zapewne masz racje. A to o ile klas będzie lepszy i w czym konkretnie to w przyszłości napiszę ☺ A porównać będzie z czym ... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Ten 5 razy droższy czyli za niecałe 300 USD będzie bankowo lepszy. Zapewniam. To ideologia, czy pragmatyzm?Niestety nie widzę odpowiedzi na pytania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Po 3 dniach i rozważeniu wszystkich za i przeciw zakupujemy z kolegą Alexspin multiki seaknight, ponieważ są najlżejsze, mają teoretycznie najmocniejszy hamulec i mają najwięcej łożysk Do UL kupiłem ten dwie szpule, test dopiero wiosną, ale wagę szpul mogę podać jutro. Po testach na YT kolegów z Rosji dobrze rokuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 https://pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20180118131526&SearchText=KastKing+Stealth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Do UL kupiłem ten dwie szpule, test dopiero wiosną, ale wagę szpul mogę podać jutro. Po testach na YT kolegów z Rosji dobrze rokuje. Daj tu znać po testach !Jak można poproszę link na priva jak ruscy łowią. Edytowane 19 Stycznia 2018 przez radekc1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Nie twierdzę, że młynek jest zły, ale dziwnie wygląda taki materiał z logiem producenta w prawym dolnym rogu ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Przeglądając Ali rzucił mi się w oczy taki multik do lekkiego łowienia. http://s.aliexpress.com/Rzaiuqeq?fromSns=Copy Waży 155g, szpula 13g, gdyby tam jeszcze wsadzić lepsze łożyska to można się pobawić w lekkiego casta za niewielkie pieniądze. Może nie super hiper ultra lajt ale zawsze okonia można pogonić. Miałem kiedyś zwykły kołowrotek od SeaKnight i bym całkiem dobry jakościowo. Sam go nie kupię bo mam coś innego ale może ktoś skorzysta.Tu masz trochę o tym multiku. https://youtu.be/BZiJmw5cmvo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Ten też wydaje się być dobrą budżetową propozycją na początek. https://www.aliexpress.com/store/product/SeaKnight-BaitCasting-Fishing-Reel-13-1BB-6-4-1-ELF1200-Left-Right-Hand-4KG-Max-Drag/1066054_32723951905.html?spm=a2g17.12010608.0.0.25e1dd20Mq93wv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Ten też wydaje się być dobrą budżetową propozycją na początek. https://www.aliexpress.com/store/product/SeaKnight-BaitCasting-Fishing-Reel-13-1BB-6-4-1-ELF1200-Left-Right-Hand-4KG-Max-Drag/1066054_32723951905.html?spm=a2g17.12010608.0.0.25e1dd20Mq93wv169 gramów i hamulec 7,5 kg. Tego nawet japońskie firmy Daiwa i Shimano nie dokonały. Ciekawe czy to prawda czy też g... prawda bo papier przyjmie wszystko. Obstawiam to drugie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Andrzej,http://japantackle.com/reg0000207.html.Tu jeszcze niższa waga i deklarowana moc hamulca 7kg.Trochę to mało realne-multiplikator do UL i hamulec 7kg.Do sprawdzenia. Edytowane 20 Stycznia 2018 przez drag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Trochę mi to przypomina opisy plecionek...i jedno i drugie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Pomijając kontrowersyjną moc hamulca ciekawa waga i zakres rzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Andrzej,http://japantackle.com/reg0000207.html.Tu jeszcze niższa waga i deklarowana moc hamulca 7kg.Trochę to mało realne-multiplikator do UL i hamulec 7kg.Do sprawdzenia. Pewnikiem chińczyki skopiowali to i tamto ... Jak piszesz do sprawdzenia zatem jak kogoś stać to niech sprawdza, chętnie poczytam Ja sobie sprawdzę i porównam multiki kastkinga z revo LT, którego to posiadam, a może i dzięki uprzejmości jednego z kolegów nawet z alphasem.Oczywiście piszę o porównaniu możliwości rzutowych i teoretycznie hamulców, a nie trwałości. Może nawet i cosik nakręcimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi